Producatori

Pilkington

PILKINGTON Automotive, lider în domeniul parbrizelor auto din România

01.11.2021

Compania a dezvoltat pe site-ul www.parbrize.ro serviciul de ofertare și programare on-line pentru un număr de peste 400 de modelePILKINGTON Automotive România, inițial Gimarom Invest, a fost înființată în 1995 de un acționar din Ungaria care a avut experiență în acest domeniu special al componentelor de schimb la mașini: părțile vitrate. Această experiență a propulsat în scurt timp compania în poziția de lider pe piața din România, ajungând la 29 de locații în țară.

Devenită deja o companie valoroasă și pentru societățile internaționale de profil, fostul acționar a vândut acțiunile companiei Gimarom Invest către Grupul NSG, din care face parte probabil cel mai renumit producător de parbrize – PILKINGTON. Astfel, din anul 2008, compania a devenit PILKINGTON Automotive România SA, an în care Dl. Robert Burkhardt, General Manager PILKINGTON Automotive România s-a reîntors la firma la care a lucrat câțiva ani anterior.

Începând cu acest moment, evoluția companiei a fost marcată de schimbarea de brand. Marca de parbrize Pilkington a devenit dominantă în portofoliu, fiind completată pe anumite segmente și de alte mărci de parbrize.

„La ora actuală, s-a ajuns la o acoperire națională cu 29 de locații proprii, un depozit central și sediul adminsitrativ la Cluj, acolo unde se afla întotdeauna centrul operațiunilor companiei. Gama de produse și servicii a fost și rămâne în continuă dezvoltare”, ne-a declarat Dl. Robert Burkhardt, General Manager PILKINGTON Automotive România.

Actuala gamă de produse și servicii oferite

În prezent, PILKINGTON Automotive oferă produse și servicii pe toata gama de elemente vitrate: parbrize, geamuri laterale și lunete, de la cel mai vechi model până la cele mai recente mașini electrice. Totodată, portofoliul companiei acoperă gama de utilitare, inclusiv camioanele, cu aceste produse, iar pe segmentul de parbrize pentru autocare compania ocupă primul loc în mod detașat în România, precum și în întreaga lume.ALEO

Vânzările sunt organizate atât pe segmentul de distribuție națională către service-uri și ateliere de montaj specializate, cât și către populație (retail). Practic, în prezent, toți jucătorii mari în piața de leasing operațional și închiriere de mașini utilizează serviciile PILKINGTON pentru înlocuirea parbrizelor.

În prezent, toți jucătorii mari în piața de leasing operațional și închiriere de mașini utilizează serviciile PILKINGTON pentru înlocuirea parbrizelor

„La noi, clienții au o administrare completă a dosarului de daună: șoferul vine la noi și își rezolvă deschiderea dosarului de daună Casco și înlocuirea în același loc, cu un singur drum. De altfel, deschiderea dosarului de daună de parbriz la noi este un serviciu gratuit și prompt oferit tuturor asiguraților Casco, cu excepția unei singure companii de profil”, precizează Managerul General.

PILKINGTON Automotive România oferă o gamă largă de servicii conexe părților vitrate: reparația loviturilor de piatră, înlocuirea ștergătoarelor și lichidului de spălare parbriz, precum și tratamentul hidrofob al parbrizelor.

Nu în ultimul rând, reparația loviturilor de piatră face ca serviciile oferite de societate să fie extrem de apreciate de către clienți. Sistemul de reparații prin tehnologia WizzIQ deținut numai de rețeaua PILKINGTON salvează numeroase parbrize de iminenta fisură care apare după unele lovituri de piatră de mici dimensiuni.

Numărul de reprezentanțe PILKINGTON Automotive din România

La ora actuală, PILKINGTON deține nu mai puțin de 29 de locații de depozitare și înlocuire parbrize. Spațiile sunt în general în locații accesibile și dotate cu parcare, spațiu clienți, Wi-Fi și alte servicii de confort pentru client. În localitățile unde nu există în acest moment locații proprii, compania are, de obicei, o reprezentare sub sigla PILKINGTON Team Partner.FIREWEB

„Acești 21 de parteneri au obținut acest statut în general prin alinierea serviciilor și a dotărilor în montajul parbrizelor noastre la cerințele PILKINGTON. Integrarea lor în operațiunile noastre au făcut posibile contractarea serviciului nostru de înlocuire și reparații parbrize în toate județele țării. În același timp, aceste locații sunt puncte de vânzare permanente pentru produsele companiei noastre”, dealiază Dl. Robert Burkhardt.

Rețeaua integrată a PILKINGTON Automotive România este afișată și promovată pe pagina www.parbrize.ro, având peste un sfert de milion de vizitatori pe an

Cel mai important lucru în procesul de producție este faptul că toate produsele PILKINGTON sunt certificate de companie ca fiind componente de piese de schimb originale. La baza acestei echivalări este standardul unic de producție. Așadar, avantajul principal al clienților care optează pentru un produs PILKINGTON este că ei obțin o piesă de calitate a originalului, în condiții competitive în segmentul de aftermarket.

Gama de accesorizare oferită de PILKINGTON Automotive

Accesorizarea parbrizelor cunoaște o varietate extrem de mare – de la ornamentele vulcanizate pe parbriz, senzor de ploaie și lumină sau diversele soluții de încălzire în parbriz sau lunetă, până la noile generații care necesită fixarea pe parbriz a camerei. Generațiile de mașini noi au cameră, sistem radar sau LiDAR  și astfel, după înlocuire, producătorul recomandă calibrarea camerei montate pe parbriz. Instrumentele de ultimă generație pentru calibrarea camerei sunt deja prezente în numeroase dintre atelierele PILKINGTON, asigurând deci serviciul stabilit de cel mai înalt nivel posesorilor de mașini cu dotări moderne de siguranță.

Pentru a-și răsplăti clienții, compania pune la dispoziție în permanență, pe lângă campania de preț pe anumite segmente de produse în perioada toamnei, alte trei promoții de reduceri importante la serviciile conexe, printre care cel mai apreciat este promoția „Black Friday la ștergătoarele de parbriz”

În cadrul Grupului NSG, PILKINGTON Automotive este o entitate numeroasă și apreciată, având cel mai mare număr de angajați dintre toate țările în activitatea de comercializare parbrize, dar și cea mai mare întindere ca și rețeaua de locații.

„De aici și rolul regional îndeplinit de echipa PILKINGTON din România: de la depozitele noastre de aici deservim partenerii și clienții din zona noastră unde nu există subsidiară PILKINGTON. Țările acestea momentan sunt Bulgaria, Republica Moldova și Kosovo. În Bulgaria am construit o rețea de parteneri prin care în scurt timp vom ajunge să deservim clienți în toată țara vecină cu parbrize PILKINGTON, fără să fi avut depozit acolo”, explică Dl. Burkhardt.

Obiectivele PILKINGTON România

Obiectivele strategice ale PILKINGTON Automotive România se concentrează în momentul de față pe creșterea în segmentul premium. Acest obiectiv necesită o activitate complexă, în primul rând prin asigurarea unei game în continuă creștere pe stoc. Mai mult decât atât – atunci când în oferta proprie nu se regăsește un model foarte recent, se activează procesul de achiziție din surse externe a parbrizelor originale. În plus, serviciile integrate în relația cu fiecare asigurător înseamnă un efort de digitalizare permanent, care răspunde pretențiilor actuale ale clienților.

„Nimeni nu are timp în ziua de azi, dar are pretenția fermă pentru înlocuirea parbrizului într-un termen redus și la costuri competitive. Noi, la Departamentele de Vânzări, Marketing, Logistică, Resurse Umane și Operațiuni, lucrăm pentru a răspunde acestei cerințe de circa 50.000 de ori pe an”, mai spune Dl. Robert Burkhardt.

În domeniul protecției mediului, obiectivul companiei este diminuarea la minimum a amprentei asupra mediului. În acest sens, toate parbrizele demontate sunt depozitate și expediate către reciclatori autorizați, ambalajele sunt colectate selectiv de la sediul central și depozite, dar sunt adoptate și politici stricte de gestionare a materialelor, care permit direcționarea anuală către reutilizare a circa 100 de tone de ambalaje.

Obiectivele strategice ale PILKINGTON Automotive România se concentrează în momentul de față pe creșterea în segmentul premium

Digitalizarea, esențială în strategia actuală și de viitor

Mulți clienți doresc să-si programeze înlocuirea parbrizului sau deschiderea dosarului de daună parbrize de acasă, în afara programului, prin platforme on-line. În acest scop, compania a dezvoltat pe site-ul www.parbrize.ro serviciul de ofertare și programare on-line pentru un număr de peste 400 de modele identificabile fără cunoștințe de specialitate.

Așadar digitalizarea, îmbunătățirea continuă a experienței clientului și acoperirea cererii pe modelele foarte recente sunt acum în centrul strategiei de dezvoltare a PILKINGTON Automotive.

Compania a dezvoltat pe site-ul www.parbrize.ro serviciul de ofertare și programare on-line pentru un număr de peste 400 de modele

Redresarea vânzărilor în 2021

Pandemia a oferit lecții importante pentru PILKINGTON. Astfel, după ce inițial s-a luat decizia de a suspenda activitatea în martie 2020, s-a revenit rapid asupra acestei decizii, întrucât în call center au fost înregistrate numeroase apeluri, atât din partea transportatorilor, firmelor de distribuție, dar și autorităților publice cu privire la echiparea ambulanțelor și autovehiculelor de poliție. La 48 de ore de la decizia inițială a fost anunțată repornirea activității cu respectarea normelor de protecție anti-COVID și cu program adaptat cererii de produse și servicii.

În anul 2020, PILKINGTON Automotive a înregistrat o scădere a vânzărilor, cu impact semnificativ și pe profitabilitate față de anii trecuți, datorită pandemiei. Autocarele parcate nu au mai necesitat întreținere sau înlocuiri de parbrize, cauzând cea mai mare scădere dintre toate segmentele de produse. Astfel, rezultatul din exploatare a scăzut cu un milion de lei, în condițiile unei cifre de afaceri cu 9% mai mică decât anul anterior.

Din fericire, anul acesta a adus redresarea mult așteptată a companiei. Stocurile au crescut masiv, diversificarea produselor și a serviciilor a readus firma la parametrii financiari de dinainte de pandemie, chiar dacă unele segmente au continuat să aibă cerere net inferioară acelor ani buni.

„Așa se întâmplă când, sub presiunea condițiilor devenite mai vitrege, echipa își îmbunătățește randamentul și rezultatul iese mai bine decât în condițiile anterioare. La noi, aceasta este cerința de bază către echipă, să ne concentrăm pe ce se poate face mai bine și nu pe dezamăgirea cauzată de condițiile externe cum este pandemia. Și… de mai bine este loc la toate companiile, asta este o certitudine și pentru 2022!”, a declarat, în încheiere, Dl. Robert Burkhardt, General Manager PILKINGTON Automotive România.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/vcst-automotive-production-alba-siguranta-si-stabilitate-pe-piata-auto/