Stiri: Agricultura

Legume Fericite Tartasesti. Legume BIO.

Legume Fericite își extinde suprafața cultivată

13.11.2018

Legume Fericite. Legume bio. Ferma a anunțat că își extinde suprafața cultivată. Mai exact, ferma a atins o suprafață cultivabilă de 10 hectare, situată în comuna Tărtășești, județul Dâmbovița. În urma extinderii, Legume Fericite devine astfel cea mai mare fermă legumicolă bio din zona metropolitană a Bucureștiului, întreaga suprafață fiind destinată exclusiv culturilor bio.

Legume Fericite este unul dintre primii trei jucători din sectorul fermelor ecologice certificate din apropierea Bucureștiului.

Legume Fericite Tărtășești. Magazinul online

În plus, Legume Fericite este prima fermă din apropierea Bucureștiului care deține un magazin online, deschis în anul 2012, prin intermediul căruia se efectuează livrări direct la domiciliul clienților, fără să fie necesară abonarea.

Legume Fericite este o fermă înființată în anul 2012, pe un teren odihnit, pe care nu au existat culturi intensive. Alegerea tehnicilor de cultivare a vizat, încă de la început, obținerea unor roade sănătoase, în armonie cu natura.

Legume Fericite Tărtășești. Legume și fructe bio

Din suprafața totală, peste 8 hectare sunt cultivate cu legume, ferma deținând un portofoliul extrem de bogat, în care predomină culturile de cartofi, rădăcinoase și ceapă.

Totodată, ferma a început procesul de conversie pentru obținerea certificării bio în 2012.

Din anul 2014, Legume Fericite a intrat în categoria cultivatorilor de fructe și legume bio certificați, crescându-și în mod gradual suprafața și reușind să devină cea mai mare fermă legumicolă bio din zona capitalei.

Legume Fericite se află la 30 de minute de mers cu mașina, din partea de nord a Capitalei.

Legume Fericite Tărtășești. Ce spune conducerea fermei

“Suntem foarte mulțumiți de creșterea pe care am avut-o în acești 15 ani de când am achiziționat prima parcelă de teren din fermă. Nu a fost ușor, dar am reușit să ne dezvoltăm constant și să cultivăm legume și fructe în cel mai curat mod. Obținerea certificării bio a însemnat un prag major pe care l-am trecut cu succes. Din totalul producătorilor de alimente naturale din jurul Bucureștiului, care dețin și magazine online, doar circa 30% au certificare bio. Restul de 70% sunt în curs de certificare ecologică sau cultivă fără a utiliza pesticide“, a declarat Mihaela Buligoanea, co-proprietar Legume Fericite.

Biodiversitatea vegetală este susținută de portofoliul de culturi bio al fermei Legume Fericite:

  • brassicaceae (varză albă, varză roșie, conopidă, broccoli, kale, hrean, creson, gulie, ridichi),
  • familia allium (ceapă, praz, usturoi),
  • spanac, salate, păpădie,
  • familia leguminoase (fasole, mazăre, soia, lucernă),
  • cucurbitacee (castraveți, dovlecei, pepeni, zucchini),
  • solanacee (tomate, ardei, vinete, cartofi),
  • umbelliferae (morcovi, păstârnac, țelină, mărar, pătrunjel, leuștean, coriandru),
  • graminae (grâu, porumb),
  • tagete
  • plante aromatice (busuioc, cimbru, salvie, mentă, busuioc, roiniță).

De asemenea, există și o livadă de pomi fructiferi, dar și mici plantații de zmeură, căpșuni și mure.

Citește și Kaufland România aduce Proiectul Grădinescu în școli