Stiri: Finante

Banca Transilvania preia Idea Bank.

Parteneriat între FIRST BANK și QIWI. Ce avantaje au clienții?

04.06.2019

FIRST BANK și QIWI anunță încheierea unui parteneriat. Mai exact, serviciul de încasare numerar prin terminalele de plată QIWI se adresează tuturor clienților persoane fizice, care dețin cel puțin un cont curent la FIRST BANK, indiferent de valuta contului.

Noua strategie a FIRST BANK

Această modalitate de alimentare a conturilor curente deținute la FIRST BANK este disponibilă începând din a doua parte a lunii mai 2019. Aceasta face parte din noua strategie de business a băncii, orientată către digitalizare.

Ce spune conducerea FIRST BANK?

“Rămânem fideli promisiunii de a oferi clienților noștri servicii guvernate de eficiență, confort și simplitate. Parteneriatul cu QIWI face parte din strategia de digitalizare a FIRST BANK, prin care dorim să reducem încărcătura operațională a consultanților noștri bancari, astfel încât aceștia să-și poată îndeplini cu succes misiunea: aceea de a consilia clienții, de a fi alături de ei în deciziile financiare pe care le iau”, a declarat Mădălina Otilia Teodorescu, Vicepreședinte FIRST BANK.

Plata ratelor

Clienții FIRST BANK vor putea plăti ratele la credite sau depune bani în conturile lor deținute la bancă fără costuri suplimentare, într-un mod simplu și sigur prin terminalele neasistate QIWI din toată țara, economisind astfel timpul necesar vizitei la una dintre sucursalele băncii.

Despre QIWI România

“Qiwi România, parte a grupului QIWI Plc. este lider în domeniul plăților electronice, este prezentă pe piața locală începând cu anul 2009 și deține o rețea de terminale cu acoperire națională”, a precizat Alexandru Oancea, Director General QIWI România.

Cum se realizează depunerea de numerar?

Depunerea de numerar se realizează ușor. Mai exact, acest lucru se face prin selectarea FIRST BANK din lista furnizorilor de servicii financiare partenere QIWI și apoi prin introducerea CNP-ului. Tranzacția nu necesită elemente suplimentare de identificare precum:

  • cod de client
  • referință credit
  • scanarea unui cod de bare

În această primă etapă, valoarea ce poate fi depusă într-o singură tranzacție este de 2.000 RON. Clienții pot efectua un număr de maximum 10 astfel de operațiuni pe parcursul unei zile.

Depunerile se pot face doar în lei

Depunerile de numerar prin intermediul terminalelor QIWI se realizează exclusiv în RON.
Suma încasată va fi creditată în contul de RON deschis de client la FIRST BANK. În cazul în care clientul deține numai conturi în valută, banca va realiza automat schimbul valutar și va credita contul acestuia. În cazul în care clientul deține mai multe conturi, banii vor fi creditați în primul dintre conturile deschise.

Sumele vor fi creditate în conturile clienților cu data depunerii efective la terminalul QIWI. Sumele depuse până la ora 17:00 vor fi disponibile în cont în aceeași zi. Sumele depuse după ora 17:00 vor fi utilizabile începând cu dimineața zilei următoare. De asemenea, fondurile depuse în zile nelucrătoare, vor fi disponibile în următoarea zi bancară.

Citește și Turismul din România în 2019: Câți turiști au vizitat țara noastră în luna aprilie?