Piata auto in 2018

Piața auto în 2018. Rezultate spectaculoase pentru mașinile noi

25.01.2019

Piața auto în 2018. Valoarea autoturismelor puse la vânzare pe Autovit.ro a atins suma de 784 milioane de euro, anul trecut. Nivelul a marcat o creștere de 30% față de anul precedent, când tranzacțiile înregistrate în cadrul platformei au ajuns la 600 milioane de euro.

Cele mai vândute cinci brand-uri auto de pe Autovit.ro, în 2018, au fost Volkswagen, BMW, Audi, Ford și Mercedes-Benz.

Piața auto în 2018. Cele mai căutate modele de mașini

În ceea ce privește modelele de mașini căutate pe Autovit.ro, primul loc în clasament a fost ținut de Volkswagen Passat, acesta fiind urmat de BMW Seria 3, Audi A4, Ford Focus și Mercedes-Benz C.

Pe Autovit.ro au fost publicate, în 2018, peste 216.000 de anunțuri noi, luna cu cele mai multe oferte listate în platformă fiind octombrie, urmată de mai și martie. De asemenea, lunile mai, iunie și iulie au fost perioadele din an cu cele mai multe mașini vândute pe Autovit.ro – peste 14.000 de unități.

Piața auto în 2018. Topul brandurilor

Topul brand-urilor auto care au înregistrat cel mai mare număr de anunțuri include: Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes-Benz și Ford.

Utilizatorii din București, Cluj, Argeș, Arad și Timiș au publicat cel mai mare număr de anunțuri pe platformă. De asemenea, tot ei au impulsionat piața auto locală cu cele mai multe modele vândute.

Din punct de vedere al valorii mașinilor scoase la vânzare, se observă că cele cu prețuri între 5.000 și 7.500 de euro au beneficiat de cele mai multe anunțuri listate și au înregistrat cel mai mare număr de vânzări.

Pe de altă parte, pentru autoturismele cu o valoare situată între 15.000 și 20.000 de euro s-au atins cele mai scăzute cote atât cu privire la numărul de anunțuri publicate pe platformă, cât și a celui de vânzări realizate.

Piața auto în 2018. Tendințele anului 2018

„2018 a fost cel mai bun din ultimii nouă ani pentru piața mașinilor noi, autoturismele second-hand din import au înregistrat și ele cifre solide, iar reînmatriculările au crescut cu 18%. Tendințele din piață s-au reflectat și în rezultatele Autovit.ro printr-o creștere semnificativă a vânzărilor încheiate pe platforma noastră.” a declarat Andrei Dumuța, Business Manager Autovit.ro.

Piața auto în 2018. Piața mașinilor noi

În 2019, piața mașinilor noi a înregistrat al cincilea an consecutiv de creștere și a ajuns la un nivel de peste două ori mai mare față de 2013, care a fost cel mai slab an din ultimele două decenii.

Diferența dintre cea mai slabă lună și cea mai bună a fost uriașă:

  • 2.700 de mașini în septembrie
  • peste 28.000 în august

Piața auto în 2018. Piața mașinilor second-hand

Piața mașinilor second-hand din import s-a redus cu câteva procente, dar a rămas solidă, la 473.000 de unități, de cinci ori peste 2011, cel mai slab an din ultimul deceniu. Diferențele dintre luni nu au fost mari, valorile având o variație între 34.000 și 44.000 unități.

Reînmatriculările au avut cel mai bun an de până acum. Acestea au depășit jumătate de milion de mașini.

Piața auto în 2018. Cele mai bune luni

Cele mai bune luni au fost iulie și octombrie, cu peste 55.000 de mașini înscrise în circulație. În nicio lună nu au fost înmatriculate mai puțin de 38.000 de unități.

Segmentul SUV a atins și în România, la fel ca în Europa, cote record pe piața mașinilor noi. În plus, Dacia Duster este, de departe, modelul cu cele mai mari cote de vânzări.

Citește și Pachetul de Mobilitate 2019. Comisia de transporturi din Parlamentul European a ajuns la un compromis

 

 

 

 

Citiți și despre:

  • Piaţa auto 2018: Câte maşini există în România?Piaţa auto 2018: Câte maşini există în România? Piaţa auto 2018: Evoluţie spectaculoasă. Segmentul mașinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii zece ani. Vânzările au crescut cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform unei analize […]
  • 2018, al cincilea an consecutiv de creștere pentru piața auto2018, al cincilea an consecutiv de creștere pentru piața auto Piața auto în 2018. Vânzările de mașini din România înregistrează, în 2018, al cincilea an consecutiv de creștere. Astfel, în luna noiembrie, se remarcă un volum al livrărilor de 18.240 unități. Aceasta este […]
  • Topul celor mai vândute maşini second-hand în RomâniaTopul celor mai vândute maşini second-hand în România În perioada ianuarie – septembrie 2017, valoarea totală a autovehiculelor puse la vânzare pe Autovit.ro a ajuns la 1,8 miliarde de euro. În plus, numărul de anunțuri noi publicate în primele nouă luni ale […]
  • Piața auto continuă să creascăPiața auto continuă să crească Piața auto 2019. Răsturnare de situație pe piața auto internă. Crește numărul mașinilor achziționate din România: noi, second-hand și electrice, se arată într-o analiză Autovit.ro. Astfel, tranzacțiile cu […]
  • Black Friday: 38 de maşini la reducere pe Autovit.roBlack Friday: 38 de maşini la reducere pe Autovit.ro Astăzi, de pe platforma blackfriday.autovit.ro, românii pot alege dintre cele 38 maşini cu reduceri puse la dispoziţie de dealerii parteneri Autovit.ro din toată ţara. Reducerile cumulate ale autoturismelor […]

O părere la “Piața auto în 2018. Rezultate spectaculoase pentru mașinile noi

  1. Pingback: Flixbus rezultate 2018 - anuntul companiei | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.