isover vata minerala, isover ploiesti, Saint-Gobain, Saint-Gobain vata minerala

Saint-Gobain redeschide fabrica de vată minerală Isover Ploieşti

16.10.2018

Saint-Gobain a anunţat reluarea producţiei la linia de vată minerală din fibră de sticlă de la fabrica Isover Ploiești. Totul s-a realizat în urma unei investiţii care se ridică la 5 milioane de euro. Astfel, după aproape doi ani de întreruperea temporară a activității, fabrica Isover Ploieşti şi-a reluat activitatea după o amplă modernizare tehnologică.

Linia de producţie de vată minerală din fibră de sticlă a redevenit operaţională în luna august a anului curent.

Fabrica Isover vată minerală: 50 de locuri de muncă

În urma redeschiderii fabricii Isover Ploieşti au fost create 50 de noi locuri de muncă directe. La acestea se adaugă multe alte locuri de muncă indirecte în serviciile conexe.

Saint-Gobain Isover va furniza de la fabrica din Ploiești produse și soluții destinate atât pieței locale, cât și altor piețe din regiune. Printre acestea se numără: Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Albania.

Saint-Gobain vată minerală: Ce spune conducerea companiei?

Conducerea Saint-Gobain spune că redeschiderea fabricii Isover Ploieşti face parte din strategia companiei.

“Fabrica Isover din Ploiești reprezintă un activ strategic pentru Saint-Gobain, fiind una dintre puținele fabrici de vată minerală care produce atât vată de sticlă, cât și vată minerală bazaltică. Decizia de a redeschide linia de vată minerală din fibră de sticlă se înscrie într-o strategie mai amplă a Grupului Saint-Gobain în România, fiind generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an şi de dorința de a ne consolida angajamentul față de piața locală și regională“, a precizat Ovidiu Păscuțiu, Director General Saint-Gobain Construction Products România – Rigips şi Isover.

Isover Ploieşti: Capacitatea de producţie

Linia de producţie de vată minerală deţine o capacitate de producţie de peste 20.000 tone pe an.

În plus, pentru 2019, Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge la un număr de 170 de angajați.

Citeşte şi Noi servicii lansate de Flanco. Listă preţuri

 

 

Citiți și despre: