Stiri: Agricultura

Plati pentru fermieri 2020

Plăți pentru fermieri 2020: Începe campania de depunere a Cererilor Unice de Plată

02.03.2020

Plăți pentru fermieri 2020. Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020 demarează luni, 2 martie, a anunțat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cererile Unice de Plată trebuie depuse de către solicitanţi la Centrele judeţene/locale ale APIA şi la cel al Municipiului Bucureşti. Acest lucru se poate face până la data de 15 mai 2020, precizează sursa citată.

Plăți pentru fermieri 2020. O singură Cerere Unică de Plată

Fermierii trebuie să depună o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

APIA informează fermierii că, pe tot parcursul campaniei, le va acorda sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene.

Completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic

În acest an, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic. Acest lucru se poate face folosind aplicaţia IPA-Online.

Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată se va face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea solicitării, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Plăți pentru fermieri 2020. Crescătorii de animale

Acelaşi principiu se aplică şi pentru fermierii şi crescătorii de animale. Ei vor completa Cererea unică de plată – declaraţie sector zootehnic, împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic.

Plăți pentru fermieri 2020. Condiții

Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată, măsurilor de dezvoltare rurală sau ajutoarelor naţionale, fermierii trebuie să depună anual, la APIA, Cererea Unică de Plată şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale în vigoare.

În cazul Măsurilor 10 şi 11, fermierii trebuie să respecte şi cerinţele specifice pachetelor solicitate la plată şi cerinţele de bază conform Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Citește și Rezultate Patria Bank 2019. Profit de 5,3 milioane de lei