Ora de vara 2019 Romania

Ora de vară 2019. România trece la ora de vară: cum trebuie să fixăm ceasurile?

27.03.2019

Ora de vară 2019 România. În weekendul care urmează România trece la ora de vară 2019! Ceasurile trebuie date cu o oră înainte în noaptea de sâmbătă spre duminică – 30 martie / 31 martie. Astfel, ora 03:00 devine ora 04:00.

Deși unele persoane au crezut că se renunță la ora de vară 2019, acest lucru nu se va întâmplă în acest an.

Ora de vară 2019. Anunțul făcut de Parlamentul European

În acest context, Parlamentul European susține propunerea privind renunțarea la schimbarea orei de vară din anul 2021. Așadar, 2021 poate fi ultimul an cu o schimbare sezonieră a orei la nivelul Uniunii Europene.

Cu toate acestea, statele membre își păstrează dreptul de a decide asupra fusului orar propriu.

Ora de vară 2019. Se renunță la ora de vară din anul 2021

Ora de vară 2019.  Eurodeputații au votat, marți, în favoarea renunțării la practica de ajustare a ceasurilor cu o oră în primăvară și toamnă începând cu 2021.

Țările din Uniunea Europeană care decid să mențină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021.

Statele care preferă să rămână la ora standard (ora de iarnă) își vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Ora de vară 2019 România. Proiecte de lege

Acestea sunt principalele prevederi ale proiectului de lege adoptat de eurodeputați cu 410 voturi pentru, 192 împotrivă și 51 de abțineri.

Ora de vară 2019 România.  Parlamentul European susține, prin urmare, propunerea Comisiei Europene de renunțare la schimbarea sezonieră a orei. Însă, aceștia au votat pentru amânarea intrării în vigoare pentru 2021 în loc de 2019.

Ora de vară 2019. Protecția pieței unice

Eurodeputații vor, de asemenea, ca statele membre să se coordoneze în așa fel încât să nu existe impact negativ asupra pieței unice ca urmare a deciziilor de aplicare a orei de vară sau de iarnă pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

”Dacă va observa că deciziile privind ora pot afecta în mod semnificativ sau permanent funcționarea în bune condiții a pieței unice, Comisia va putea introduce o propunere de amânare a intrării in vigoare a directivei cu maxim 12 luni”, conform PE.

Ora de vară 2019 România. Ce urmează?

Textul adoptat reprezintă poziția Parlamentului European pentru negocierile cu miniștrii UE în vederea adoptării formei finale a normelor propuse.

Ora de vară 2019. Inițiativa cetățenească

Ca răspuns la inițiative cetățenești, în februarie 2018, PE a cerut Comisiei să evalueze directiva privind schimbarea sezonieră a orei și să facă propuneri de modificare a acesteia dacă este cazul.

Ora de vară 2019 România.  În urma acestei evaluări, care a strâns 4.6 milioane de răspunsuri, dintre care 84% s-au pronunțat în favoarea renunțării la schimbările orare, Comisia a făcut propunerea care trebuie acum aprobată de Parlament și Consiliu.

În anul 1980 a existat o primă înțelegere de coordonare a schimbării orei pe teritoriul UE, în vederea asigurării unei abordări armonizate pe piața unică.

Ora de vară 2019.  La ora actuală, directiva privind dispozițiile referitoare la orarul de vară prevede ca statele membre să treacă la ora de vară în ultima duminică din martie și înapoi la ora standard în ultima duminică din octombrie.

Citește și Destinații ideale pentru vacanța de vară în 2019

 

 

 

Citiți și despre:

3 păreri la “Ora de vară 2019. România trece la ora de vară: cum trebuie să fixăm ceasurile?

  1. Pingback: Plata cu telefonul a biletului de autobuz  | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Orașele din România în care poți plăti biletul de autobuz cu telefonul

  3. Pingback: Postul Pastelui 2019 retete - idei de pranz | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.