Pentru perioada următoare, compania se concentrează pe scalarea capacităților de producție existente, pe noi categorii, dar și pe realizarea de produse unice. LĂPTĂRIA CU CAIMAC, brandul deținut de compania AGROSERV MĂRIUȚA, a urmat același trend ascendent și pe parcursul anului în curs. Primele 6 luni ale anului au adus o creștere de 23% în activitatea companiei și au fost marcate de lansări de produse noi și delicioase, gata să delecteze consumatorii români. A fost lansat, de asemenea, primul iaurt cremos din istoria companiei, Iaurtul Molcuț, în două versiuni de gramaj, moment care a avut o dublă însemnătate, ca urmare a faptului că LĂPTĂRIA CU CAIMAC a intrat pentru prima dată pe piața acestui tip de produs.
Primele 6 luni ale anului au adus o creștere de 23% în activitatea AGROSERV MĂRIUȚA și au fost marcate de lansări de produse noi și delicioase, gata să delecteze consumatorii români
„Am mai lansat și două tipuri de kefir – unul la sticlă, altul la borcan. Este kefir autentic, de aici și numele de Kefir Kefir, și ambele produse conțin atât lactobacilli, cât și drojdii, spre deosebire de majoritatea produselor din piață. Anul acesta, am lansat și două tipuri de cașcaval feliat, o altă premieră pentru compania noastră”, ne-a declarat domnul Adrian Cocan, co-fondator LĂPTĂRIA CU CAIMAC.
Vânzările, conform așteptărilor
Provocările întâmpinate în decursul acestui an au fost și sunt legate de impactul inflației, de volatilitatea prețurilor achizițiilor, de incertitudinile majore legate de taxe și impozite, de posibile schimbări ale modelelor climatice și efectul lor asupra agriculturii. În schimb, există și numeroase oportunități pe piața locală care sunt legate în primul rând de oferta limitată de la raft. În momentul de față, deși sunt multe branduri pe piață, mari și mici, varietatea produselor a fost și rămâne, de fapt, limitată.
Cu toate astea, vânzările înregistrate de LĂPTĂRIA CU CAIMAC au evoluat conform așteptărilor, principalul vector fiind reprezentat de ajustarea prețurilor. Mai precis, au fost obținute rezultate bune cu produse precum laptele, care a dus compania în top 10 producători din România pe categorie, cifră care este cu atât mai interesantă cu cât alte companii au în categoria aceasta peste 15 SKU-uri. Totodată, au fost obținute rezultate bune și în ceea ce privește gama de iaurturi, kefir, brânzeturi și unt.
Focusul pe dezvoltarea capacității de producție
Pentru perioada următoare, AGROSERV MĂRIUȚA se concentrează pe scalarea capacităților de producție existente. Mai precis, este vorba despre lansarea de noi produse acidofile, de intrarea pe noi categorii, dar și de realizarea de produse unice.
Un alt capitol extrem de important pentru perioada următoare este reprezentat de producția de brânzeturi de toate felurile marca LĂPTĂRIA CU CAIMAC – cașcaval, brânzeturi maturate, brânzeturi cremoase.
Un capitol important pentru perioada următoare este reprezentat de producția de brânzeturi de toate felurile marca LĂPTĂRIA CU CAIMAC
„Anul trecut am finalizat și pus în funcțiune o nouă fabrică. Deși aceasta nu este încă complet independentă (împarte utilitățile cu fabrica inițială), a permis aducerea pe piață a unor noi categorii de produse precum untul. Pentru viitorul apropiat, avem în vedere trei investiții majore: o stație de biogaz, o stație de spălare sticle și borcane, și sisteme de irigații pe suprafețe mari”, afirmă reprezentantul companiei.
În acest moment, produsele LĂPTĂRIA CU CAIMAC ajung în cantități mici în Europa de Vest, însă strategia de dezvoltare vizează pătrunderea pe piețe ca Germania și Orientul Mijlociu
Programele de finanțare, esențiale pentru dezvoltare
În această vară s-a publicat în Monitorul Oficial un program de finanțare pentru proiecte de tipul reutilizării ambalajelor, motiv pentru care companiile din domeniu așteaptă cu nerăbdare deschiderea acestei linii de finanțare, chiar în lunile care urmează. Pentru LĂPTĂRIA CU CAIMAC, acest program ar putea însemna șansa de a obține mai mult de jumătate din banii necesari sub forma unui grant nerambursabil. Astfel, programelor de finanțare pentru proiecte de reutilizare a ambalajelor în industria alimentară le revine o importanță crucială în promovarea sustenabilității și reducerea impactului asupra mediului, oferind producătorilor resursele necesare pentru a adopta practici responsabile din punct de vedere ecologic și pentru a contribui la construirea unui viitor mai verde.
În plus, în urmă cu două săptămâni, ministrul Agriculturii a declarat într-un interviu că intenționează să finalizeze un proiect de finanțare pentru stații de biogaz cu o intensitate a ajutorului de până la 100%, cu anumite condiții de consum a energiei termice rezultate.
Programele de finanțare pentru proiecte de reutilizare a ambalajelor în industria alimentară dețin o importanță crucială în promovarea sustenabilității și reducerea impactului asupra mediului
„Este o inițiativă excelentă și sperăm să se materializeze cât mai curând. Nu ne așteptăm neapărat la un grant de 100% din cheltuielile eligibile – cel mai probabil va depinde de dimensiunea proiectului și alți indicatori, însă reprezintă un ajutor extrem de valoros care va ajuta orice companie să investească și să își dezvolte activitatea, minimizând impactul asupra mediului”, menționează dl. Adrian Cocan.
AGROSERV MĂRIUȚA promovează inovația și creativitatea
Ca angajator, AGROSERV MĂRIUȚA este o companie care promovează inovația și creativitatea, oferind astfel angajaților oportunitatea de a se dezvolta și de a contribui la succesul pe plan internațional. Așadar, AGROSERV MĂRIUȚA rămâne un angajator interesant, cu un interes dovedit în dezvoltarea de produse și rețete noi, de categorii noi de produse, care are în plan proiecte mari de investiții, ceea ce oferă posibilități de dezvoltare a carierei și de a face parte din proiecte unice. Astfel de proiecte construiesc cariera de manager pentru cele mai multe departamente.
AGROSERV MĂRIUȚA rămâne un angajator interesant, cu un interes dovedit în dezvoltarea de produse și rețete noi
Deși anul 2022 a fost plin de provocări pentru AGROSERV MĂRIUȚA, acesta a oferit multe experiențe valoroase și a pregătit terenul pentru un an plin de oportunități și realizări promițătoare.
„Am înregistrat, într-adevăr, creșterea preconizată, dar războiul din Ucraina, criza energetică care a urmat și inflația au generat costuri suplimentare și dificultăți în a transfera costurile. Anul 2023 a adus o evoluție pozitivă, marcată de o temperare a inflației. Rezultatul final va depinde în mare măsură de evoluțiile T4, pentru că în general lunile de toamnă-iarnă sunt cele mai bune pentru fabricile de lactate”, a declarat, în încheiere, domnul Adrian Cocan, co-fondator LĂPTĂRIA CU CAIMAC.
Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/rezultate-financiare-agroserv-mariuta-2022-2/