Stiri: Constructii

One Tower a primit pre-certificarea LEED

One Tower, cea mai performantă pre-certificare LEED din România

25.02.2019

Clădirea de birouri One Tower a obținut din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, cea mai bună performanță a unei clădiri în faza de construcție de pe piața românească.

One Tower. Cea mai strictă certificare

În urma evaluării GBCI (Green Business Certification Inc.), One Tower a obținut prestigioasa pre-certificare LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum. Aceasta este și cea mai strictă recunoaștere în domeniul dezvoltării durabile și „green” a construcțiilor.

Ce spune dezvoltatorul One Tower?

„Certificarea obținută ne onorează și ne obligă să continuăm eforturile companiei de a livra proiecte sustenabile, cu un impact minimal asupra mediului înconjurător”, spune Ionuț Dumitrescu, Co-fondator One Office, divizia de birouri a One United Properties. „Dorința noastră este de a construi birouri care se concentrează pe bunăstarea angajaților din aceste sedii, prin apropierea de parcuri și zone verzi, accesul la sport prin activități exterioare, precum și încorporarea în concept a numeroase servicii legate de sănătatea și alimentația oamenilor. Această strategie o aplicăm în toate proiectele noastre: One Tower, parte din One Floreasca City, One Cotroceni Park și One Verdi Park”

One Tower a primit pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, care, din punct de vedere al sustenabilității, reprezintă cel mai înalt nivel de apreciere și evaluare tehnică a unei construcții. Clădirea va beneficia de:

  • iluminat LED
  • sisteme performante de încălzire și ventilație
  • un sistem de captare și reutilizare a apei pluviale

One Tower. O eficiență energetică foarte bună

„One Tower propune soluții tehnice de top care vor conduce la o eficiență energetică foarte bună a clădirii. În plus, proiectul va încorpora materiale sustenabile și sănătoase și va optimiza nivelul de iluminat natural care pătrunde în spațiile de lucru”, a declarat Anca Mitrea, Senior Associate în cadrul departamentului de certificări verzi al Colliers International, companie de consultanță imobiliară care a obținut certificarea LEED.

Despre proiectul One Floreasca City

One Tower este o clădire de birouri de clasă A. Aceasta face parte din proiectul imobiliar multifuncțional One Floreasca City.

Proiectul imobiliar cuprinde trei componente integrate într-un ansamblu deschis:

  • fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu contemporan de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A – One Tower,
  • trei blocuri cu apartamente exclusiviste – One Mircea Eliade.

Întregul proiect va fi construit pe un teren de 2,8 hectare din suprafață. Din aceasta, 30% vor reprezenta spațiile verzi. De asemenea, vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare și un loc de joacă pentru copii.

Lucrările au început în 2018 și au depășit deja cota zero la finalul anului trecut. Urmează ca proiectul să fie livrat în trimestrul al treilea din 2020.

One Tower. Soluții de trafic

În plus, dezvoltatorul vine și cu o serie de soluții de trafic, odată cu acest proiect. Compania a cedat municipalității o suprafață de teren de 1.000 de mp și va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investiții în infrastructură.

Totodată, investitorul și-a asumat costuri mai mari prin construirea exclusivă a parcărilor în subteran, un total de 1.200 de locuri de parcare urmând să deservească întreaga dezvoltare One Floreasca City.

One Tower va avea o suprafață închiriabilă de 23.867 mp, dotată după ultimele tehnologii.

Citește și Salarii Kaufland 2019. Anunțul făcut de companie