Producatori

VCST, în ritm cu cele mai noi tendințe de Smart Factory

01.04.2020

Prin soluțiile digitale de ultimă generație implementate, compania oferă o flexibilitate sporită și răspunsuri mai rapide. VCST, furnizor de soluții premium pentru industria automotive, subsidiară a grupului belgian BMT drive solution, a cunoscut o evoluție caracterizată  printr-un trend pozitiv în ultimii ani. Compania a înregistrat o ușoară creștere a cifrei de afaceri în anul 2019 comparativ cu cifra de afaceri a anului precedent, iar pentru anul 2020 se previzionează o creștere a cifrei de afaceri la 37 de milioane de euro.

Compania a trecut recent și printr-o serie de modificări la nivelul conducerii și organizării activității, marcată de trecerea domnului Corneliu Pricope de la industria automotive, la cea aerospace.

„După o perioadă de 4 ani în poziția de Plant Manager, Dl. Corneliu Pricope a decis să accepte o altă provocare, tot în cadrul Grupului BMT, mult mai aproape de familie, schimbând doar industria automotive în favoarea industriei aerospace”, ne-au declarat reprezentanții VCST Automotive.

Începând din anul 2012, când a fost demarat proiectul de construcție al fabricii, și până la sfârșitul anului 2019, rezultatele companiei au fost într-o creștere continuă. „Analizând trendul ultimilor 5 ani, vânzările companiei au cunoscut o creștere anuală in medie de 25%, iar anul 2019 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de 36 de milioane de euro”, continuă reprezentanții companiei.

Având în vedere această evoluție și pentru a continua procesul de creștere susținută, compania a recrutat și angajat personal suplimentar, astfel încât numărul angajaților a crescut de la 194 în anul 2015, la 369 în 2019. Rezultatele extraordinare obținute de companie se datorează eforturilor zilnice constante și a muncii de calitate depuse de întreaga echipă VCST, extrem de dedicată și implicată în creșterea activității companiei pe termen scurt, mediu și lung.

„Doresc pe aceasta cale să-i mulțumesc Dlui. Corneliu Pricope pentru faptul ca am preluat și am alături o echipă competentă și dinamică, și îi doresc mult succes în noua lui provocare”, precizează reprezentanții companiei.

VCST, soluții smart factory folosite de companie

VCST este în acest moment una dintre companiile care pot spune cu adevărat că evoluează în ritm cu cele mai noi tendințe în ceea ce privește Smart Factory. Momentan, VCST Sint-Truiden este liderul proiectului Smart Factory, urmând ca acest proiect să fie implementat și în cadrul VCST Alba, precum și în alte locații.

„Clienții noștri se pot baza pe o mai mare flexibilitate și un timp de răspuns mai rapid, bazat pe colectarea de date în timp real, datorită soluțiilor noastre digitale inteligente din fabrică. Suntem în procesul de conectare a furnizorilor, persoanelor, dispozitivelor, mașinilor și clienților în sisteme și aplicații inteligente, ceea ce va duce în final la procese mai eficiente și integrate, astfel la o calitate mai înaltă”, continuă Plant Managerul VCST.

VCST oferă o flexibilitate sporită, răspunsuri mai rapide, colectare de date în timp real prin soluții digitale de ultimă generație implementate

Toate acestea permit companiei să își dezvolte capacitățile și să asigure o trasabilitate deplină pe întregul supply chain. Scopul VCST este acela de a răspunde tuturor nevoilor clienților și de a oferi, prin producția digitală, implementarea unui mod inteligent și digital de lucru, de cea mai bună calitate.

Provocările aduse de vehiculele de tip hibrid și electric

În cadrul grupului BMT drive solutions, VCST a produs componente pentru vehicule hibride și electrice, iar in acest an compania se concentrează și mai mult pe partea de electrificare, având în vedere rolul important pe care această tehnologie îl va avea în dezvoltarea „mașinilor viitorului”.

Compania urmează să introducă pe piață noul AMT (Automatic Manual Transmission) – o transmisie manuală automată modulară, cu mai multe viteze pentru vehicule electrice. Noul AMT are un număr considerabil mai mic de componente individuale, ceea ce determină o reducere semnificativă în greutate și un spațiu minim de instalare, dar oferă în plus avantajul că optimizează un cuplu mare cu viteza maximă – ceea ce înseamnă că performanța de conducere s-a îmbunătățit semnificativ în comparație cu alte transmisii.

Cutia de viteze AMT este potrivită pentru o varietate de vehicule, de la vehicule comerciale ușoare și grele, până la mașini de performanță și sport

„Cutia de viteze AMT este potrivită pentru o varietate de vehicule, de la vehicule comerciale ușoare și grele, până la mașini de performanță și sport. Suntem încrezători că noul nostru AMT va primi atenția și recunoașterea pe care o merită, având în vedere calitățile sale deosebite și avantajele pe care le oferă”, explică reprezentanții companiei.

https://automotive.bmtdrivesolutions.com/multi-speed-amt-for-evs/

VCST Alba, producător din categoria Premium

VCST Alba, în calitate de producător din categoria Premium, Tire 1 Automotive, deține certificările IATF 16949, ISO 14001, AUDI PUZ, FORD Q1. „Aceste certificări sunt esențiale pentru activitatea companiei și oferă o garanție în plus asupra calității produselor și livrării acestora către clienții finali. La VCST Alba, ne asigurăm că managementul sistemului de calitate este într-o continuă perfecționare”, afirmă reprezentanții companiei.

VCST Alba a primit premiul Alba Best of Business pentru rezultatele sale remarcabile

Premiul Alba Best of Business, obținut a 6-a oară consecutiv, dovedește încă o dată faptul că, în regiunea centru, VCST Alba este considerată o companie cu rezultate mai mult decât remarcabile, care a realizat și continuă să realizeze investiții majore ce contribuie la crearea de noi locuri de muncă, fiind considerat unul dintre cei mai buni angajatori și un important exportator cu capital străin al județului Alba.

Dezvoltarea de noi aptitudini pentru angajați

Numărul actual de angajați din cadrul VCST Alba este de 354, iar beneficiile oferite acestora sunt peste media zonei.

Pe lângă beneficiile clasice – asigurare medicală privată, tichete de masă, decontare transport, primă de Crăciun și de Paște, angajaților VCST Alba li se mai acordă în plus bonusuri de vechime în cadrul companiei; bonusuri pentru nașterea copiilor; tichete cadou acordate cu ocazia zilei de naștere, precum și bonusuri pentru recomandarea unui candidat pentru o poziție vacantă.

În plus, compania oferă angajaților oportunități variate de dezvoltare profesională și personală. Pentru anul 2020, VCST Alba a planificat atât cursuri tehnice, cât și cursuri pentru dezvoltarea anumitor aptitudini (leadership, inteligență emoțională etc.).

Compania oferă angajaților oportunități variate de dezvoltare profesională și personală, prin intermediul cursurilor oferite

VCST Alba depune eforturi pentru a asigura retenția personalului pe termen lung, angajații fiind recompensați cu beneficii diverse. În acest fel, compania rămâne una dintre cele mai competitive din acest domeniu de activitate și își menține poziția de angajator de top din județul Alba.

Profilul angajatului ideal pentru VCST

„Având în vedere faptul că VCST este o companie tânără, media de vârstă fiind de 35 de ani, consider că oamenii pe care-i angajăm trebuie să aibă câteva calități de bază, cum ar fi onestitate, atitudine pozitivă, deschidere spre învățare, entuziasm, bun-simț, dar și dedicare. Doresc să menționez și faptul că promovăm următoarele valori în cadrul VCST: încredere, pasiune, dorința de a excela, acceptarea diversității, «câștigă alături de noi» și punem accent pe respect, integritate și mediu”, detaliază reprezentanții companiei.

Grija față de mediu

De-a lungul timpului, în cadrul companiei au fost implementate programe care au avut ca scop o gestionare cât mai eficientă a resurselor energetice. VCST este în mod constant antrenată în protejarea mediului înconjurător, a resurselor, dar și a comunității din care face parte. Cel mai recent proiect implementat în cadrul companiei a avut ca scop reducerea cantității deșeurilor de ulei de răcire rezultat în urma procesului de rectificare a pieselor.

Grija față de mediul încojurător este o temă importantă la VCST, obiectivul declarat al companiei fiind acela de a impacta mediul cât mai puțin posibil

Îndeplinirea acestui scop s-a realizat prin proiectarea și montarea unui echipament care filtrează uleiul de răcire, îndepărtând particulele contaminante, în timp ce uleiul filtrat este refolosit, astfel încât cantitatea totală de deșeuri de ulei a scăzut cu 25%. În plus, fiecare angajat al companiei este încurajat în mod constant să contribuie la protejarea mediului înconjurător și a resurselor.

Previziuni financiare

Din punct de vedere financiar, managementul companiei se așteaptă la o creștere a cifrei de afaceri la 37 milioane de euro, grație investițiilor realizate, profesionalismului dovedit, dar și eforturilor zilnice constante și a muncii de calitate depuse de întreaga echipă VCST, extrem de dedicată și implicată în creșterea activității companiei și poziționarea drept lider în domeniul său de activitate.

„Sunt încrezător că alături de echipa VCST vom atinge rezultate cât mai bune împreună”, concluzionează reprezentanții VCST Automotive.

https://bmtdrivesolutions.com/

 

 

 

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/vcst-automotive-production-furnizori-de-solutii-premium-pentru-industria-de-automotive/