managementul echipei

Managementul echipei într-o companie: Ingredientul secret al unei echipe de succes

13.09.2018

Managementul echipei într-o companie: Toată lumea ştie că o companie cu o echipă performantă are rezultate bune. Şi pentru a construi o echipă performantă trebuie să ţineţi cont de o serie de „ingrediente”. Iată despre ce este vorba!

George Agafiței, Strategy Designer & Innovation Catalyst, Certificate Associate Emergenetics, consideră că orice firmă are nevoie de echipe care să îi aducă rezultate predictibile, repetabile, scalabile. În plus, modul în care funcţionează o echipă trebuie să aducă şi un sentiment de împlinire membrilor ei.

„Dacă primele trei cerințe (predictibilitate, repetitivitate și scalabilitate) pot fi puse în practică cu ajutorul managerilor, cea de-a treia cerință trece în teritoriul liderilor. Chiar dacă, atât actul de management cât și cel de conducere, sunt realizate prin comunicare, există un ingredient care face diferența în ambele situații și care este esențial pentru construirea echipelor performante. Care e acesta?”, spune George Agafiței.

Managementul echipei într-o companie: Caracteristicile unei echipe de succes

  • Înainte de a dezvălui acest ingredient, iată care sunt caracteristicile echipelor performante:
  • O echipă trebuie să aibă o misiune comună. În plus, competențele membrilor echipei trebuie să fie complementare. Aşadar, este foarte importantă într-o echipă diversitatea cognitivă.
  • Trebuie să se pună accent pe 3-5 abilități care să creeze rezultate bune pentru echipă.
  • Este nevoie ca fiecare membru al echipei să contribuie cu ceea ce are mai bun la proiectele pe care le desfăşoară.
  • Este important ca feedback-ul să fie dat în timp real. Acesta trebuie să deţină rolul de a genera performanță, nu de a aduce frustrare în echipă.
  • Membrii echipei trebuie să acţioneze cu un „mindset” de creștere atât a echipei, cât şi a fiecărui membru.

Managementul echipei într-o companie: Ingredientul secret

Prin urmare, care este ingredientul secret pentru a avea o echipă performantă? Răspunsul este simplu: ÎNCREDEREA.

„Încrederea este o valoare. Pentru a fi prezentă în viața de zi cu zi a organizației are nevoie să fie ”tradusă” în acțiuni care apoi să ajungă să fie parte, în mod natural și firesc, din activitatea fiecărui membru al echipei. Aceasta este misiunea liderilor”, mai spune George Agafiței.

Ce trebuie să facă un lider pentru asta?

1) Fiți un model – Liderul este primul care construiește încrederea în interiorul echipei

2) Fiți exacți: Echipa vă va urma în planul de construire a încrederii dacă membrii ei văd că faceți din acest demers o promisiune executată și livrată.

3) Implicați-vă: Liderul poate construi încrederea prin încurajarea unui mod colaborativ și deschis de lucru.

4) Fiți un bun ascultător: Un lider nu trebuie să vorbească doar el, trebuie să creeze un spațiu în care membrii echipei să îşi poată aduce contribuţia la performanţa companiei.

5) Nu vă bazaţi pe competitivitate: Cele mai bune rezultate sunt obținute de echipe care lucrează colaborativ nu competitiv.

6) Stabiliți obiective provocatoare: Pentru a avea o echipă performantă este indicat să stabilim obiective importante și provocatoare.

7) Comunicați viziunea companiei: O echipă trebuie să înțeleagă viziunea și misiunea companiei.

8) Mențineți direcția: Pentru un lider, claritatea și concentrarea sunt esențiale. Este nevoie ca membrii echipei să ştie care e direcţia pe care o au pe termen lung.

9) Pregătiți-vă pentru schimbare: Încrederea este construită atunci când echipa are ocazia să prezinte ideile și când deţine posibilitatea de a contribui la schimbare.

Citeşte şi Sfaturi pentru un bun manager. Cinci reguli simple pe care trebuie să le respecte

 

Citiți și despre: