Stiri: Sanatate

Parteneriat PALMED - UNIFARM.

Parteneriat între PALMED și UNIFARM

26.09.2023

Parteneriat PALMED – UNIFARM. Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED anunță încheierea unui Protocol de Colaborare și Parteneriat cu Compania Națională UNIFARM. Obiectivul comun este asigurarea continuității tratamentului și a medicamentelor pacienților din România, la cele mai înalte standarde de calitate și la cele mai accesibile costuri.

Ce spune președintele PALMED?

„PALMED este o organizație non-guvernamentală proactivă, care contribuie la schimbări pozitive în sistemul medical românesc, având permanent în centrul atenției pacientul și nevoile acestuia. Acest parteneriat este încă unul dintre demersurile noastre pentru creșterea nivelului de informare asupra impactului pe care lipsa accesului la tratament o are asupra populației, precum și pentru susţinerea şi asigurarea accesului pacienţilor la tratamente inovatoare”, susține Cristian Hotoboc, Președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED.

De cealaltă parte, directorul general al Companiei Naționale UNIFARM, Adrian Dobre, a reiterat angajamentul companiei atât față de pacienții români și familiile lor, cât și față de sistemul de sănătate din România în a căuta și a asculta, în mod activ, opiniile din comunitatea furnizorilor de servicii medicale, pentru a veni în sprijinul și în asigurarea continuității tratamentului și a contribui la îmbunătățirea calității vieții pacientului român.

Parteneriat PALMED – UNIFARM. Obiective

Obiectivele comune ale inițiatorilor vizează și identificarea de soluții pentru problemele apărute în sistemul de sănătate, precum și realizarea de propuneri de modificări legislative, care să ducă la îmbunătățirea accesului pacienților la tratament. În acord cu obiectivele menționate, în perioada următoare, se vor derula acțiuni comune în vederea recunoașterii importanței sănătății publice și a accesului tuturor pacienților la produse și servicii, în mod nediscriminatoriu și necondiționat. Se va colabora, de asemenea, pentru identificarea și promovarea celor mai bune modalități de implementare în România a politicilor și bunelor practici stabilite la nivelul Uniunii Europene, în domeniul tratamentelor inovatoare, precum și pentru stimularea dezbaterii publice pe tema educației medicale.

Accesul pacienților la tratamente inovatoare

„Accesul pacienților la tratamente inovatoare este și va rămâne o prioritate a Companiei Naționale UNIFARM, de aceea susținem orice inițiativă ce are ca scop creșterea accesului pacienților români la terapii inovatoare și ne exprimăm disponibilitatea în a identifica, împreună cu PALMED, soluții sustenabile pentru a face posibilă continuitatea tratamentului. Pe termen lung, ne dorim ca pacienții români să beneficieze de aceleași oportunități în ceea ce privește accesul la medicamente precum orice alt cetățean din Uniunea Europeană”, afirmă Adrian Dobre, Directorul General al Companiei Naționale UNIFARM.

Protocolul de Colaborare și Parteneriat a fost semnat de către reprezentanții celor două instituții, respectiv Cristian Hotoboc, Președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED și Adrian Marius Dobre, Directorul General al Companiei Naționale UNIFARM S.A.

Citește și Spitalul Județean de Urgență Bistrița, o investiție de 400 de milioane de lei