Stiri: Companii

Mezeluri Cris-Tim fara gluten

Mezelurile Cris-Tim au primit certificarea internațională “fără gluten”

21.05.2019

Mezeluri Cris-Tim fără gluten. Grupul Cris-Tim a devenit primul producător de mezeluri din țara noastră care a fost certificat de către Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), asociație membră cu drepturi depline al Asociației Societăților Europene de Celiachie.

Mezeluri Cris-Tim fără gluten. Certificare internațională

Majoritatea produselor aparținând brandurilor Cris-Tim, Matache Măcelaru’ și Obrăjori au certificarea internațională “fără gluten” obținută în urma auditului Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten (ARIG). Această certificare este semnalizată pe ambalaje prin simbolul Spicului Tăiat (Crossed Grain), singurul standard internațional care certifică siguranța produselor fără gluten .

Certificarea garantează că produsele pe care apare această siglă sunt fabricate într-un mediu necontaminat. Așadar, vorbim de o linie de producție dedicată acestui proces, folosind ingrediente care, la rândul lor, nu conțin gluten. Persoanele afectate de intoleranță la gluten dețin garanția că aceste produse pot face parte din dieta lor zilnică sănătoasă.

Mezeluri Cris-Tim fără gluten. Ce spune conducerea companiei?

“Încă din 2017, când am lansat Eticheta curată, am subliniat lipsa glutenului din produsele noastre. Știm că intoleranța la această proteină este o problemă în creștere, vedem asta și din întrebările pe care le primim de la consumatorii noștri, de aceea vrem să le oferim tuturor opțiuni sănătoase la raft. Cu cele peste 80 de sortimente de salamuri, șunci, specialități, cremwurști și alte mezeluri fără gluten, îi asigurăm pe cei care suferă de această afecțiune că pot consuma produsele pe care le iubesc fără grijă. Ne bucurăm să fim printre primii producători locali care au solicitat și obținut această certificare în România, la nivelul întregii game de produs”, a declarat Radu Timis Jr.

Mezeluri Cris-Tim fără gluten. 80 de produse

Printre cele peste 80 de produse certificate cu simbolul Spicului Tăiat se numără:

  • salamul Săsesc
  • salamul de vară
  • salamul bănățean
  • salamul potcoavă de la Cris-Tim
  • mușchiul țigănesc
  • mușchiul Azuga
  • mușchiul file afumat
  • cârnații oltenești
  • cârnații afumați de la Matache Măcelaru

De asemenea, produsele din gama Obrăjori, pentru copii, sunt și ele certificate “fără gluten”.

Mezeluri Cris-Tim fără gluten. Intoleranța la gluten în România

Boala celiacă este o afecţiune autoimună declanşată de ingestia de gluten (proteină din grâu, secară şi orz) la persoanele cu predispoziţie genetică. La nivel european, afectează circa 1% din populaţie şi poate debuta la orice vârstă.

În România, numărul celor care urmează o dietă fără gluten la recomandarea medicului este estimat la 1 milion de persoane.

”Decizia Cris-Tim de a se adresa comunității intolerante la gluten cu produse certificate gluten-free este un pas spre normalitate pentru persoanele afectate de boala celiacă sau alte afecțiuni în care este recomandată dieta fără gluten. Cele 84 de produse Cris-Tim pentru care am emis licența Crossed Grain reprezintă un pas important în democratizarea dietei gluten-free pentru consumatorii români. Întreaga echipă Cris-Tim din fabrica Recunoștința s-a implicat ireproșabil pentru a se plia pe cerințele standardului Crossed Grain și le mulțumim! Pionieratul Cris-Tim ca primul producător de mezeluri din România care poartă sigla Crossed Grain reprezintă un pas uriaș pentru siguranța consumatorilor cu intoleranțe alimentare”, a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, Președinte Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten.

Citește și România, în Cartea Recordurilor cu cea mai mare porție de paste fără gluten