Stiri: Finante

Patria Bank credite pentru antreprenori

Patria Bank, credite pentru antreprenori mici și mijlocii: Anunțul făcut de bancă!

10.08.2019

Patria Bank a anunțat că a semnat un nou acord de 100 milioane de lei pentru garantarea creditelor antreprenorilor mici și mijlocii. În prima jumătate a anului 2019, Patria Bank a contractat peste 600 de credite EaSI, în creștere cu 31% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Patria Bank credite pentru antreprenori. Programul EaSI

Mai exact, banca a semnat un nou contract, de 100 milioane de lei, pentru garantarea creditelor acordate prin programul EaSI – Programul pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială inițiat de Uniunea Europeană.

Având peste 15 ani de experiență în microfinanțare, Patria Bank este prima bancă care a accesat programul EaSI în România.

Patria Bank credite pentru antreprenori. Volumul finanțărilor

Volumul finanțărilor antreprenorilor prin programul EaSI se apropie de cca. 42,3 milioane de euro (200 de milioane de lei) în cei trei ani și jumătate de la prima accesare. Acestea au mers către un număr de 2.250 antreprenori.

Față de aceeași perioadă a anului 2018, vânzările au înregistrat o creștere de peste 31%. Doar în prima jumătate a anului au fost finanțați peste 600 de antreprenori. Aceștia provin din categoriile companii mici si mijlocii, inclusiv producători agricoli.

Patria Bank credite pentru antreprenori. Ce spune conducerea băncii?

“Finanțarea antreprenorilor mici și mijlocii și a producători agricoli reprezintă pentru noi o prioritate. Însă dincolo de cifre, pentru noi importantă este contribuția la dezvoltarea afacerilor și creșterea încrederii pe care antreprenorii o dobândesc atunci când la rândul lor primesc susținere. Peste 65% dintre creditele contractate în 2019 sunt venite din partea unor clienți noi. Diferența, de 35%, sunt clienții cu care avem o relație foarte bună și s-au întors la noi pentru un nou credit. Obiectivul nostru pe termen mediu este să sprijinim acești antreprenori să crească, să facă lucrurile mai bine și să aibă un impact economic si social pozitiv”, declară Codruț Nicolau, Director General Adjunct Patria Bank.

Citește și Rompetrol Rafinare, investiție de 3 milioane de dolari. Anunțul făcut de companie