Stiri: Social

Modificări Legea Educației 2022

Manualul de Geografie pentru clasa a VI-a va fi retipărit

28.08.2018

Manualele de Geografie pentru clasa a VI-a vor fi retipărite. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei care a solicitat acest lucru Editurii Didactice și Pedagogice (EDP), după ce în manual au fost găsite o mulţime de greşeli grave.

Editura va suporta toate costurile de retipărire. Ministerul Educaţiei mai precizează că EDP îşi rezervă dreptul de a acționa în instanță pe cei vinovați de greşeli pentru daunele aduse.

„Decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunțită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată”, conform Ministerului Educaţiei.

Când va ajunge manualul de Geografie de clasa a VI-a la elevi?

După retipărire, urmează ca noile manuale să fie trimise în școli în cel mai scurt timp posibil.

Manual digital corectat de Geografie pentru clasa a VI-a va fi publicat pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi utilizat de elevi și profesori încă din prima zi de școală.

Iniţial, după ce greşelile au fost semnalate în mass-media, Ministerul Educaţiei anunţa că urmează să fie corectată doar varianta digitală. Pentru varianta tipărită, se intenţiona realizarea unei erate pe care elevii ar fi trebuit să o primească împreună cu manualul.

Procedura de tipărire a manualelor, în derulare

„Ministerul Educației Naționale a întreprins până acum toate demersurile și a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului școlar 2018-2019”, a mai anunţat Instituţia.

Conform sursei citate, procedura de tipărire a manualelor este în derulare și nu este blocată, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori în anii precedenți.

În anii trecuţi, elevii nu au avut manuale la începerea anului şcolar deoarece achiziția de manuale a fost întârziată din cauza contestațiilor făcute de editurile care nu au câștigat licitațiile.

 

Citește și Legea educației, modificată prin Ordonanţă de Urgenţă. Ce schimbări au fost aduse