Stiri: Energie

KMG Rompetrol a migrat in cloud

KMG Rompetrol „a migrat” în cloud. Ce economii va face compania?

09.10.2018

KMG Rompetrol a anunţat că a adoptat tehnologia Oracle Cloud. Decizia are scopul de a reduce costurile operaționale IT și consumul de energie electrică. Mai exact, compania și-a transferat seria de aplicații Oracle E-Business 11i dintr-un centru de date depășit în Oracle Public Cloud. Astfel, KMG Rompetrol a beneficiat de cea mai recentă versiune a serviciilor IaaS (infrastructură ca serviciu) și PaaS (platformă ca servicii).

Reprezentanţii KMG Rompetrol spun că îşi doreau o soluție integrată pentru a-și transfera aplicațiile de pe serverele propriii în cloud.

KMG Rompetrol: Economii de 100.000 de euro

În urma „migrării” în cloud, KMG Rompetrol urmează să genereze economii de peste 100.000 euro în următorii trei ani. Acestea vor fi un efect al reducerii lucrărilor de întreținere hardware, costurilor de administrare și cu energia electrică. În plus, Oracle Public Cloud va duce, în același timp, la creşterea nivelul de disponibilitate al aplicațiilor.

„Decizia alegerii serviciilor Oracle Cloud a fost, în mod evident, influențată de costurile suportate. Suplimentar, am fost impresionat, în aceeași măsură, și de profesionalitatea și agilitatea echipei de implementare. Proiectul s-a finalizat într-un timp foarte scurt, fără a întâmpina probleme sau obstacole”, a declarat Vlad Moca, Director adjunct IT Grupul KMG Rompetrol.

KMG Rompetrol: Responsabilitatea faţă de mediu

În acelaşi timp, compania se străduiește să reducă amprenta de mediu. KMG Rompetrol s-a angajat, în acest sens, să își desfășoare operațiunile, într-o manieră responsabilă și sustenabilă din punct de vedere al mediului.

După transferul aplicațiilor de pe serverele propriii în Oracle Cloud, compania îşi va reduce consumul de energie din centrul de date cu 16%.

“Organizațiile inovatoare din prezent, precum KMG Rompetrol, pot beneficia într-o măsură uriașă de Infrastructura Oracle și de Serviciile platformei Cloud. În afara economiilor privind costurile operaționale, compania poate beneficia permanent de cele mai recente tehnologii și de cele mai ridicate niveluri de securitate, profitând de agilitatea tehnologiei cloud”, a declarat Sorin Mindrutescu, Lider Oracle România.

Citeşte şi iTech Transilvania a primit cea mai importantă certificare acordată de Comisia Europeană