Slide

Stiri: Retail

kaufland

Locuri de muncă Kaufland: Compania vrea ca până în aprilie 2020 să recruteze peste 500 de persoane cu dizabilități

03.12.2019

Locuri de muncă Kaufland. Retailerul încurajează incluziunea socială, lansând un program de angajare care transformă diferențele în momente de învățare. Astfel, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Kaufland România, unul dintre cei mai mari angajatori privați de pe piața locală, celebrează succesul demarării programului-pilot de angajare și includere a persoanelor cu dizabilități în companie.

Locuri de muncă Kaufland. Tratamentul egal

Dezvoltat în colaborare cu echipa Motivation, programul extinde unul dintre principalii piloni pe care compania și-a construit renumele ca angajator – acela al tratamentului egal și cu respect al tuturor celor care poartă, zi de zi, brandul Kaufland.

În etapa-pilot, programul se desfășoară în magazinele Kaufland din:

  • București
  • Cluj-Napoca
  • Sibiu
  • Timișoara

Sunt vizate pozițiile de:

  • casier
  • lucrător comercial
  • lucrător comercial în raionul de legume-fructe
  • asistent etichetare
  • asistent grill

Persoanele interesate pot aplica la adresa cariere@kaufland.ro.

Locuri de muncă Kaufland. Programul va fi extins la nivel național

În plus, programul va fi extins la nivel național, astfel încât să includă alte orașe, precum și alte departamente din companie.

Obiectivele curajoase sunt susținute de un start încurajator. Programul-pilot împlinește deja două luni de la implementare și își propune ca până în aprilie 2020 să recruteze în magazinele, depozitele și sediile Kaufland din toată țara peste 500 de persoane cu dizabilități.

Locuri de muncă Kaufland. Criteriile de reușită ale proiectului

Criteriile de reușită ale proiectului nu sunt doar cantitative, ci și calitative. În evaluarea demersului, se va ține cont atât de gradul de integrare al persoanelor cu dizabilități, cât și de impactul general al proiectului la nivelul echipei Kaufland.

„Multe dintre persoanele cu dizabilități din România vor și pot să muncească, dar nu au șansa unui loc de muncă. Kaufland își propune să răspundă la această problemă și alege să vadă în acești oameni abilitățile lor, puterea și curajul de a depăși obstacolele. Alături de colegi, ne dorim să găsim soluții pentru a fi integrați cu ușurință într-o echipă construită ca o familie, în care fiecare își găsește locul: echipa Kaufland”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România.

Locuri de muncă Kaufland. Traininguri

Kaufland a organizat traininguri destinate echipelor din magazinele și departamentele unde proiectul a fost deja demarat. Acestea au inclus dezbateri și jocuri de rol privind modalități de comunicare și relaționare cu persoane cu diferite tipuri de dizabilități, urmate de evenimente de recrutare propriu-zisă a persoanelor cu dizabilități.

Pentru viitor, compania își propune o serie de investiții în adaptarea mobilierului și echipamentelor dedicate acestora.

Citește și ARPIM are un nou președinte. Cine a preluat această funcție?