Stiri: Companii

Pet Star rezultate financiare 2018

Pet Star, rezultate financiare bune: Afacerile companiei au crescut cu 35%

17.10.2018

Pet Star anunţă rezultatele financiare pentru perioada ianuarie-august 2018. Astfel, cifra de afaceri înregistrată a ajuns la 28,8 milioane euro. Business-ul companiei a crescut cu 35%, comparativ cu primele opt luni din anul 2017.

Pet Star este compania care deține cea mai mare fabrică de producție de preforme PET din regiunea balcanică,

De asemenea, câștigurile brute (EBITDA) au avut o creștere de 26%, la 2,9 milioane de euro.

Pet Star rezultate financiare 2018. Ce spune conducerea companiei?

„Creșterea afacerilor în primele opt luni a fost susținută de majorarea volumelor contractate de clienții din portofoliu, cu care deja există o colaborare de lungă durată, și de o creștere a complexității produselor realizate”, a declarat Mirela Drăgoi, președinte executiv Pet Star.

Tot în perioada analizată, volumele de vânzări au avut o creștere de 18%. Compania a comercializat un număr de 684 de milioane de preforme, acestea fiind livrate în primele opt luni.

Cele mai mari volume de vânzări au fost realizate de preformele pentru industria băuturilor răcoritoare, a apelor minerale precum și cele pentru industria berii.

Pet Star rezultate financiare 2018. Strategia companiei

„Strategia Pet Star pentru următorii ani va urmări integrarea activității noastre în conceptele economiei circulare prin dezvoltarea ofertei de preforme PET având în componență și materiale reciclate”, a adăugat Mirela Drăgoi.

Pe lângă investițiile care privesc dezvoltarea și diversificarea gamei de preforme din materiale reciclate, rPET, Pet Star se va axa și pe procesele de reciclare PET Bottle-to-Bottle. Acestea deţin tehnologii de top privind reciclarea plasticului „food grade”.

Pet Star rezultate financiare 2018: Produsele companiei

Compania Pet Star produce, la ora actuală, preforme rPET pentru flacoane PET de 0,3 L și 6,0 L. Acestea sunt utilizate în industriile care procesează lichide îmbuteliate.

Tehnologia folosită permite utilizarea unui procent de 30-40% de material reciclat pentru o preformă PET. Aceasta îşi păstrează aceleași standarde de calitate și fiabilitate ca un flacon PET clasic.

Citeşte şi Programul Start-Up Nation 2018 a fost modificat. Principalele schimbări aduse