Logistica

KLG-Europe

KLG Europe Logistics, 100 de ani de activitate pe piața logisticii

01.11.2018

KLG Romania, în topul celor mai solide și de încredere companii din țara noastră. Grupul KLG Europe Logistics și-a început activitatea în urmă cu 100 ani ca afacere de familie, într-un mic orășel din Olanda. Începând cu primul transport internațional din 1947, grupul s-a extins ulterior în baza preluării, de-a lungul timpului, a mai multor companii de transport din Europa.

În prezent KLG Europe Logistics deține 16 hub-uri în 4 țări din Europa și Asia, cu o capacitate de depozitare de 179.000 m2, o flotă de 255 mașini și o echipă de peste 1.000 angajați care livrează mereu cele mai bune servicii de transport și logistică.

KLG Europe Logistics beneficiază de 16 hub-uri în 4 țări din Europa și Asia, cu o capacitate de depozitare de 179.000 m2, o flotă de 255 mașini și o echipă de peste 1.000 angajați

Parte a grupului internațional de logistică KLG Europe Logistics, KLG Romania se află în topul celor mai solide și de încredere companii din România, activând pe piața locală de peste 12 ani. Anul acesta, KLG Europe Logistics a sărbătorit 100 ani de activitate pe piața logisticii și a marcat acest eveniment prin multiple activități atât în Olanda, cât și în celelalte țări care fac parte din grup.

În România, evenimentul a avut loc în București, unde au participat peste 250 de persoane printre care clienți, parteneri și fondatorii KLG Europe Logistics.

Propunându-și să provoace imaginația în continuare, în cadrul evenimentului a fost prezentat primul depozit KLG de pe Lună. “Am străbătut un drum lung de 100 de ani în care am învățat, ne-am dezvoltat și am realizat performanțe deosebite, având în spate o echipă puternică de care suntem mândri. De 100 de ani sfidăm convenționalul și depășim barierele clasice pentru a oferi fără excepție calitate, inovație și servicii ireproșabile. Ne autodepășim constant, știind că viitorul e un pas mai aproape și imaginându-ne că nu există limite”, a declarat dl. Dragoș Gelețu, Directorul General KLG România.

Transport rutier, maritim și aerian

Activitatea KLG Romania a început în 2006 odată cu preluarea întregului lanț logistic DOMO. În timp au fost dezvoltate și celalalte tipuri de servicii – transportul rutier internațional, maritim și aerian – și s-a ajuns la 8 hub-uri în România: București, Timișoara, Cluj, Bacău, Craiova, Brașov, Constanța și Sibiu.toyota forklifts

În 2014 s-a realizat prima extindere a hub-ului central de la Bolintin cu 10.000 m2. “Acum sediul nostru central are o capacitate de 50.000 m2 , planul nostru final fiind să ajungem la 85.000 m2”, a mai precizat Dl. Gelețu.

Avantajul competitiv al KLG este dat de sistemul unic de distribuție internă cu acoperire 24-48 h în toată România, de flexibilitatea și atitudinea pro-activă

În prezent, KLG Romania țintește să rămână în continuare lider de piață în distribuția națională de mărfuri B2B în sistem grupaj, asigurând astfel rute zilnice către hub-urile regionale pe care le acoperă prin două tipuri de servicii: serviciul standard 24-48 h și serviciul premium 24 h în toată țara. Cu transportul internațional operează atat în regim de grupaj, cât și în regim de camion complet.

Prin intermediul celor 18 parteneri din Europa care asigură rute zilnice sau minim săptămânale în toate colțurile Europei, precum și prin apartenența la importante rețele internaționale de transport, 24plus și Astre, KLG urmărește să își respecte promisiunile față de clienți, anume de livrare a mărfurilor în timp util.

Rutele acoperite și capacitatea de depozitare a KLG

Prin serviciul de distribuție națională în regim de grupaj, compania livrează marfa paletizată în decurs de 24-48 de ore în orice zonă din țară. Această rețea este de tipul Hub&Spoke, cu hub-ul central în București care este zilnic conectat cu hub-urile din țară, livrând zilnic marfa în toate centrele comerciale și la toate magazinele Key Account și DIY.

Rețeaua de transport internațional în regim de grupaj acoperă douăsprezece țări din Europa: Olanda, Belgia, Marea Britanie, Germania, Italia, Polonia, Spania, Bulgaria, Ungaria, Turcia, Slovacia și Republica Moldova. Acest sistem are un trafic bine stabilit, cu plecări în zile fixe, de mai multe ori pe săptămână.

În ultima perioadă, preț foarte mare s-a pus și pe dezvoltarea transportului maritim, care în acest moment are o pondere importantă în cifra de afaceri, KLG ­­­­fiind deja în top 5 jucători în piața de transport maritim din punctul de vedere al volumelor.

Capacitatea totală de depozitare este de 74.000 m2, în prezent operând 8 depozite în România: BUCUREȘTI – 60.000 mp, TIMIȘOARA – 4.000 mp,, CLUJ NAPOCA – 5.000 mp, CONSTANȚA – 500 mp (Cross-dock), BACĂU – 1.000 mp (Cross-dock), CRAIOVA – 1.000 mp (Cross-dock), BRAȘOV – 500 mp (Cross-dock) și SIBIU – 1.000 mp (Cross-dock).

Servicii din întreg lanțul logistic, tehnologie de ultimă generație și prețuri competitive

KLG Romania o gamă completă de servicii din întreg lanțul logistic (transport rutier național și internațional, transport maritim, transport aerian, servicii de depozitare, servicii cu valoare adăugată, servicii de comisionariat vamal), beneficiind de suportul unei echipe interne de IT și de tehnologie de ultimă generație, prin sisteme menite să ajute atât clienții, cât și proprii angajați: WMS – singurul sistem capabil să gestioneze simultan fluxuri diferite; TMS; EDI intern – comunicare automată între sisteme; Aplicația IOD – o aplicație prin care șoferii pot scana toate actele și le pot uploada direct în portal; Portal web pentru plasarea comenzilor de către clienți care oferă și serviciile track&trace, download-area POD-urilor și istoricul comenzilor.

Oferte personalizate de prețuri stabilite în baza necesităților clienților, prețuri care rămân customizate pe termen lung, comunicare directă cu furnizorii clienților, fără a mai fi nevoie de intervenția lor și analize atente ale fluxurilor clienților cu scopul de a îmbunătăți activitățile lor – sunt doar câteva dintre avantajele competitive ale KLG.

Responsabilitatea față de mediul înconjurător

La nivel de grup, responsabilitatea față de mediul înconjurător s-a tradus prin separarea deșeurilor și utilizarea judicioasă a materialelor care consumă foarte multe resurse naturale, până la reducerea emisiilor de CO2 cu 20% în ultimii 5 ani. 75% din flotă este deja conform standardelor Euro 6 (100% Euro 5 sau mai sus) iar, în alegerea partenerilor de transport, o pondere foarte mare este deținută de aceleași ambiții de protejare a mediului.

Susținători ai conceptului de Green IT, compania încearcă astfel ca în orice situație să respecte mediul înconjurător. Implicarea KLG Romania se poate vedea și prin faptul că au primit premiul Lean & Green, un premiu acordat companiilor care ating un nou nivel în privința utilizării resurselor.

Proactivitatea, cel mai important atu al unui angajat

În prezent KLG România are un efectiv de circa 420 de angajați, peste jumătate din ei aflându-se la depozitul din Bolintin. Pe lângă aceștia, în fiecare zi li se alătură și colaboratorii externi cu aproximativ 100 de angajați. „Imaginea noastră în calitate de angajator bun se poate vedea și prin prisma faptului că 20% din ei au o vechime de minim 10 ani, iar 50% se află în echipa noastră de 3-5 ani”, a afirmat dl. Cosmin Căpățâneanu, Director Comercial KLG Romania.

Pentru KLG, proactivitatea reprezintă cel mai important atu al unui angajat. Angajaților li se oferă oportunitatea de a prelua multiple proiecte care au sau nu legătură cu activitatea lor, tocmai pentru a-i încuraja să își lărgească orizonturile

Compania susține cu tărie faptul că drumul pe care l-a parcurs de-a lungul anilor ar fi fost mai greu fără o echipă puternică, de ajutorul căreia a beneficiat. În prezent, se pune un preț mare pe sport și educație, KLG implicându-se astfel în multiple concursuri sportive mai mici sau mai mari și susținând tinerii sportivi (MotorPark, Terenurile de Tenis Champion, Răzvan Șindelaru – multiplu campion național la fitness, Cătălin Cazacu – multiplu campion național la motociclism, Kiara Anca Firan – campioana multiplelor campionate de motociclism viteză, construcția unor terenuri de tenis în Bolintin-Deal), precum și fundații care sprijină educația tinerilor lideri (SEBMUN, Fundația Noi Orizonturi).

Investiții în tehnologie și spații de depozitare

În ceea ce privește investițiile, cea mai importantă investiție efectuată în ultimul timp a fost cea de 5,6 milioane de euro, realizată în 2016, odată cu inaugurarea noului depozit de 10.000 mp, , la care se adaugă investițiile anuale în IT, care ajung la aproximativ 500.000 euro.

O altă investiție majoră s-a efectuat pentru aplicația IOD – o aplicație benefică clienților KLG întrucât elimină durata actuala de 3-4 zile de așteptare pentru primirea documentelor ce însoțesc marfa. Prin intermediul acesteia, toate documentele aferente transportului sunt scanate imediat de către șoferi și trimise mai departe clienților, investiție ce a ajuns la aproximativ 100.000 euro.

Strategia pentru perioada imediat următoare este de a dezvolta un nou hub și de a se extinde cu încă 30.000 mp (în perioada 2019 – 2022), cea din urmă investiție ridicându-se la aproximativ 15 milioane euro.

Evoluția financiară

Evoluția înregistrată de companie este de asemenea evidențiată și în rezultatele finaciare. Astfel, cifra de afaceri înregistrată în 2017 a crescut cu 32% față de anul precedent, ajungând la 37 de milioane de euro, iar pentru anul curent se estimează o cifră de afaceri de 40 milioane euro.

”Suntem o companie orientată către profit, dar focusul nostru nu este creșterea acestui număr cu orice preț. Ne concentrăm să avem clienți pentru care putem face optimizări și care sunt concentrați și ei, la rândul lor, spre dezvoltare, care au fluxuri și cerințe complexe și care înțeleg corect noțiunea de “client-furnizor” și conceptul win-win”, a mai precizat, în încheiere, Cosmin Căpățâneanu, Director Comercial KLG România.