Stiri: Companii

Turismul din Romania in 2019

Turismul din România în 2019: Câți turiști au vizitat țara noastră în luna aprilie?

04.06.2019

Turismul din România în 2019. Turismul românesc atrage tot mai mulți bani, orașele și stațiunile din țara noastră devenind, astfel, tot mai căutate de turiști. Conform datelor Ministerului Turismului, numărul vizitatorilor străini care au ajuns în România în luna aprilie a cunoscut o creștere importantă, de 9,3 procente, față de aprilie 2018. Pe de altă parte, numărul românilor care au plecat în afara țării a scăzut cu 1,3%, în aceeași perioadă.

Turismul din România în 2019. Înnoptările în structurile de cazare autorizate

Cea mai importantă creștere a fost înregistrată la capitolul înnoptărilor în structurile de cazare autorizate, care au înregistrat o majorare de 9,9% față de aprilie 2018, potrivit datelor furnizate de către Institutul Național de Statistică.

Turismul din România în 2019. Ce spune ministrul Turismului despre evoluția acestui sector?

„Măsurile guvernamentale de stimulare a turismului au fost confirmate de creșterea numărului de turiști în România. Și în această lună, INS a comunicat noi majorări atât ale numărului de persoane care au intrat în țara noastră, cât și ale celor care s-au cazat în unitățile autorizate. Sunt date care dovedesc faptul că reducerea semnificativă a fiscalității în sectorul turistic, acordarea voucherelor de vacanță, relaxarea condițiilor de acordare a finanțărilor pentru investițiile din turism și măsurile de susținere a sectorului balneo au fost decizii menite să dezvolte turismul românesc”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Citește și Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Turismului, cel mai important act normativ în domeniul turismului. Este vorba de Legea Turismului Principalele prevedere ale proiectului legislativ

Turismul din România în 2019. Creșteri și în primele patru luni ale anului

Aceleași creșteri remarcabile au fost înregistrate și per total, de la începutul anului până la finalul lunii aprilie, când numărul înnoptărilor a crescut cu 9,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și FashionUP aniversează 10 ani pe piața din România. Ce reduceri oferă retailerul cu această ocazie?