Stiri: Logistica

Modernizarea Garii de Nord

Modernizarea Gării de Nord. Anunțul făcut de CFR

10.12.2019

Modernizarea Gării de Nord. CFR SA a anunțat că a semnat contractul pentru modernizarea Gării de Nord. Astfel, Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA și CONSIS PROIECT S.R.L au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapă a programului de modernizare a Gării de Nord București.

Modernizarea Gării de Nord. Valoarea contractului

Contractul are o valoare de 11,3 milioane lei, fără TVA. Acesta are o durată de implementare de 6,6 luni. Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile, în cadrul programului POIM 2014-2020.

Modernizarea/consolidarea/reabilitarea stației CF Gara de Nord București are ca principal scop identificarea și prezentarea unei soluţii optime de modernizare a stației, cu impact direct în creșterea calității serviciilor oferite călătorilor și a siguranței în exploatare.

Din punct de vedere tehnico-economic, studiul de fezabilitate va analiza cu prioritate transformarea obiectivului într-un nod feroviar european și centru multimodal public, prin modernizarea, consolidarea și reabilitarea actualei stații de cale ferată.

Gara de Nord București deține o suprafață de 100.000 mp, fiind amplasată pe un ansamblu de 14 linii de cale ferată, instalații specifice, peroane și clădiri funcționale, care necesită lucrări de reînnoire și de modernizare pentru a respecta normele UIC, privind statutul de Eurogară.

Modernizarea Gării de Nord. Principalele obiective ale proiectului sunt:

  • regenerarea urbană a zonei, pe principiile de smart city/creative city/green city;
  • modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor din stația de călători București Nord, a spaţiilor destinate serviciilor pentru călători și a zonei comerciale;
  • înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare, termice etc;
  • ridicarea nivelului peroanelor în conformitate cu standardele europene în vigoare, reabilitarea copertinelor și a liniilor din staţie;
  • montarea de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot;
  • modernizarea echipamentului de telecomunicaţii;
  • facilități pentru persoane cu dizabilități.După finalizarea, predarea și aprobarea studiului de fezabilitate, CFR va lansa procedura de licitație pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de modernizare a Gării de Nord București.

Citește și Educația financiară. Ce spun elevii despre cursurile de educație financiară?