Noaptea Muzeelor 2019 Muzeul Antipa program

Noaptea Muzeelor 2019 Muzeul Antipa. Program și expoziții

16.05.2019

Noaptea Muzeelor 2019 Muzeul Antipa. Noaptea Muzeelor 2019 Antipa. Află în ce interval orar va fi deschis Muzeul Antipa în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu ocazia evenimentului numit Noaptea Muzeelor! Astfel, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit pentru Noaptea Muzeelor, ediția 2019, o serie de activități care includ expoziții temporare, activități de colectare a insectelor nocturne și de interceptare a liliecilor din curtea Muzeului, precum și alte surprize care vor face deliciul unei adevărate aventuri a cunoașterii!

Noaptea Muzeelor 2019 Muzeul Antipa program. Ora de deschidere

Programul special al Nopții Muzeelor de la Antipa va începe sâmbătă, 18 mai 2019, la ora 18:00 și se va termina la ora 24:00 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator). În cadrul acestui eveniment, accesul publicului în expoziția permanentă a Muzeului va fi gratuit.

Sâmbătă, 18 mai, în intervalul orar 10:00 – 18:00, Muzeul Antipa va fi închis.

Noaptea Muzeelor 2019 Antipa program. Expoziții

Vizitatorii vor avea ocazia să admire expoziția temporară „RUGBY, NATURAL!”, manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța, care va rămâne în circuitul de vizitare al Muzeului până pe data de 30 iunie 2019.

Natura în ansamblul său este prețuită de oameni în multe moduri. Specii rare de plante sau animale sunt apreciate și le sunt atribuite semnificații culturale puternice pentru diferite populații umane. Acest lucru este reflectat în arta heraldică; simbolurile naturale sunt extrem de comune în stemele statelor, orașelor, familiilor, echipelor sportive, etc.

Noaptea Muzeelor 2019 Muzeul Antipa program. Expoziția temporară „RUGBY, NATURAL!”

Expoziția temporară „RUGBY, NATURAL!” găzduită de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București și realizată de Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse, prezintă elementele naturale identificate în emblemele diferitelor echipe naționale de rugby și explică valoarea culturală a simbolurilor naturale, pentru țările și populațiile respective.

”Veți putea astfel cunoaște originea naturală și istorică a emblemelor fiecărei echipe, de la cocoș la scai, de la cireș la antilopa săritoare… Ludică și uimitoare, o escapadă în lumea balonului oval!”, au anunțat reprezentanții muzeului.

Noaptea Muzeelor 2019 Muzeul Antipa program. Expoziția Cel mai mic muzeu din România

Între 18:40 și 19:00, „Cel mai mic muzeu din România” va putea fi admirat în fața intrării principale a Muzeului Antipa. Evenimentul constă în expunerea timp de 20 minute a unicului exponat al muzeului Madrigal & Cantus Mundi. Este vorba de costumul renascentist de damă Madrigal. Piesa expusă, un blazon al identității și prezenței scenice a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este unul dintre cele mai celebre costume din viața culturală a României. Vizionarea costumului va fi însoțită de un performance artistic itinerant (un mic concert de cânt coral al copiilor din două coruri din cadrul Programul Național Cantus Mundi), neconvențional, menit să însuflețească experiența publicului cu emoție și voioșie și să aducă muzica, arta costumului și istoria unui simbol cultural în spațiu public.

Noaptea Muzeelor 2019 Antipa program. Colectarea entomologică nocturne

”Începând cu ora 21:30 și până la 22:30 vă invităm în curtea muzeului să participați la colectarea entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din muzeu. Cu această ocazie veți putea descoperi importanța activității de colectare a materialului biologic, care oferă o imagine mai exactă asupra diversității excepționale a fluturilor nocturni, mai mult de 90% din totalul faunei de lepidoptere fiind reprezentată de speciile nocturne”, mai spus organizatorii.

Noaptea Muzeelor 2019 Muzeul Antipa program. Informații de la cercetători

Cei care vizitează Muzeul Antipa pot afla de la cercetătorii Muzeului mai multe informații și curiozități despre lilieci, și să descoperiți cum comunică micile vietăți cu care ne întâlnim noaptea, într-o serie de activități desfășurate în curtea Muzeului între orele 22:00 și 23:00.

Demonstrațiile realizate de către cercetătorii Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” se vor face numai în condiții meteo favorabile.

Noaptea Muzeelor 2019 Antipa program. Alte surprize

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor la Antipa oferă și alte surprize plăcute. Questo pune la dispoziția vizitatorilor un traseu digital care pot fi explorat gratuit, cât timp așteaptă la intrarea în muzeu. La aceasta se adaugă un alt proiect gândit pentru a face cât mai prietenoasă interacțiunea între vizitatori și muzeu.

Lista tuturor muzeelor care participă la Noaptea Muzeelor în acest an se regăsește AICI

 

 

 

Citiți și despre:

  • Noaptea Muzeelor 2019. Program completNoaptea Muzeelor 2019. Program complet Noaptea Muzeelor 2019 are loc pe 18 mai! Află câte muzee și centre culturale vor fi deschise atât în București, cât și în alte mari orașe din România! Conform organizatorilor, nu mai puțin de 150 de spaţii […]
  • Muzeul Antipa nu se deschide pe 15 maiMuzeul Antipa nu se deschide pe 15 mai Muzeul Antipa program. Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a anunţat că nu se va deschide pentru public din data de 15 mai, conform unui anunţ publicat pe site-ul muzeului. Această decizie a […]
  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • Program special la Muzeul Antipa de PaşteProgram special la Muzeul Antipa de Paşte Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are un programul special de vizitare din timpul Sărbătorilor de Paști, în perioada 28 aprilie – 3 mai 2016. Astfel, Muzeul va fi închis în prima zi şi a […]
  • Fructe, legume, lapte şi produse de panificație, în noul „Program pentru şcoli”Fructe, legume, lapte şi produse de panificație, în noul „Program pentru şcoli” "Programul pentru școli" unifică și continuă "Programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli" şi "Programul Lapte și corn” (implementate la nivel național), în conformitate cu regulamentele […]

O părere la “Noaptea Muzeelor 2019 Muzeul Antipa. Program și expoziții

  1. Pingback: Legea ambroziei 2019 - Amenzi pentru ambrozie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.