Medicamente Zentiva Romania 2018

Zentiva România, producție impresionantă de medicamente în 2018

14.12.2018

Producătorul de medicamente Zentiva România a anunțat că a atins la începutul acestei săptămâni o valoare a producției de 99 de milioane de unități comerciale. Mai exact, este vorba de producția realizată de la începutul anului și până acum.

Medicamente Zentiva România. ”2018, un an important”

”2018 este un an important pentru noi. Am trecut prin procesul de separare de Sanofi și am devenit o companie independentă susținută de fondul de investiții Advent International, noul proprietar al companiei. În luna noiembrie am atins producția de 90 milioane de unități comerciale de la începutul anului (echivalentul producției din întreg anul 2017) iar acum, suntem bucuroși să anunțăm că am atins în această săptămână producția record, de 99 de milioane. Săptămâna viitoare estimăm că vom atinge cifra de 100 milioane unități comerciale produse. Această performanță se datorează echipei Zentiva, tuturor angajaților noștri, cărora doresc să le mulțumesc pentru implicare și responsabilitate” a declarat Simona Cocoș, Directorul General al companiei.

Medicamente Zentiva România 2018. Investiții

Producătorul de medicamente deține o tradiție de peste 55 de ani în industria farmaceutică locală. Compania s-a ”reinventat” în perioada 2000-2002, când practic fabrica s-a reconstruit cu echipamente și tehnologii noi.

Fabrica Zentiva este, așadar, în prezent una modernă. Doar în perioada 2010-2017 au fost investiți 20 milioane de euro în tehnologie, cercetare și resurse umane. Cele mai mari proiecte au vizat secția de peleți, laboratorul de control al medicamentelor fabricate în afara UE și transferul pentru fabricație locală a 70 de produse.

Fără generice, sistemele de sănătate nu ar putea fi durabile și sustenabile

”Genericele joacă un rol foarte important în Europa și, prin urmare, și în România. Fără generice, progresul în domeniul științei farmaceutice nu ar fi posibil. Companiile generice nu produc medicamente inovatoare, dar, datorită economiilor financiare care le implică, le permit guvernelor să aibă grijă de sănătatea cetățenilor lor. Credem că, fără generice, sistemele de sănătate nu ar putea fi durabile și sustenabile”, a explicat Simona Cocoș.

Medicamente Zentiva România 2018. Produse de înaltă calitate, sigure și eficiente

Margareta Tănase, director fabrica Zentiva, spune că Zentiva deține un portofoliu variat de medicamente generice, produse de înaltă calitate, sigure și eficiente.

”Investițiile realizate în fabrică precum și echipa excepțională, expertiza ei, au contribuit la performanța industrială și financiară a companiei. Dorim să ne dezvoltăm și să ne depășim zi de zi. Suntem o companie etică, lucrăm la cele mai înalte standarde și dorim să dezvoltăm portofoliul pentru a ne ține promisiunea: să creștem accesibilitatea populației la tratamente”, a declarat Margareta Tănase.

Citește și Imunoterapia și terapiile personalizate în tratamentul cancerului

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Zentiva România, producție impresionantă de medicamente în 2018

  1. Pingback: Ambulante Renault. Anuntul facut de IGSU | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.