Retail

Paco Supermarkets

PACO Supermarkets, în topul celor mai puternici retaileri independenți din România

01.02.2023

Compania a investit în tehnologia digitală, lansând un sistem de plată prin intermediul telefonului mobil și un serviciu de livrare la domiciliu, care au contribuit la creșterea cifrei de afaceri. PACO Supermarkets, unul dintre cei mai puternici retaileri independenți din România, a trecut cu bine peste provocările recente, reușind să se adapteze la situația generată de pandemia COVID-19 și la criza de energie, la problemele generate de războiul din Ucraina, la creșterea prețurilor și modificările legislative. În acest context, compania a reușit să își consolideze poziția pe piață și să ajungă pe locul 21 în topul celor mai puternici retaileri independenți din România.

Evoluția recentă a PACO Supermarkets a fost marcată de procesul de consolidare a distribuției logistice din PACO Cash&Carry către supermarketurile rețelei, ceea ce a permis companiei să își optimizeze procesele și să ofere clienților un serviciu mai bun. De asemenea, compania a investit în tehnologia digitală, lansând un sistem de plată prin intermediul telefonului mobil și un serviciu de livrare la domiciliu, care au contribuit la creșterea numărului de clienți și a cifrei de afaceri.

Evoluția recentă a PACO Supermarkets a fost marcată de procesul de consolidare a distribuției logistice din PACO Cash&Carry către supermarketurile rețelei

O creștere semnificativă

În acest fel, PACO Supermarkets a reușit să își mențină poziția pe piață și să înregistreze o creștere semnificativă, prin adaptarea la schimbările din piață și prin investițiile în tehnologie și distribuție. În plus, retailerul și-a continuat expansiunea cu deschiderea recentă a supermarketului numărul 17, care are o suprafață de 500 mp și 20 de angajați.DESILVA

„În prezent, rețeaua numără 17 unități, iar cele mai recente locații au adus elemente de noutate prin introducerea conceptului de gătit în fața clientului ready to go, cu preparate destinate consumului la domiciliu. De asemenea, această nouă locație are vitrine, utilaje și echipamente de ultimă generație care duc la un consum redus de energie, adaptat vremurilor pe care le traversăm. Suntem încântați să oferim aceste inovații clienților noștri și să continuăm să ne extindem în regiune”, ne-a declarat dl. Feliciu Paraschiv, Director General PACO Supermarkets.

Magazinul online inaugurat de PACO Supermarkets a evoluat foarte bine în ultimul an, reușind să atragă o bază solidă de clienți fideli. În acest moment, produsele sunt listate și pe platforma Bringo, ceea ce a permis atragerea unor noi categorii de clienți. În plus, discuțiile pentru listarea pe Glovo sunt înaintate și reprezentanții PACO Supermarkets speră să poată oferi această opțiune clienților cât de curând.

PACO Supermarkets, produse variate la cele mai bune prețuri

În ceea ce privește strategia pentru perioada următoare, compania se concentrează pe scurtarea timpilor de livrare în tot județul Vrancea, astfel încât să poată satisface nevoile clienților din toate zonele în cel mai scurt timp. Un alt aspect important este legat de eforturile de îmbunătățire a experienței de cumpărare online prin optimizarea proceselor de comandă și livrare. În cele din urmă, PACO își dorește să își mențină poziția din piață prin oferirea unei sortimentații variate de produse la cele mai bune prețuri.

În acest moment, produsele sunt listate și pe platforma Bringo, ceea ce a permis atragerea unor noi categorii de clienți

ODOVITISDupă pandemia COVID-19, a survenit o schimbare în preferințele consumatorului român. Clienții au devenit mai prudenți, selectivi, atenți și calculați în ceea ce privește cumpărăturile. Ei doresc să ia măsuri de precauție și să evite riscurile, astfel încât au început să se concentreze mai mult pe produsele alimentare esențiale și să evite produsele non-esențiale.

Alimentele proaspete și naturale, în topul preferințelor clienților

„În perioada 2020-2023, s-a putut observa o tendință puternică de creștere a produselor sănătoase, cum ar fi produsele bio și vegane, situație care se datorează creșterii conștientizării consumatorilor privind importanța unei alimentații sănătoase și a produselor ecologice. De asemenea, am văzut o creștere a vânzărilor de ready-meal, paste și apă cu vitamine, deoarece aceste produse oferă o opțiune convenabilă și nutritivă pentru consumatori”, mai spune dl. Paraschiv.

Fructele au înregistrat de asemenea o creștere puternică, datorită cererii crescute pentru alimentele proaspete și naturale. În general, am văzut o tendință crescătoare a consumatorilor de a opta pentru produse mai sănătoase și mai ecologice, și ne așteptăm ca această tendință să continue în viitorul apropiat. Au fost semnalate creșteri semnificative la hrana pentru animale și în special cea pentru câini și pisici.

În general, PACO Supermarkets se adaptează la cerințele pieței și oferă produse de calitate și servicii excelente pentru clienți, toate acestea pentru a se asigura că nevoile shopper-ilor sunt întotdeauna satisfăcute.

PACO Supermarkets se adaptează în permanență la cerințele pieței și oferă produse de calitate și servicii excelente pentru clienți

Metode de fidelizare a clienților

În prezent, PACO Supermarkets folosește o varietate mare de metode de fidelizare a clienților, inclusiv oferirea de promoții și vouchere de reduceri sau premii surpriză pentru a le mulțumi clienților pentru loialitatea lor. De asemenea, periodic se organizează tombole și concursuri cu premii atractive, pentru a menține interesul clienților și pentru a-i încuraja să revină la cumpărături.

În perioada următoare, PACO și-a propus să ofere clienților săi surprize speciale, precum bilete la concerte sau evenimente culturale, precum și oportunități exclusive de a participa la evenimente private sau sesiuni de degustare. De asemenea, compania va folosi canalele de social media pentru a oferi informații despre ofertele actuale și pentru a răspunde la întrebări.

„La PACO Supermarkets, ne adaptăm în permanență la cerințele pieței și ne asigurăm că oferim produse de calitate și servicii excelente. Ne-am adaptat rapid la noile cerințe ale clienților, oferind produse alimentare esențiale la prețuri accesibile și asigurându-ne că avem în stoc produsele necesare pentru a satisface nevoile shopper-ilor. În plus, am îmbunătățit sistemul de curățenie și dezinfecție pentru a asigura siguranța și confortul”, precizează Directorul General.

Investiții pentru îmbunătățirea experienței cumpărătorilor

Valorea investițiilor realizate în perioada 2020-2023 în cadrul companiei a fost semnificativă, cu peste 600.000 de euro cheltuiți pentru deschiderea unui magazin nou, remodelarea magazinelor vechi și instalarea unui câmp de panouri fotovoltaice de 200KW. Aceasta a permis o creștere a eficienței energetice și o experiență de cumpărare mai bună pentru clienți.

crama-sarbaPentru perioada următoare, strategia investițională a PACO Supermarkets se concentrează pe deschiderea de noi supermarketuri de proximitate, care vor oferi o gamă mai largă de produse și servicii pentru comunitățile înconjurătoare.

„Vom continua să investim în tehnologia de ultimă generație, care va îmbunătăți experiența cumpărătorilor și va crește eficiența operațiunilor noastre. În plus, vom continua să investim în remodelarea și renovarea magazinelor existente, pentru a oferi un mediu mai modern și mai atractiv pentru clienți. În concluzie, investițiile noastre vizează îmbunătățirea experienței cumpărătorilor, creșterea eficienței și extinderea pe piață”, afirmă Feliciu Paraschiv.

Valorea investițiilor a depășit 600.000 de euro cheltuiți pentru deschiderea unui magazin nou, remodelarea magazinelor vechi și instalarea unui câmp de panouri fotovoltaice de 200KW

Grija față de oameni și societate

Compania are în prezent 415 angajați care se bucură de beneficii precum o durată de muncă de 40 de ore pe săptămână, o lună de concediu plătit, un salariu atractiv și 4 prime pe an. De asemenea, angajații au acces la un card de masă și au posibilitatea de a participa la cursuri de calificare gratuite, oferite de companie.

Ca angajator, PACO își dorește să ofere un mediu de lucru echitabil și stimulativ, care să permită angajaților să se dezvolte profesional și să se simtă valorizați. Prin urmare, se prioritizează o comunicare deschisă și transparentă, precum și o cultură organizațională bazată pe colaborare și respect.

În ultima perioadă, PACO s-a implicat în mai multe proiecte de responsabilitate socială. Unul dintre aceste proiecte a fost cel de strângere de alimente și materiale pentru Ucraina, prin care s-a oferit sprijin familiilor aflate în nevoie din această țară. De asemenea, a fost organizată o campanie de colectare a uleiului uzat de la populație care a fost permanentizată, cu scopul de a contribui la un mediu mai curat și mai sănătos.

Tot din categoria proiectelor de responsabilitate socială face parte și proiectul de colectare a bateriilor uzate pentru a evita poluarea mediului înconjurător.

Compania a susținut la concursuri naționale și internaționale echipe de informatică și robotică, dar și trupe de teatru, oferindu-le acestora suport logistic și financiar pentru activitățile desfășurate.

În ceea ce privește evoluția financiară, PACO Supermarkets a avut o evoluție financiară pozitivă în 2022, atingând o cifră de afaceri de 40,8 milioane de euro, cu o creștere de 18,6% față de anul precedent. Această creștere este o continuare a trendului pozitiv observat în 2020 și 2021, când cifra de afaceri a companiei a crescut cu 16,3% și 17,8% față de anii anteriori.

„Anul acesta ne așteptăm să vedem o creștere între 15-20%, însă trebuie să menționăm că o parte din această creștere poate fi atribuită inflației din ultima perioadă. Cu toate acestea, suntem încredințați că PACO Supermarkets va continua să își îmbunătățească performanțele financiare prin intermediul strategiilor sale eficiente de afaceri”, a declarat, în încheiere, dl. Feliciu Paraschiv, Director General PACO Supermarkets.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/paco-cashcarry-cel-mai-mare-depozit-en-gros-si-en-detail-din-vrancea/