Stiri: Energie

Petrolexportimport faliment 2018

Petrolexportimport a intrat în faliment

19.10.2018

Compania Petrolexportimport a intrat în faliment. Conform unui anunţ publicat de Bursa de Valori Bucureşti, Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment, prin procedură simplificată, a companiei. Instanţa a numit Casa de Insolvenţă Ionescu şi Sava drept lichidator judiciar provizoriu.

„Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII a Civilă, în şedinţa din data de 16 octombrie 2018 – Dosar 32833/3/2018 – a emis Încheierea de şedinţă prin care, în temeiul art.145 alin.1 raportat la art.71 alin.1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, a dispus intrarea în faliment prin procedură simplificată a debitorului Petrolexportimport şi a numit lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă Ionescu şi Sava SPRL”, se arată într-un comunicat publicat de Bursa de Valori Bucureşti.

Petrolexportimport este o companie specializată în comercializarea de produse petroliere. Compania realiza comerţ cu combustibili solizi, lichizi și gazoși și cu produse derivate din petrol.

Petrolexportimport faliment 2018: Datorii la stat

Încă de acum trei ani, Petrolexportimport se regăsea în clasamentul companiilor cu cele mai mari datorii la stat.

Petrolexportimport avea drept acţionar majoritar compania Laird Resources LTD, Tropic Isle Building, Town Tortola. Aceasta deţinea 76,7% din capitalul social al firmei. Diferenţa de 23,3% era deţinută de acţionarii minoritari (persoane fizice şi persoane juridice).

Până la momentul intrării în procedura falimentului, acțiunile companiei s-au tranzacţionat la a doua categorie a Bursei de Valori București, sub simbolul PEI.

Petrolexportimport faliment 2018: Compania a fost înfiinţată acum 70 de ani

Societatea Petrolexportimport a fost înfiinţată în anul 1948, având că obiect de activitate exportul petrolului și al tuturor derivatelor petrolifere.

Începând cu 1 ianuarie 1991, compania s-a transformat în societate pe acțiuni, fiind pricipalul agent de comerț exterior în domeniul importului de petrol și exportului produselor petroliere pentru sistemul de rafinare din România.

Începând cu 9 mai 2000, societatea a fost complet privatizată.

Până în 1997, societatea a deținut monopolul importului de țiței și exportului de produse petroliere.

Citeşte şi Grad de îndatorare 2019. Anunţul făcut de Asociația Societăților Financiare din România