Stiri: Sanatate

Venituri Medicover si Synevo 2018

Veniturile Medicover și Synevo, creștere puternică în 2018

15.02.2019

Venituri Medicover și Synevo 2018. Anul trecut, veniturile totale din țara noastră ale Medicover și Synevo au ajuns la peste 27%. Mai exact, Medicover a raportat în perioada analizată o creștere a veniturilor globale de 15,8% comparativ cu 2017, până la 671,6 milioane euro.

Compania Medicover este prezentă pe piața locală prin rețeaua de clinici medicale Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

Venituri Medicover și Synevo 2018. Ce spune conducerea rețelei?

„Pe parcursul anului 2018, am continuat creșterea organică cu succes și am integrat companiile achiziționate recent, consolidând astfel prezența noastră pe principalele piețe în care activăm. Condițiile economice din aceste țări au rămas favorabile, iar noi am căutat să oferim o gamă de servicii de calitate, ușor de accesat de către pacienți”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

Venituri Medicover și Synevo 2018. Divizia de Servicii Medicale

Totodată, divizia de Servicii Medicale a avut o creștere a veniturilor de 21,1%. Acestea au ajuns până la 346,1 milioane de euro. Majorarea a fost susținută de performanța modelului de afaceri integrat și a serviciilor cu plată accesate de pacienți (fee for service), în special în Polonia și România.

Așadar, divizia a atins un număr record de 185.000 de membri noi la nivel global.

Venituri Medicover și Synevo 2018. Divizia de Servicii de Diagnostic

Tot în 2018, Divizia de Servicii de Diagnostic a raportat venituri de 336,7 milioane euro. Acestea sunt cu 10,6% mai mari față de anul anterior.

O prioritate în anul 2018 a fost reprezentată de extinderea rețelei. Atunci, au fost lansate 69 de noi puncte de recoltare. Per total, rețeaua a ajuns la un număr total de 570 de astfel de centre la nivel global.

Venituri Medicover și Synevo 2018. România

Veniturile din România au crescut în 2018 cu 27,1% până la 93,8 milioane euro, față de valoarea de 73,8 milioane euro raportată în anul 2017. Țara noastră este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, care dețin o pondere de 13,9%.

„Am încheiat anul 2018 cu o rețea mai puternică și acoperire națională mai mare. Achizițiile realizate de-a lungul anului, atât în București, cât și la Oradea și în regiunea Oltenia, ne consolidează poziția în piață și ne aduc mai aproape de pacienți. În 2019 vom continua dezvoltarea, oferind servicii de cea mai bună calitate completate de investiții în digitalizare și în îmbunătățirea experienței pacienților, care deja se află la un nivel superior”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.

Venituri Medicover și Synevo 2018. Preluări

Rețeaua de clinici Medicover din țara noastră a raportat în 2018 un avans cu 50% până la 37 de unități ca urmare a tranzacțiilor finalizate. Este vorba de:

  • achiziția Spitalului Pelican din Oradea
  • preluarea celor două clinici deținute de Centrul Medical Academica în București
  • achiziția Centrului Medical Phoenix, un operator medical privat din Oltenia cu o rețea de opt clinici în orașe precum Craiova, Târgu Jiu, Slatina, Calafat și Drăgășani.

Venituri Medicover și Synevo 2018. Un an de expansiune

„Anul 2018 a fost un an de expansiune pentru Synevo România. Am deschis 21 de noi centre de recoltare, oferind pacienților din țară un acces mai facil la serviciile noastre de laborator. Am continuat să investim în dotarea tehnologică a laboratoarelor și am adus noi teste avansate mai aproape de pacienți. În 2019 vom continua extinderea teritorială si vom adopta noi tehnologii si instrumente digitale care să contribuie la creșterea gradului de satisfacție al pacienților”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

În România, rețeaua Synevo deținea la finele anului trecut un total de 99 de centre de recoltare. Acestea acopereau 33 de județe din țară, respectiv 42 de orașe.

Citește și Anchetă epidemiologică la Institutul Marius Nasta. Motivul: bacteria acinetobacter