Stiri: Finante

Piraeus Bank devine First Bank

Piraeus Bank devine First Bank. Ce se întâmplă cu clienţii băncii?

14.09.2018

Piraeus Bank devine First Bank. Decizia de schimbare a numelui a fost luată de Consiliul de Administraţie al băncii. Rebrandingul va începe la finele anului curent. Piraeus Bank este a noua bancă din ţara noastră, în funcţie de activele deţinute.

„Procesul de rebranding va începe la sfârşitul anului 2018 şi va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă, gradual, pe parcursul întregului proces”, a anunţat banca.

Piraeus Bank devine First Bank. Activitatea băncii

Chiar şi după ce Piraeus România îşi va schimba numele, activitatea băncii se va desfăşura în condiţii normale.

Rebrandingul nu va afecta clienţii. Astfel, toate angajamentele contractuale rămân active. Ele nu vor fi afectate de schimbarea numelui.

Piraeus Bank devine First Bank. Banca, preluată de JCF IV Tiger Holdings

La finele lunii iunie a anului curent, Piraeus Bank România a fost preluată de un fond de investiţii american numit JCF IV Tiger Holdings S.àr.l. Fondul aparţine grupului JC Flowers & Co.

Preluarea Piraeus Bank reprezintă prima investiţie pe care fondul o face pe piaţa din Europa Centrală şi de Est.

Fondul care a preluat Piraeus Bank este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity. Acesta este dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare.

Fondul deţine active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra.

Fondat în urmă cu 20 de ani, J.C. Flowers & Co. a investit, până acum, 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări. Investiţiile fondului au fost direcţionate către domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare şi servicii de management al activelor.

Piraeus Bank devine First Bank. Ce spun reprezentanţii băncii

Trecerea la noul brand urmează să fie anunţată şi individual către toţi clienţii Piraeus România.

„Avem susţinerea unui investitor internaţional de anvergură, a cărui forţă financiară, dar şi expertiză ne permit să îmbrăţişăm standardele unui banking modern”, a spus Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al Piraeus România.

Citeşte şi Finanţări pentru fermieri: 155 milioane de euro de la Fondul European de Investiții