presedinte ARPIM - Alina Culcea

ARPIM are un nou președinte. Cine a preluat această funcție?

03.12.2019

Președinte ARPIM. Alina Culcea, Director General Amgen România, este noul Președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). Ea a fost aleasă în cadrul Adunării Generale desfășurate la finalul lunii noiembrie.

Alegerea unui nou Președinte a venit în contextul tranziției actualului Președinte, Christian Rodseth, din poziția de Managing Director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson România, într-o poziție globală în cadrul aceleiași companii.

Președinte ARPIM. Cine mai face parte din conducerea asociației?

Din conducerea ARPIM, alături de Alina Culcea, mai fac parte:

  • Attila Fejer, Director General Eli Lilly România, ales Vicepreședinte în cadrul aceleiași Adunări Generale,
  • Serge Nicollerat, Director General Servier România, care își păstrează poziția de Vicepreședinte ocupată și până în prezent.

Președinte ARPIM. Experiența profesională

Înainte de a fi aleasă Președinte, Alina Culcea a fost Vicepreședinte ARPIM, începând din februarie 2019, și membră a Boardului încă din anul 2016.

Având o experienţă de peste 19 ani în industria farmaceutică, Alina Culcea este absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din București. De asemenea, ea a deţinut poziţii-cheie în companii precum Novartis, Pfizer, Actavis sau GlaxoSmithKline. Din februarie 2018, Alina Culcea a fost numită Director General al Amgen România.

Obiectivele ARPIM

”Vom continua să dezvoltăm și să propunem soluții pentru un acces continuu al pacienților la medicamente innovatoare și la servicii medicale la standarde europene. Un pacient informat, care este diagnosticat la timp și care primește tratamentul de care are nevoie, la momentul oportun, are toate şansele să rămână o persoană activă în societate, independentă, beneficiind de o calitate bună a vieții”, a afirmat noul președinte al asociației.

Conform Alinei Culcea, pentru perioada următoare ARPIM are câteva obiective majore:

  • să rămână un partener de încredere pentru autorități și factori de decizie
  • să contribuie cu date relevante în sănătate și specific în zona de acces la medicamente

”Totodată, ne dorim să rămânem aproape de Asociațiile de Pacienți și de mass-media, să înțelegem mai bine nevoile pacienților români, contribuind astfel la educația în domeniul Sănătății”, a declarat Alina Culcea – Preşedinte ARPIM.

Președinte ARPIM. Membrii board-ului de conducere

În board-ul ARPIM a fost ales și un nou membru. Este vorba de reprezentantul companiei AbbVie România, Jorge Ruiz Benecke, Director General.

Reprezentanții companiilor Roche România – Martine Draullette, Director General, Novo Nordisk România – Cecilia Radu, Director General și Merck Sharp and Dohme – Nicholas Renard, Director General își păstrează poziția de membri ai board-ului, ocupată în acest mandat. Totodată, Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv.

Citește și Rezervele valutare ale României, în scădere

 

 

Citiți și despre:

O părere la “ARPIM are un nou președinte. Cine a preluat această funcție?

  1. Pingback: Locuri de munca Kaufland - Persoane cu dizabilitati | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.