Pesti pescuti in Romania

Crapul, campionul peștilor pescuiți în țara noastră

20.08.2019

Crapul este campionul peștilor pescuiți în România, în ceea ce privește vânzările pe plan local. Acest pește deține 10.000 tone din totalul pieței, care se ridică la 100.000 tone tranzacționate anual. 15% din peștele pe care îl găsim la vânzare provine din pescuit autohton, potrivit datelor Alfredo Seafood.

Pești pescuiți în România. Ce spun reprezentanții Alfredo Seafood?

„Cea mai mare parte din peștele vândut în România provine din afara țării, nu pentru că noi, companiile active pe această piață, nu ne-am dori să aducem mai mult pește de proveniență locală, ci pentru că nivelul producției este foarte mic. Doar 15% din peștele vândut în România provine din apele noastre, iar crapul are cea mai mare pondere. Din punct de vedere calitativ, lider necontestat este păstrăvul, iar cea mai bună zonă de unde poate fi pescuit se află în Carpații Meridionali”, explică Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood.

Conform acestuia, în topul volumelor vândute, crapul este urmat de alți pești deltaici:

  • caras
  • șalău
  • știucă

Pești pescuiți în România. 20 milioane de euro pe an

Totodată, crapul conduce și în topul valoric, înregistrând vânzări de circa 20 milioane euro pe an.

”Așadar, cred că putem numi crapul ca fiind, în acest moment, campionul național!”, completează fondatorul Alfredo Seafood.

Pești pescuiți în România. Soiul de pește care are carnea cea mai gustoasă

Potrivit reprezentanților Alfredo Seafood, păstrăvul rămâne soiul de pește care are carnea cea mai gustoasă și mai nutritivă, anual fiind pescuite între 1.000 și 1.500 tone. Păstrăvul este peștele românesc care are cel mai bun potențial de export, acesta fiind consumat și în țări din Europa de Vest, precum:

  • Germania
  • Polonia
  • Franța

Pești pescuiți în România. Parteneriat cu mai multe păstrăvării române

Pentru a susține producția locală de pește, Alfredo Seafood a demarat în anul 2019, un parteneriat cu mai multe păstrăvării românești, situate în zonele alpine ale Carpaților Meridionali.

Pești pescuiți în România. Situația este precară în România

„Situația României în ceea ce privește producția de pește, fie că vorbim de apă sărată sau de apă dulce, este precară. Trebuie luate măsuri la nivel de autorități iar, în cazul în care acestea vor fi implementate, va dura oricum mulți ani până să ajungem la un nivel optim, raportat la potențialul țării noastre și la cotele pe care le-am avut în trecut. Totuși, consider că și companiile active pe piața de distribuție de pește pot sprijini producătorii locali. Noi am inițiat parteneriatul cu trei ferme românești, tocmai pentru că recunoaștem calitatea peștilor crescuți acolo și pentru că ne dorim să susținem producția locală, în calitatea noastră de procesatori și distribuitori”, a conchis Mihai Cristian Dărmănescu.

Citește și Stocul de spații industriale a depășit 4 milioane de metri pătrați

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Crapul, campionul peștilor pescuiți în țara noastră

  1. Pingback: Star Storage rezultate 2019 - Anuntul companiei | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.