Programul Start-Up Nation 2018 modificari

Programul Start-Up Nation 2018 a fost modificat. Principalele schimbări aduse

17.10.2018

Programul Start-Up Nation 2018 a fost modificat. Anunţul a fost făcut de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Instituţia a publicat versiunea actualizată a proiectului Ordonanței de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici şi mijlocii.

Proiectul legislativ privind Programul Start-Up Nation 2018 se află în dezbatere publică începând cu 1 octombrie.

Modificările aduse la legea privind Programul Start-Up Nation 2018 – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a beneficiat de experiența derulării ediției 2017. Astfel, au fost analizate şi preluate cele mai bune practici rezultate din sesiunea de anul trecut. Schimbările au în vedere atât procesul de aplicare și selecție a proiectelor, cât și cel de implementare.

Programul Start-Up Nation 2018 modificări. Ce spune ministrul pentru Mediul de Afaceri?

Ştefan-Radu Oprea spune că dezbaterile au fost extrem de utile.

”Am avut un proces de consultare publică intens, corect și onest, cu societățile de consultanță și în cadrul Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM-urilor. Dezbaterile au fost de un real folos procesului de modelare a Start-Up Nation 2018 și am preluat în mod transparent și cuprinzător sugestiile tuturor părților interesate, cu precădere ale antreprenorilor, adevărații beneficiari ai acestui program. Le mulțumesc tuturor celor care au transmis propuneri cu privire la Programul Start-Up Nation și îi asigur că în elaborarea ediției 2018 am ținut cont de absolut toate sugestiile justificate și realiste primite”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Programul Start-Up Nation 2018 modificări. Dezbateri publice

În urma dezbaterii publice, a fost unanim acceptată ideea de a schimba programul Start-Up Nation în interesul firmelor.

”Ne orientăm către o dezvoltare echilibrată a României și ne concentrăm, în sensul acesta, pe multiplicarea poveștii de succes a ediției 2017 a Start-Up Nation. Este corect să oferim o șansă și întreprinzătorilor din zonele mai puțin dezvoltate din punct de vedere economic, iar Start-Up Nation înseamnă retrezirea spiritului antreprenorial și susținerea financiară a debutului în afaceri”, a mai spus ministrul Oprea.

Programul Start-Up Nation 2018 modificări. Se renunţă la principiul “primul venit – primul servit”

Prin urmare, în urma sugestiilor primite, prin punctajul acordat în urma modificării Ordonanței de Urgență, se oferă o șansă egală de obținere a finanțării pentru afacerile pornite în domeniile: producție, servicii și industrii creative.

Selecția proiectelor se va face pe bază de clasament (punctaj) și criterii de departajare în condiții de punctaj egal. Se renunţă, astfel, la contractarea proiectelor pe baza principiului “primul venit – primul servit”.

Citeşte şi Saint-Gobain redeschide fabrica de vată minerală Isover Ploieşti

 

Citiți și despre: