Biostimulatori Corteva

Pateneriat strategic între Monsson Operation şi PLC Italia

22.10.2018

Parteneriat Monsson Operation şi PLC Italia. Compania Monsson Operation a anunţat semnarea unui parteneriat strategic cu PLC Italia. Astfel, în urma acordului, compania își consolidează poziția pe piața internațională de regenerabile. Săptămâna trecută, acționariatul Monsson Operation a semnat finalizarea primei părți a procedurii de M&A. Prin urmare, compania își consolidează poziția pe piețele internaționale printr-o mutare strategică prin care PLC S.p.A Italia intră în acționariatul Monsson Operation.

Parteneriat Monsson Operation – PLC Italia: Integrarea companiei

Procedurile de integrare vor continua până la finele lunii noiembrie 2018. Mai exact, acestea se vor concretiza prin primirea în acționariat cu 51% a celor de la PLC S.p.A .

Monsson începe, aşadar, o nouă etapă în procesul de dezvoltare. În perioada următoare, compania are în vedere consolidarea pe piețele existente.

Prin intrarea în acționariat a companiei PLC, Monsson a avut în vedere asigurarea finanțării proiectelor aflate deja în execuție, precum şi a proiectelor noi care se vor semna în viitor.

Parteneriat Monsson Operation – PLC Italia: Portofoliul de servicii

În plus, prin integrarea celor două companii la nivel comercial, portofoliul de servicii deţinut de Monsson Operation va crește semnificativ pentru clienții existenți. De asemenea, va permite câştigarea de noi clienți pentru care va putea oferi servicii integrate de tip BOT (Build-Own-Transfer).

“Prin această mișcare în piața de regenerabile, Monsson Operation devine parte a unui grup ce va atinge peste 50 mil EUR ca cifra de afaceri pentru instalarea, operarea și mentenanța turbinelor eoliene și parcurilor fotovoltaice”, a afirmat Sebastian Enache, director de dezvoltare Monsson.

Noul acţionar va oferi acces la noi piețe pentru Monsson Operation. Printre acestea se numără Italia și Spania. În plus, va oferi Monsson Operation posibilitatea de a fi la fel de independent și implicat în deciziile strategice.

La ora actuală, Monsson Operation deţine activități în peste 15 țări. Compania estimează o creștere semnificativă în următorii ani pe noi piețe cum ar fi Germania, Rusia și Ucraina.

„Prin această mișcare în piață, ne dorim să creăm o companie internațională care să furnizeze servicii de calitate pentru producătorii de turbine eoliene dar și pentru proprietarii de centrale regenerabile” spune Michelle Scoppio, CEO PLC S.p.A.

PLC se numără printre primele companii înființate în Italia care se ocupă de operarea surselor regenerabile de energie. Compania deţine și activități de proiectare și execuție de instalații electrice de medie și înaltă tensiune.

Citeşte şi Industria din România începe să se redreseze. Managerii nu sunt, însă, prea optimişti

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Pateneriat strategic între Monsson Operation şi PLC Italia

  1. Pingback: Romexpo: INDAGRA 2018 si INDAGRA FOOD 2018 | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Romexpo: Începe INDAGRA 2018 şi INDAGRA FOOD 2018

Comentariile nu sunt permise.