Stiri: Social

Padurea Copiilor rezultate 2019

Pădurea copiilor 2019 rezultate: Câți copaci s-au plantat?

06.05.2019

Pădurea copiilor 2019 rezultate. În această primăvară, Pădurea Copiilor a împădurit în județele Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Teleorman. Per total, peste 41.700 de puieți au prins rădăcini în localitățile Bărbulești, Dragoș Vodă, Finta, Poroschia și Cuza Vodă.

”Fie că a fost vorba de plantații în păduri noi sau de completări la proiectele existente, cei 600 de voluntari inimoși ce s-au alăturat cauzei noastre și-au pus cazmaua la treabă pentru un sud al țării mai sănătos și mai pregătit în fața schimbărilor climatice”, au anunțat reprezentanții Pădurii Copiilor.

La maturitate, un arbore oferă suficient oxigen pentru o familie de trei persoane. Dintre puieții plantați în acest sezon peste 2500 vor atinge acest stadiu.

Pădurea copiilor 2019 rezultate. Educația

Un ingredient principal al oricărei acțiuni de plantare este educația. Astfel, prin oferirea unui model ușor de replicat, fiecare iubitor de natură se poate transforma într-un agent al schimbării.

Cei aproape 100 de voluntari din comunitățile locale, atât adulți, cât și copii au învățat cum se sădesc corect puieții, cum se diferențiază vlăstarii de foioase și s-au bucurat de un prânz copios.

Pădurea copiilor 2019 rezultate. Marea Plantare

În acest sezon, sub lumina reflectoarelor a stat Marea Plantare. Este vorba de o inițiativă ce își dorește să devină tradiție și care aduce împreună preocuparea pentru natură, voluntariatul și voia bună.

Pe 30 martie 2019, 450 de voluntari au sădit împreună cu echipa de organizare 10.900 de puieți de stejar pedunculat, frasin excelsior, cireș, ulm, vișin turcesc, lemn câinesc, sălcioară și glădiță.

„Am trăit în această campanie împlinirea și bucuria de a planta cu voluntarii pe ploaie. Vremea nu i-a speriat pe participanții care au înțeles că puieții au șanse mai bune să se prindă, iar stoicismul voluntarilor spune totul despre dăruirea de a face păduri pentru generațiile viitoare”, spune dr. Teodora-Alexandra Pălărie, președintele Asociației.

Pădurea copiilor 2019 rezultate. Îngrijirea și monitorizarea pădurilor

În plus, de acum încolo, asociația va efectua lucrări de îngrijire și va monitoriza pădurile până la atingerea stării de masiv, susținând constant dezvoltarea comunităților înconjurătoare prin acțiuni adaptate nevoilor lor.

Asociația Pădurea Copiilor a apărut din dorința de a restabili echilibrul micro-climatic în zona de câmpie, zonă puternic vitregită de lipsa pădurilor, dar și de a crea un model de împădurire ușor de replicat în zona de sud a țării.

Pădurea copiilor 2019 rezultate. 64 de hectare

Pădurea Copiilor reprezintă un proiect pe termen lung ce a reușit sa readucă la viață prin împădurire peste 64 de hectare de teren degradat pentru care nu existau fonduri publice. Dintre acestea, 21 de hectare se află la stare de masiv (cu arbori de 3-4 metri înălțime).

Citește și Cele mai curate plaje de la Marea Neagră în 2019