Stiri: Companii

Joburi pentru romani

Cele mai căutate locuri de muncă

27.08.2020

Joburi pentru români. Din cele 600.000 de căutări efectuate în august pe ejobs.ro, cele mai multe au venit din partea șoferilor, inginerilor și contabililor. Un număr mare de căutări au avut și joburile remote, care alături de cele part-time au raportat o creștere de aproximativ 10% față de luna trecută.

Tot în evoluție pozitivă s-au aflat și căutările pentru locurile de muncă disponibile în IT, în special pentru Java Developer.

Joburi pentru români. Munca de acasă

În ceea ce privește munca de acasă, ultimele luni au marcat atingerea unor recorduri în ceea ce privește numărul de joburi noi care oferă posibilitatea de a lucra de acasă. Tot în creştere a fost şi interesul candidaților pentru acestea.

Două categorii de candidaţi

”Există două categorii de candidați – cei care aplică, în serie, la aproape toate joburile, în speranța că, astfel, vor găsi mai ușor ceva și cei care caută doar acele joburi perfect compatibile cu profilul lor. În ciuda faptului că ne aflăm într-un moment în care raportul de forțe de pe piața muncii este puternic inversat și avem mult mai mulți candidați decât joburi, îi vedem mai preocupați să-și maximizeze șansele de angajare și să aplice în acele locuri în care știu că sunt relevanți”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Joburi pentru români. Locuri de muncă mai puţin căutate

Mai redus decât luna trecută a fost interesul candidaților pentru pozițiile de:

  • ospătar
  • economist
  • specialist în marketing
  • specialist în resurse umane.

La fel de mic a fost şi interesul pentru joburile din afara țării sau cele care presupun cunoașterea unei limbi străine. Cu toate acestea, într-un clasament al căutărilor după limbile străine cunoscute de candidați, cele mai des întâlnite sunt:

  • germana
  • spaniola
  • franceza

”Candidații iau mai în serios decât oricând subiectul găsirii unui loc de muncă, iar asta se vede, de la lună la lună, nu doar în creșterea numărului de aplicări, dar și în numărul de candidați nou veniți în platformă sau candidați vechi care aplică. Vorbim de peste 150.000 de candidați care aplică lunar și de mai mult de 30.000 de conturi noi”, adaugă Bogdan Badea.

Citeşte şi Trotinetele electrice Lime ajung şi în Cluj-Napoca. Cum se pot închiria?