Stiri: Fără categorie

CC@ONE Properties Invest AG

Plasamentul privat de obligațiuni corporative emise de OMRO IFN, încheiat cu succes

29.01.2020

Plasament privat de obligațiuni OMRO IFN. SSIF Goldring, împreună cu BRK Financial Group în calitate de distribuitor, au finalizat cu succes un plasament privat de obligațiuni corporative emise de OMRO IFN SA. Obligațiunile denominate în euro au rata dobânzii fixă plătibilă semestrial de 7,5% pe an. Acestea sunt subordonate, nominative, dematerializate, negarantate și neconvertibile.

Plasament privat de obligațiuni OMRO IFN. Scadență

Obligațiunile au o scadență la cinci ani. Acestea au fost achiziționate de un număr de 8 investitori profesionali.

Compania vrea să sprijine dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale din România, atât prin metode tradiționale cât și prin introducerea de soluții digitale inovative.

Plasament privat de obligațiuni OMRO IFN. Transformare strategică

OMRO se află în plin proces de transformare strategică, susținut de o serie de investiții majore în digitalizare și infrastructură IT, precum și de parteneriate cu instituții de referință pentru finanțarea activității, precum Fondul European de Investiții, care a devenit un partener de finanțare cheie printr-un credit subordonat pe 10 ani acordat în 2019 în baza programului EaSI Capacity Building.

Ce spun reprezentanții companiei?

„Suntem bucuroși să anunțăm finalizarea cu succes a emisiunii noastre inaugurale de obligațiuni. Am observat un nivel semnificativ de interes cu privire la obligațiunile OMRO pe cinci ani, ceea ce subliniază încrederea pe care piața o are în modelul nostru de afaceri, echipa de management și principiile noastre fundamentale ce îmbină microfinantarea și digitalizarea financiară. Intenționăm să folosim și de acum înainte piața de capital pentru finanțarea creșterii afacerii.” – a declarat Paul Panciu, Președinte Consiliu de Administrație OMRO IFN SĂ.

Plasament privat de obligațiuni OMRO IFN. Serviciile oferite

OMRO este o instituție financiară nebancară română. Compania oferă servicii de creditare pentru finanțarea afacerilor întreprinderilor mici și mijlocii și a inițiativelor antreprenoriale.

OMRO a acordat până în prezent credite de peste 80 milioane de euro.

Plasament privat de obligațiuni OMRO IFN. O premieră

”Având în vedere specificul investitorilor țintiți în cadrul ofertei, reușita plasamentului este pentru Goldring o nouă premieră, reușită ce ne încurajează să identificăm și să oferim clienților noștri noi alternative de investiții. Succesul ultimelor oferte de obligațiuni arată interesul ridicat al investitorilor de pe piața de capital din România față de instrumentele financiare cu venit fix, interes ce impulsionează și companiile să aleagă această metodă de finanțare”, a declarat Virgil Zahan, director general al Goldring.

Plasament privat de obligațiuni OMRO IFN. Diversificarea surselor de finanțare

Răzvan Raț – director general adjunct al BRK Financial Group, a afirmat că se bucură să vadă tot mai multe societăți care utilizează piața de capital pentru a-și diversifica sursele de finanțare, cât și interesul în creștere din partea investitorilor pentru achiziția de obligațiuni.

”În perioada următoare mă aștept să crească rolul pieței de capital ca sursă de finanțare pentru activitatea societăților”, a completat acesta.

Citește și Brexit 2020. Vot final în Parlamentul European