Stiri: Social

Programul National de Dezvoltare Locala

JA Europe și EIT RawMaterials anunță un parteneriat inovator

15.11.2018

JA Europe și EIT RawMaterials anunță un parteneriat inovator. Astfel, au anunțat că își unesc forțele pentru a stimula antreprenoriatul bazat pe inovare în sectorul materiilor prime. Uniunea Europeană s-a angajat să creeze 10.000 de noi locuri de muncă în sectorul european al materiilor prime.

Parteneriat JA Europe și EIT RawMaterials. Educația STEM

Și în acest context, parteneriatul dintre JA Europe și EIT RawMaterials îmbină educația STEM cu dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru a-i ajuta pe elevii din România și Bulgaria să găsească soluții în vederea îmbunătățirii performanței sectorului materiilor prime.

Parteneriat JA Europe și EIT RawMaterials. Competențe antreprenoriale

„Îmbinarea educației STEM cu dezvoltarea competențelor antreprenoriale deschide oportunități extraordinare pentru viitor. Programele JA Europe sunt recunoscute pentru valorificarea bunelor practici europene în domeniul dezvoltării celor mai căutate competențe pe piața forței de muncă. Prin creșterea gradului de informare în rândul tinerilor cu privire la sectorul materiilor prime, JA Europe și EIT RawMaterials susțin inovația în domeniu și contribuie la crearea a noi locuri de muncă”, a afirmat Caroline Jenner, CEO JA Europe.

Parteneriat JA Europe și EIT RawMaterials. Programul include 1.200 de elevi

Noul parteneriat are în vedere 1.200 de elevi din România și din Bulgaria, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Scopul acestuia este reprezentat de sporirea interesului tinerilor pentru sectorul materiilor prime.

Inițiativa îmbină educația STEM cu cea antreprenorială. Acest lucru se realizează prin intermediul unor activități care beneficiază de consultanță din partea unor voluntari cu experiență în domeniul afacerilor. Ei îi încurajează pe elevi să încerce lucruri noi și să își transforme ideile inovatoare în oportunități reale.

Parteneriat JA Europe și EIT RawMaterials. Innovation Camp

În cadrul celor patru competiții Innovation Camp care au avut loc în cele două țări în primăvara lui 2018, elevii au venit cu soluții pentru reciclarea resurselor naturale și adoptarea conceptului de economie circulară.

De asemenea, în anul școlar 2018-2019, ei vor putea participa la un program de educație antreprenorială cu durata de un an, JA Mini-compania, la finalul căruia vor obține un Certificat de Competențe Antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass) recunoscut la nivel internațional.

Parteneriat JA Europe și EIT RawMaterials. Un program de educație antreprenorială inovator

„Suntem foarte bucuroși să colaborăm cu Junior Achievement și să putem contribui la sporirea eforturilor de conștientizare a tinerilor asupra importanței domeniului materiilor prime, cu ajutorul unui program de educație antreprenorială inovator”, a spus Dr. Rima Dapous, Director Departament Educație, EIT RawMaterials.

Citește și De ce românii nu își asigură locuințele?