Stiri: Energie

Rompetrol Rafinare rezultate financiare 2019

Rompetrol Rafinare, investiție de 3 milioane de dolari

09.08.2019

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a finalizat cu succes o nouă etapă a programului de transformare digitală a rafinăriei Petromidia Năvodari: modernizarea instalațiilor de “In-Line Blending/Amestec în Linie” a carburanților.

Rompetrol Rafinare. Modernizarea instalațiilor

Investiția totală se ridică la circa 3 milioane de dolari, iar modernizarea instalațiilor a vizat, în principal, optimizarea producției de carburanți prin îmbunătățirea sistemului integrat de management și automatizare a fluxurilor tehnologice.

Rompetrol Rafinare. Ce spun reprezentanții companiei?

“Calitatea este cuvântul cheie care definește carburanții realizați la Petromidia, iar eforturile și investițiile realizate ne permit o continuă îmbunătățire a acestora, a fluxurilor operaționale și a unităților de producție. În plus, proiectele implementate recent ne vor ajuta să creștem și volumele obtinute, dar să ajungem și la o mai mare flexibilitate în adaptarea la cerințele pieței. Consider că este un alt pas foarte important pe care îl facem pentru alinierea, atât cu standardele internaționale, cât și cu trendul inovativ pentru atingerea revoluției industriale – Industry 4.0”, a declarat Yedil Utekov, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Rompetrol Rafinare. O monitorizare atentă a calității

Începute în prima parte a anului trecut, lucrările de modernizare ale celor două instalații au fost finalizate în iunie 2019. Implementarea noului sistem digital asigură analize detaliate în timp real a componenților și a produsului final obținut și, implicit, o monitorizare atentă a calității carburanților si a conformității acestora cu legislația în vigoare.

Printre activitățile desfășurate se numără și:

  • modernizarea componentei digitale cu una de ultimă generație
  • implementarea unui nou sistem de management și distribuție a controlului (DCS)
  • înlocuirea analizoarelor – capabile să analizeze și să monitorizeze cu maximă acuratețe toți parametrii tehnici
  • instalarea unor noi pompe de aditivi cu capacități ridicate
  • dublarea pompelor pentru componenți (pentan, butan și biodiesel).

Rompetrol Rafinare. Două Instalații de Amestec în Linie

În prezent, rafinăria Petromidia are în exploatare două Instalații de Amestec în Linie pentru carburanți (benzină, motorină), care au fost construite și introduse în fluxul tehnologic în 2003, respectiv în 2006.

Calitatea produsului obținut după procesul de amestec este monitorizată si controlată prin intermediul analizoarelor on-line, care transmit datele în timp real către operatori.
Rafinăria din Năvodari a înregistrat anul trecut 11 noi recorduri operaționale, printre care producția de benzine (1,36 milioane de tone) și producția de motorine (2,75 milioane de tone).

Rompetrol Rafinare este deținută în principal de:

  • KMG International (54,63%; direct și indirect)
  • Statul Român prin Ministerul Energiei (44,69%)

Citește și CIECH Soda România, nevoită să oprească producția la uzina din Vâlcea. Ce anunț a făcut compania?