Stiri: Sanatate

Onco Card si Onco Card Invest

Onco Card și Onco Card Invest ies din insolvență. Ce planuri de viitor au cele două companii?

02.07.2019

Grupul de companii care coordonează cel mai mare Centru privat de Diagnostic și Tratament Oncologic din Centrul României iese din insolvență. Astfel, companiile Onco Card și Onco Card Invest, parte din grupul cu același nume, au anunțat că și-au încheiat procesul de reorganizare sub coordonarea Filialei Brașov a CITR.

Serviciile oferite de Onco Card și Onco Card Invest

Aceste două companii care oferă servicii medicale destinate pacienților cu nevoi oncologice ies din insolvență în urma unui proces de reorganizare structurat pe nevoile complementare ale celor două afaceri.

Atât Onco Card cât și Onco Card Invest au reușit să plătească anticipat sumele stabilite în planul de reorganizare. Societățile au ieșit din insolvență cu un an înainte de termenul previzionat.

Onco Card și Onco Card Invest. Ce spun reprezentanții CIRT Brașov

„Provocarea și în același timp beneficiul gestionării celor două proceduri de reorganizare a fost să realizăm sinergii pe tot parcursul procedurii, ținând cont atât de interesele incontestabile ale pacienților în păstrarea funcționalității centrului, cât și de interesele celorlalte părți implicate. Este o muncă de echipă exemplară, în care prin implicarea, deschiderea și solidaritatea părților am reușit să coordonăm reorganizarea în condiții de normalitate, eficiență și servicii calitative pentru pacienți”, a afirmat Mihaela Bocea, Partner CITR Brașov.

Onco Card și Onco Card Invest. Armonizarea planurilor de reorganizare

Mecanismul procedurii include:

  • armonizarea planurilor de reorganizare
  • implementarea unor măsuri de restructurare financiară (prin reeșalonarea datoriilor pe o perioadă de 36 de luni, în concordanță cu cash-flow-ul și programul de plăți)
  •  majorarea capitalului social al celor două societăți.

Aceste lucruri au fost posibile cu susținerea financiară a Băncii Transilvania.

Ce spun reprezentanții Onco Card și Onco Card Invest?

„Țelul nostru a fost să rămânem fideli interesului superior al pacienților, iar echipa CITR a înțeles repede și s-a pliat pe nevoia noastră. Am avut o activitate curentă normală, fără întreruperi și fără ca dificultățile financiare ale companiei să fie resimțite în calitatea serviciilor oferite pacienților noștri. Pe întreg parcursul procedurii, Centrul nostru de Diagnostic și Tratament s-a menținut la un nivel de performanță similar cu centrele de excelență de profil din Europa. Suntem pregătiți pentru reintegrarea cu drepturi egale în circuitul economic și ne propunem noi investiții în echipamente de ultimă generație”, au declarat reprezentanții Onco Card și Onco Card Invest la ieșirea din procedură.

Onco Card și Onco Card Invest. Domeniul studiilor clinice

Conform acestora, companiile au în plan să se dezvolte și în domeniul studiilor clinice, în parteneriat cu instituții de profil. De asemenea, societățile vor să devină membre ale Organizației Europene a Institutelor de Cancer (OECI).

„Nu în ultimul rând, gândul nostru de recunoștință se îndreaptă spre pacienții care de-a lungul acestor ani au avut încredere în noi și dorim să credem că am reușit să le menținem vie speranța în vindecare și într-o calitate a vieții cât mai bună”, au menționat Anamaria Făgăraș, manager și Conf. Dr. Valentin Cernea, directorul medical al spitalului.

Onco Card și Onco Card Invest. Rezultate

Cele două companii raportau la intrarea în reorganizare datorii curente în valoare de aproximativ 2,8 milioane de lei. La ora actuală, la ieșirea din insolvență, acest lucru nu se mai întâmplă.

Atât Onco Card, cât și Onco Card Invest înregistrează EBITDA cumulat pozitiv pe perioada reorganizării.

Obiectivul Centrului Regional de Diagnostic și Tratament Oncologic este de a mări rata de supraviețuire a pacienților oncologici. Acest lucru se realizează prin aplicarea conceptului de medicină integrativă.

Citește și Caniculă în România 2019: Anunț de ultimă oră de la meteo