Stiri: Social

Kaufland România aduce Proiectul Grădinescu în școli

12.11.2018

Proiectul Grădinescu, inițiat de Kaufland România și Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România, continuă cu lansarea unei noi grădini urbane comunitare, în cadrul Școlii nr. 136 din București, cartierul Ferentari.

Proiectul Grădinescu în școli

Proiectul Grădinescu este prezent de asemenea, și în cadrul Școlii nr. 143 din București. Acesta este locul unde elevii și profesorii pot experimenta activități din domenii precum știință, muzică și arte, bricolaj, joc și relaxare.

 „Ne bucurăm că proiectul <> ajunge și în școli, pentru că acesta este, de fapt, unul dintre locurile cele mai potrivite pentru un astfel de demers. Cu sprijinul Institutului de Cercetare în Permacultură din România, elevii Școlii nr. 136 din București vor fi mai aproape de natură. Vor respira un aer mai curat, vor admira un peisaj armonios, vor învăța lucruri noi despre plantare, grădinărit și îngrijirea plantelor și vor deveni mai responsabili. Și – cine știe? – poate că unii dintre ei își vor descoperi și o vocație”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Proiectul Grădinescu. Responsabilizarea tinerei generații

Grădina nou lansată are o suprafață de 600 de metri pătrați, cuprinde printre altele o sală de clasă în aer liber, o zonă cultivată cu legume, fructe, pomi și arbuști, dar deține si o zonă cu ghilde de plante și bănci acoperite, corturii tepee și o livadă magică, iar legumele și fructele cultivate de copii și recoltate vor putea fi luate acasă, iar plantele aromatice vor putea fi folosite pentru prepararea ceaiurilor.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe www.facebook.com/gradinescu sau pe site-ul www.gradinescu.ro.

Citește și despre Școala de Ucenici ArcelorMittal Galați: Anunțul făcut de companie