Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019

Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019: Surprize de Ziua Copilului

30.05.2019

Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019. De 1 Iunie, cei mici sunt așteptați să-și petreacă ziua la Antipa! Sâmbătă, de ziua lor, copiii vor primi în dar intrarea gratuită la muzeu. Astfel, cu ocazia Zilei Copilului 2019, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit o serie de activități distractive, conferințe, ateliere de creație cu imaginație și laboratoare de știință, precum și o expoziție cu animale vii, adusă la muzeu de Asociația „Pajura”.

Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019. Festivalul Animalelor

Cei mici vor putea admira cele mai spectaculoase rase de păsări şi exemplare de găini de rasă, porumbei aparţinând diferitelor rase şi varietăţi coloristice, fazani, papagali şi iepuri din cele mai frumoase rase europene, care vor popula curtea muzeului pentru două zile (1 și 2 iunie 2019).

”Dolofani sau subțirei, blănoși sau plini de pene, prietenii noștri necuvântători vă așteaptă să îi admirați în căsuțele lor! Pe lângă Festivalul Animalelor, cei mici vor avea prilejul să participe la nenumărate ateliere desfășurate atât în aer liber cât și în sălile atelier ale muzeului, precum și la o ediție specială a întâlnirii cu temerarii exploratori Dodi și Roni. De la distracția în aer liber nu vor lipsi nici carismaticii actori Tony Dumitrescu (Dilu) și Brîndușa Ionascu (Dila), care vor însufleți petrecerea prin jocuri, concursuri și multe alte plăcute surprize!”, au anunțat reprezentanții Muzeului Antipa.

Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019. Activități

Programul special de 1 iunie cuprinde următoarele activități:

10:00 – 17:00: Festivalul Animalelor- Expoziția de animale vii, organizată în colaborare cu Asociația „Pajura”

11:00 – 12:00: Conferința „Prietenii mei, animalele” – Întâlnire cu Dodi și Roni

10:15-11:15 și 11:30-12:30: Ateliere de creație cu imaginație Holy Molly – hai și tu să îți testezi îndemânarea realizând felicitări prin tehnica quilling!

10:15-11:15 și 11:30-12:30: Ateliere de Robotică și Programare – vino să înveți să „programezi în culori!”

13.30-14.45 și 15:00-16.15: Atelierele „Provocarea Lego” – „Banda transportoare”
13.30 – 15.00: Concurs de „Șah la Antipa”

10.00 – 17.00 – jocuri interactive și concursuri (desfășurate în grădina din curtea muzeului, în condiții meteo favorabile) cu îndrăgiții actori Dila și Dilu!

Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019. Întâlnirea cu Doni și Roni

De la ora 11.00, copiii sunt invitați la o nouă întâlnire cu Dodi și Roni, care va avea loc în Sala Multimedia de la parterul Muzeului. Temerarii exploratori vor fi însoțiți de Andreea Cătălina Drăghici, cercetător al muzeului precum și de câțiva invitați surpriză! În cadrul acestei întâlniri, Andreea le va vorbi micuților despre legătura care se creează între copii și prietenii lor necuvîntători și le va exemplifica acest lucru povestindu-le despre Bindi și Tippi, două fetițe care au iubit animalele și au petrecut mult timp în compania lor. În a doua parte a evenimentului vă propunem o serie de jocuri și ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rând spectatori și protagoniști.

Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019. Teatru de umbre

Actorii păpușari Ana Crăciun-Lambru, Ana-Maria Cucută, Monalisa Toncu și Victoria Radu au pregătit o mică surpriză tuturor celor care vor fi inspirați de momentele artistice și vor dori să-și facă acasă propriul teatru de umbre.

Participarea copiilor la această ediție specială a întâlnirii cu Dodi și Roni este gratuită.

Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019. Ateliere de creație

Micuții cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani sunt așteptați de la ora 10:15 la atelierele de creație cu imaginație Holy Molly, să creeze felicitări prin tehnica quilling. Chiar dacă pleci la drum cu materiale puține, dar cu sclipici din abundență… cu Holy Molly poți face orice îți propui! Tot ce-ți trebuie e puțin entuziasm și un dram de încredere! Din ațe, lipici, sclipici, nisip și hârtie, precum și cu ajutorul crenguțelor și al frunzelor culese de prin grădini și parcuri, vom inventa cele mai năstrușnice felicitări!

Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019. Lego

Între orele 13.30-14.45 și 15:00-16.15, copiii pasionați de Lego vor învăța despre transmisie și vor construi o bandă transportoare cu două nivele. De asemenea, cei pasionați de șah se vor înscrie la Competiția de Șah la Antipa. Este vorba de un concurs cu premii, desfășurat între orele 13:30 și 15:00 în Sala Atelier de la etajul muzeului.

De la 10:15 pasionații de Robotică vor învăța să „programeze în culori!”

Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face pe adresa de e-mail info@antipa.ro.

Citește și Destinații cu vouchere de vacanță 2019: Ce locuri preferă românii?

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Muzeul Antipa program 1 Iunie 2019: Surprize de Ziua Copilului

  1. Pingback: Magazin Lidl Zarnesi si Magazin Lidl 1 Decembrie | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Magazin Lidl Zarnesti si Magazin Lidl 1 Decembrie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.