Stiri: Logistica

Buget Ministerul Transporturilor 2022

Modernizare stații CFR. Câte oferte au fost depuse?

20.09.2019

Modernizare stații CFR. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunțat că șapte companii românești de specialitate au depus oferte în cadrul licitațiilor publice, organizate de companie, pentru întocmirea studiilor de fezabilitate pentru 44 de stații de cale ferată, incluse în programul Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată, parte integrantă a Programului Operaţional Infrastructură Mare. Valoarea financiară estimativă pentru elaborarea studiilor de fezabilitate este de 16,5 milioane RON, fără TVA.

Modernizare stații CFR. Etapa de evaluare a ofertelor tehnice

Procedurile de licitații organizate de sucursalele regionale de cale ferată Cluj, Craiova, Galați și Constanța pentru cele 24 de stații de cale ferată – Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt, Râmnicu Sărat, Adjud, Comăneşti, Făurei, Tecuci, Mărăşeşti, Mangalia, Neptun (Hc), Costineşti Tabără și Ciulniţa -, aflate pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Olt, Dolj, Teleorman, Buzău, Bacău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa şi Călăraşi se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice.

Modernizare stații CFR. Evaluarea ofertelor

Ofertele depuse în cadrul procedurilor de licitații organizate de sucursalele regionale de cale ferată București și Iași pentru cele 12 de stații de cale ferată – Târgoviște, Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni, Videle, Titu, Suceava Nord, Pașcani, Vatra Dornei Băi, Verești, Dolhasca și Gura Humorului (Oraș) – aflate pe raza judeţelor Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Iași și Suceava, au fost evaluate din punct de vedere tehnic, în prezent fiind în evaluare ofertele financiare.

Modernizare stații CFR. Licitație publică

Sucursala Regională CF Brașov a finalizat procedura de licitație publică și a încheiat contractul, în valoare de 2.670.000 lei, cu societatea Consis Proiect SRL București, care va elabora 8 studii de fezabilitate pentru stațiile Miercurea Ciuc, Făgăraș, Sebeș Alba, Gheorghieni, Reghin, Aiud, Teiuș, Războieni aflate pe raza județelor Harghita, Brașov, Alba, Mureș.

Modernizare stații CFR. Studii de fezabilitate

Pentru stațiile Băile Herculane, Petroșani, Orșova, aflate pe raza județelor Caraș-Severin și Hunedoara, Sucursala Regională CF Timișoara a relansat, în data de 12 septembrie, procedura de licitație publică pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, la prima procedură nefiind depusă nicio ofertă din partea agenților economici de specialitate.

Studiile de fezabilitate pentru cele 47 de stații, incluse de CFR SA în noul program de modernizare a stațiilor de cale ferată, au ca obiectiv prioritar asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe:

 • modernizarea și repararea clădirilor de călători, inclusiv facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă;
 • înălțarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din stații, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare;
 • asigurarea sistemelor de ventilație şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante
 • modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător
 • înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj
 • asigurarea elementelor de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrade, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc.

Despre proiectul de modernizare

Proiectul Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată, parte integrantă a Programului Operaţional Infrastructură Mare este inclus în bugetul CFR SA. Acesta a fost lansat începând cu luna Mai, de cele 8 sucursale regionale de cale ferată:

 • București
 • Craiova
 • Timișoara
 • Cluj
 • Iași
 • Brașov
 • Galați
 • Constanța

Citește și Restructurare financiară 2019. Toată firmele trebuie să afle ce decizie a luat Guvernul!