Stiri: Retail

Lantul de cafenele 5 to go

2018, un an bun pentru lanțul de cafenele 5 to go! Planurile pentru 2019

10.01.2019

Lanțul de cafenele 5 to go! a avut rezultate excepționale în 2018. Milioane de cafele vândute, peste 20.000 de clienți care trec pragul zilnic lanțului de cafenele și nu mai puțin de 40 de locații deschise numai în 2018, dintr-un total de 100 de la lansarea în 2015! Cam acestea sunt cifrele cu care 5 to go! a încheiat anul 2018.

Lanțul de cafenele 5 to go! Afaceri de 5.5 milioane de euro

Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 5.5 milioane de euro. Aceasta este aproape dublă față de anul precedent, când a însumat 2.8 milioane de euro.

Totodată, obiectivul de creștere a numărului de locații până la 100, la finele lui 2018, a fost îndeplinit cu succes, cu două luni mai devreme. 5 to go a cucerit două noi orașe, în 2018. Este vorba de Târgoviște și Câmpina. În plus, compania și-a extins prezența în alte două orașe, Constanța și Iași.

Lanțul de cafenele 5 to go! Patru ani plini

Patru ani de proiecte, campanii, concepte creative și milioane de cafele vândute echivalează cu munca, dăruirea, pasiunea și satisfacțiile tuturor ideilor frumoase puse în practică de Radu Savopol și Lucian Bădilă, fondatorii 5 to go, și echipa lor, cei care au cucerit iubitorii de cafea din țara noastră, în ultimii ani.

Dacă 2015, anul în care a intrat pe piața locală, a fost un an al curajului și al încrederii, 2016 a venit cu consolidare și experimente, ca 2017 să fie despre extindere și perfecționare, iar povestea lui 2018 să se scrie cu recunoaștere, 5 to go primind titlul de cea mai bună cafenea din România la HORECA AWARDS 2018.

Lanțul de cafenele 5 to go! 2019 va fi un an al provocărilor

”Când mă uit în urmă și văd cât de frumos a crescut 5 to go, cât de mulți iubitori de cafea ne apreciază și ne încurajează, nu ai cum să nu ridici ștacheta pentru anii ce vor urma. Așadar, anul 2019 va fi un an al provocărilor, în care ne dorim să extindem gama de produse, crescând și valoarea medie a unui bon, și să dezvoltăm concepte noi de locații. Și, obiectivul pentru următorii doi ani este să deschidem încă 100 de unități 5 to go în România, dar și să trecem de granițele țării”, a precizat Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

Conform acestuia, calitatea reprezintă o preocupare continuă. Prin urmare, lanțul de cafenele va investi, în 2019, într-o platformă de e-learning care va face mai rapid procesul de învățare a noilor barista, de acomodare cu standardele de rețea și de perfecționare.

Lanțul de cafenele 5 to go!  Proiecte inedite

”Proiecte inedite și cât mai multe francize, asta-mi doresc eu să se întâmple cu 5 to go în 2019, după un 2018 creativ și neașteptat de frumos! Am dezvoltat trei noi concepte în anul precedent, Divizia Mobilă, Coffee Spot și Drive Thru, am adăugat în meniul nostru gama de siropuri Private Label și gama Coffee for Home și am consolidat prietenia cu comunitatea 5 to go. Zilnic, sute de clienți ne trimit fotografii și ne transmit că diminețile lor sunt mai frumoase atunci când știu că în drumul lor se pot opri în cafenelele noastre”, a declarat Lucian Bădilă, co-fondator 5 to go.

Lanțul de cafenele 5 to go! Un nou concept

În plus, 2019 a început în forță, cu lansarea unui nou concept. Este vorba de Coffee Studio by 5 to go. Așadar, prima lună a anului a fost marcată prin deschiderea unei noi locații, la parterul IRIDE Business Park. Acolo, iubitorii de cafea sunt încurajați să petreacă timp cu prietenii, în compania unei cafele bune.

Citește și HORNBACH rezultate financiare. Anunțul făcut de companie