Producatori

VCST

VCST Automotive Production Alba, siguranţă şi stabilitate pe piaţa auto

01.10.2021

Compania colaborează cu producători de top din industria automotive pentru găsirea de soluții inovative în producția de componente pentru vehicule hibride și electrice. Industria auto se schimbă rapid, reducerea emisiilor de CO2 şi electrificarea par să fie cele mai importante linii directoare ale acesteia pe viitor. Momentan, criza semiconductorilor creează probleme serioase producătorilor de autovehicule, efect care se simte şi în industria de componente.

În acest context, chiar şi în timpul pandemiei de COVID-19, producătorul de componente auto VCST Automotive Production Alba a oferit siguranţă şi stabilitate, realizând pentru clienţii săi aceleaşi produse de calitate, în momentele când aceştia au avut nevoie de ele, fără a le pune în pericol funcţionarea liniilor de producţie.

„Am reuşit să păstrăm toate liniile de producție funcționale și să onorăm la timp cerințele clienților noștri. Provocarea cea mai mare a fost reprezentată de păstrarea încrederii clienților și siguranța angajaţilor, chiar și în perioadele dificile generate de pandemia SARS-COV2″, ne-a declarat domnul Ioan Lupu, Plant Manager VCST Automotive Production Alba.

De asemenea, Ioan Lupu consideră că pandemia Covid 19 ne-a învăţat că succesul unei companii depinde în primul rând de angajaţii săi, de implicarea şi de grija pe care o avem unii de alții.

„A fost o mobilizare remarcabilă, atât umană cât şi financiară, la finalul căreia am reuşit să ne păstrăm echipa intactă, să depăşim aşteptările clienților şi partenerilor noştri”, explică Ioan Lupu.

2021, un an cu schimbări majore

VCST Automotive Production Alba este o unitate modernă de producție, un furnizor de soluţii premium pentru industria automotive, echipată cu cea mai nouă tehnologie în prelucrarea prin aşchiere a metalelor și în tratamente termice.

VCST Automotive Production Alba produce componente auto pentru vehicule ușoare și off-road

Pentru companie, anul 2020 a fost un an cu schimbări majore la nivel de management local, un proces de restructurare care a pus la mare încercare atât colegii rămași, cât și pe cei nou veniți.

„Finalul anului, pe lângă clipele frumoase alături de familie, ne-a adus și o echipă de profesioniști proaspăt formată, motivată și dornică să facă performanță, lucru care s-a și întâmplat, dovadă fiind rezultatele obținute până în prezent”, continuă domnul Lupu.ES ELEKTRO

Aşadar, rezultatele companiei sunt cel puțin la nivelul așteptărilor raportate la contextul pandemic, al BREXIT-ului și al crizei din domeniul transporturilor. Compania şi-a majorat numărul de angajați de la 330 la 363 şi a realizat o cifră de afaceri cu 15% mai mare decât cea previzionată pentru jumătatea anului 2021.

Rezultatele companiei sunt cel puțin la nivelul așteptărilor raportate la contextul pandemic

„Sunt mândru să fac parte din această echipă și țin să mulțumesc pe această cale colegilor, pentru eforturile și profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul acestui an plin de provocări, pentru fiecare dintre noi”, mai spune Ioan Lupu.

Investiţii în tehnologie

VCST Automotive Production Alba investește în integrarea roboților în liniile de producție, implementarea de sisteme care să permită măsurarea diferitelor caracteristici în timp real și corectarea automată a procesului, precum și în sisteme visio, care să ajute compania să păstreze nivelul de calitate cerut de clienți.

Fabrica din Alba Iulia are integrați în liniile de producție roboți Fanuc și UR, precum și sisteme integrate de măsură și control Marposs și Cognex, investiții realizate pe parcursul anilor 2020-2021.ELSTER GRUP

Compania şi-a anunţat intenția clară de a continua acest proces de automatizare și pe parcursul anilor viitori.

„Avem competențele și resursele necesare pentru această transformare și intenționăm să finalizăm implementarea conceptului IND 4.0 până la sfârșitul anului 2023 pentru toate liniile noastre de producție”, detaliază Plant Managerul.

VCST Automotive Production Alba este renumită pentru calitatea roților dințate pe care le produce

Autovehicule full electrice

VCST Automotive Production Alba este în proces de finalizare a câtorva proiecte noi pentru autovehicule full electrice, dintre care cel puțin două vor fi pentru fabrica din Alba Iulia. Începerea producției este planificată pentru anii viitori.

De asemenea, compania pune un accent deosebit pe producția de componente pentru vehicule hibride și electrice, dar și AMT.

„Acordăm o atenție deosebită atragerii acestui tip de componente în cadrul unităților noastre de producție. Avem în desfășurare deja proiecte pentru autovehicule hybrid și full electrice și, de asemenea, lucrăm cu producători de top din industria automotive pentru găsirea de soluții inovative pe acest sector de piață”, explică domnul Ioan Lupu.

Cererea pentru aceste componente crește continuu de la an la an, iar compania doreşte să fie în prima linie a producătorilor de top pentru acest tip de componente.

Premiile obţinute de VCST Automotive Production Alba

Încă din anul 2013, VCST Alba se află anual pe podiumul premianților, dacă vorbim de companiile din județul Alba. Aceste premii dovedesc faptul că VCST Alba este un angajator serios și o companie care aduce venituri consistente bugetului local.

„Suntem lideri pe anumite segmente la nivel local și cred că vom rămâne pe podium și în acest an. Rezultatele obținute până acum ne dau încredere că anul 2021 va fi cel puțin la fel de bun ca anii precedenți și nu văd nici un motiv din care să pierdem această poziție la nivel județean. Mulțumim și clienților noștri care nu ne-au uitat nici în acest an și care și-au arătat aprecierea față de calitatea produselor noastre. Printre cele mai importante premii țin să menționez 10 PPM Award și Zero Reclamații pe parcursul unui an”, mai spune Dl. Lupu.RUBIX

Pentru că sănătatea este prioritatea zero, anul acesta, VCST Alba s-a alăturat campaniei de vaccinare anti-COVID. În luna mai, compania a organizat în cadrul fabricii un punct de vaccinare, unde s-au imunizat un număr de 65 de persoane.

VCST Alba este un angajator serios și o companie care aduce venituri consistente bugetului local

Angajaţii VCST Automotive Production Alba

În prezent, VCST Automotive ALBA are 380 de angajaţi, din care 73 white collars și 307 blue collars.

„Echipa din VCST Alba este a doua mea familie, un grup de oameni profesioniști, implicați și dedicați față de care personal am un deosebit respect”, afirmă domnul Ioan Lupu.

Beneficiile acordate salariaţilor sunt diverse, aliniate la ceea ce se oferă pe piața muncii. Este vorba, aşadar, de bonusuri de performanță, tichete de masă, asigurări private de sănătate, decontarea contravalorii abonamentului pe mijloace de transport în comun, cantină subvenționată mai mult de 50% de către companie şi prime de Paște, de Crăciun, de fidelitate şi ziua de naștere.

„În VCST, ne identificăm și ne creștem singuri valorile. Una dintre cele mai importante preocupări este aceea de a crește competențele colegilor noștri și, implicit, de a da posibilitatea celor care sunt interesați și ambițioși să urce pe scară profesională, atât timp cât ei își doresc asta și structura permite. Indiferent de poziția vacantă în organizație, prima șansă o au întotdeauna angajații noștri. Depunem mult efort în dezvoltarea profesională a colegilor, la toate nivelurile. Avem resurse interne pentru a susține formarea și perfecționarea celor interesați cu programe personalizate de instruire adaptate fiecărei persoane în parte”, este de părere reprezentantul VCST.

Afaceri de 28 de milioane euro

Anul 2020 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de 28 milioane euro, chiar și în condițiile în care contextul generat de pandemia de COVID-19 nu a fost unul favorabil. În plus, în 2021 există un plus de nesiguranță și volatilitate pe piața automotive, din cauza crizei semiconductorilor și a problemelor legate de criza transportului maritim și feroviar.

„Ținând cont de acești factori, rămân rezervat în ceea ce privește rezultatul financiar al finalului de an, însă personal cred că vom reuși să rămânem în jurul cifrei de 28 milioane euro”, concluzionează domnul Ioan Lupu, Plant Manager VCST Automotive Production Alba.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/vcst-in-ritm-cu-cele-mai-noi-tendinte-de-smart-factory/