Nasterea prin cezariana riscuri

Creştere alarmantă a numărului de naşteri prin cezariană. Riscurile aduse

22.10.2018

Naşterea prin cezariană – riscuri. Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă privind numărul de femei care aleg să nască prin cezarină. Numărul de copii născuţi prin cezariană a crescut într-un ritm alert în întreaga lume, iar experții în domeniul sănătății publice afirmă că tendința este una îngrijorătoare.

În timp ce operaţiile de cezariană reprezintă, fără îndoială, o procedură medicală care salvează mii de vieţi, studiile indică faptul că apelarea la naşterea prin cezarină a devenit excesivă, mai ales în ţările cu venituri medii şi cu venituri ridicate.

Naşterea prin cezariană riscuri: Creştere de 21%, la nivel mondial

Analizând tendințele globale privind naşterile, cercetările arată că numărul de naşteri prin cezariană aproape s-au dublat, la începutul secolului. În plus, dacă în 2000, rata era de 12%, în 2015, a ajuns la 21%.

Aşadar, dacă nu se vor lua măsuri, această tendinţă va continua să se accentueze. Vestea proastă este că astfel apar diverse riscuri, atât privind mamele, cât şi copiii, riscuri ce pot fi evitate.

Naşterea prin cezariană riscuri: Ce trebuie să ştie viitoarele mame

Operaţiile de cezariană sunt cruciale atunci când apar complicații în timpul nașterii, cum ar fi sângerarea, distresul fetal sau poziționarea anormală a fătului. Dar, ca orice intervenție chirurgicală, cezariana vine cu riscurile sale.

Recuperarea după o cezariană este mult mai dificilă decât după o naştere normală. Totodată, unele studii sugerează că şansele de deces sunt mai mari cu 60%, ajungându-se chiar până la 700%, în cazul unei cezariene, comparativ cu o naştere normală.

Prin urmare, operaţiile cezariene făcute atunci când nu există motive medicale pot avea complicaţii pe care o naştere normală nu le are.

Datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății arată că la nivel mondial 10-15% din femei solicită cezariană. Acest lucru se întâmplă deşi ele pot naşte normal.

Naşterea prin cezariană riscuri: Ţările bogate

Cercetătorii au constatat că numărul de naşteri prin cezariană este mult mai mare în statele bogate.

Aşadar, OMS precizează că avem o creştere alarmantă a numărului de femei care aleg să nască prin cezariană.

Citeşte şi Nusinersen, tratamentul pentru amiotrofie spinală, este disponibil şi în România

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Creştere alarmantă a numărului de naşteri prin cezariană. Riscurile aduse

  1. Pingback: Ce sunt probioticele si cum ne ajuta organismul? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.