Stiri: Energie

Spitalul Regional de Urgenta Cluj

OMV Petrom susține primul spital specializat de oncologie pediatrică din țara noastră

16.02.2019

OMV Petrom donație. Compania a anunțat că sponsorizează cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrică din țara noastră. Este vorba de un proiect dezvoltat de Asociația Dăruiește Viață.

OMV Petrom donație. Ce spun reprezentanții companiei?

„Noi, OMV Petrom, suntem foarte mândri să contribuim la construirea primului spital de oncologie pediatrică din România. Fiecare copil merită o șansă la viață și am fost cu adevărat impresionată de numărul mare de români care sprijină acest spital cu donaţii. Există cauze care pot părea imposibil de realizat și e nevoie de mult curaj pentru a porni la drum. Dar, când acestea sunt importante pentru un număr mare de oameni, visul va deveni realitate”, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Carmen Uscatu din cazul Dăruiește Viața spune că acest proiect a fost pornit de Asociație de la zero, dar cu încredere că românii pot să-și ia viața în mâini și să-și construiască singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer.

OMV Petrom donație. Cea mai mare sponsorizare primită de Dăruiește Viață

”Am construit proiectul cărămidă cu cărămidă, datorită sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri și au donat online, precum și datorită companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contribuție, oricât de mică, ne-a ajutat să mergem înainte și să ajungem în acest moment în care să obținem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranță cea mai mare sponsorizare primită de Dăruiește Viață pentru spitalul oncologic pentru copii și ea ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a mai afirmat Carmen Uscatu.

OMV Petrom donație. Echipamente medicale

Din donația de 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente medicale. Acestea sunt necesare pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la copii:

  • un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf)
  • echipamente pentru blocul operator
  • training-ul personalului medical și auxiliar al spitalului.

OMV Petrom donație. Lucrări de instalații

Diferența de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de instalații sanitare şi electrice și amenajări interioare.

În 2018, în stațiile OMV și Petrom din România s-au strâns peste 50.000 de euro prin donațiile de la clienți. Campania va continua și în următorii doi ani, astfel încât, orice client al stațiilor OMV și Petrom să poată contribui, în continuare la finalizarea spitalului.

OMV Petrom donație. O adevărată șansă

„Decizia OMV Petrom este o adevărată șansă pentru copiii bolnavi de cancer din România și pentru familiile lor și o confirmare a investiției făcute de fiecare dintre donatorii și dintre sponsorii noștri. Este o dovadă de solidaritate și de cât de puternici putem fi toți, cu mic și mare, dacă suntem solidari. Ne dorim ca exemplul dat de OMV Petrom să fie urmat și de alții, firme sau donatori privați, așa cum și această companie a urmat exemplul a sute de mii de români și a numeroase alte companii”, Oana Gheorghiu, Asociația Dăruiește viață.

Citește și Veniturile Medicover și Synevo, creștere puternică în 2018