Stiri: Sanatate

Servicii private de sanatate

MEDIjobs a atras investiții de aproape 1 milion de dolari

08.08.2019

Start-up-ul românesc MEDIjobs a atras investiții de aproape 1 milion de dolari. După ce anul trecut a obținut prima finanțare de tip angel, în urma căreia doctorul Wargha Enayati s-a alăturat acționariatului companiei, MEDIjobs a trecut anul acesta printr-o nouă etapă majoră de finanțare, prin care a atras aproape 900.000 de dolari de la fondul de investiții Gapminder VC și alți investitori de tip business angels.

MEDIjobs este cea mai mare platformă online de recrutare în domeniul medical din România.

MEDIjobs investiții 2019. Un an extrem de bun

„Anul 2019 a fost până acum un an extrem de bun, începând cu participarea în acceleratorul Techstars Berlin. Este un an în care ne-am propus și am reușit să internaționalizăm platforma MEDIjobs. Este un moment crucial în dezvoltarea companiei și suntem extrem de încântați să îi avem alături de noi pe Gapminder. Prin această investiție vom continua să ne extindem prezența în România, unde lucrăm cu aproape 200 de clinici și spitale, dar și operațiunile la nivel internațional. Avem planuri mari în următoarele 12 luni, așa că suntem în căutare activă de colegi noi, pasionați, în echipele de software development, marketing și sales în sediul din București, care să ne ajute să facem din MEDIjobs încă o companie românească de succes la nivel internațional”, declară Catrinel Hagivreta, co-fondator și CEO al MEDIjobs.

MEDIjobs investiții 2019. Cererea este foarte ridicată

Reprezentanții companiei mai spun că cererea de candidați este una foarte ridicată.

„Lipsa aplicanților pentru anumite poziții cheie și aplicațiile care nu corespund profilului postului reprezintă unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă angajatorii. Întrucât cererea de candidați rămâne una foarte ridicată, am dezvoltat algoritmi inteligenți pentru a automatiza selecția și identificarea celui mai potrivit angajat pentru postul respectiv. Totodată, am inversat procesul de recrutare, în sensul că odată ce identifică un candidat care corespunde cerințelor lor, companiile se adresează direct acestuia, îi pot trimite o propunere personalizată sau alte solicitări suplimentare. Datele arată că prin intermediul platformei noastre, companiile reușesc să ocupe posturile vacante de cinci ori mai rapid decât dacă ar utiliza alte platforme de recrutare”, a declarat George Hagivreta, co-fondator și COO al MEDIjobs.

MEDIjobs investiții 2019. Un nou nivel de dezvoltare

MEDIjobs ajunge, astfel, la un nou nivel de dezvoltare. În plus, compania își extinde echipa de specialiști atât din România, cât și la nivel internațional.

În acest sens, în iulie a fost deschis primul birou MEDIjobs în Statele Unite ale Americii.

Compania are în plus în plan să își consolideze prezența pe Coasta de Est a Americii. Astfel, de anul viitor va explora posibilitatea de a se extinde și în alte state de pe continentul american.

Biroul din Statele Unite are sediul în New York. Acesta are deja un număr de peste 63 de clienți care cumulat, înregistrează peste 1.000 de nevoi de recrutare pe an.

MEDIjobs investiții 2019. Compania răspunde nevoilor unei piețe cu cel mai rapid nivel de creștere

„Datorită echipelor de experți și a celor mai noi tehnologii pe care aceștia le dezvoltă, MEDIjobs reușește să răspundă nevoilor unei piețe cu cel mai rapid nivel de creștere în ocuparea forței de muncă. Ne-am luat angajamentul de a sprijini MEDIjobs pe termen lung și suntem încrezători că va fi printre cele mai de succes companii din portofoliul nostru”, spune Inti Paolucci, Partener, Gapminder VC.

În prezent, MEDIjobs înregistrează aproape 30.000 de utilizatori unici pe platformă. La această cifră se adaugă și o rată de retenție a clienților de 80%.

Citește și Ce afaceri estimează Horváth & Partners pentru 2019? Anunțul făcut de companie