Stiri: Finante

Platile online cu cardul 2020

Plăţile online cu cardul 2020. Anunţ important făcut de Visa

30.06.2020

Plăţile online cu cardul 2020. În luna aprilie a anului curent, plăţile online cu carduri Visa au crescut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avansul a venit în condiţiile în care sectorul comerţului electronic în România a avut un avânt puternic după izbucnirea pandemiei de Covid-19.

Plăţile online cu cardul 2020. Comportamentul de plată

În această perioadă s-a accelerat trecerea către mediul digital, multe companii fiind nevoite să îşi desfăşoare activitatea online pentru a-şi menţine afacerea pe linia de plutire, iar măsurile de siguranţă împotriva Covid-19 au influenţat comportamentul de plată al consumatorilor.

Se remarcă, aşadar, o preferinţă din ce în ce mai mare pentru plăţile contactless şi mobile, precum şi o trecere la online.

Plăţile online cu cardul 2020. Ce spune conducerea Visa România?

”Cumpărăturile online şi acceptarea plăţilor fără numerar nu mai sunt doar un avantaj, ci şi o necesitate în contextul actual marcat de atâtea restricţii impuse din cauza COVID-19. Asistăm la o schimbare reală în comportamentul consumatorilor, dat fiind că aproape unu din şapte deţinători de carduri Visa din România care nu obişnuiau să facă plăţi online a achiziţionat pentru prima dată cu cardul bunuri sau servicii de pe internet după declanşarea pandemiei de coronavirus”, a declarat Elena Ungureanu, country manager Visa în România.

Mai există loc de creştere

Cu toate că shoppingul online s-a dezvoltat constant în România în ultimii ani, există în mod clar mai mult loc pentru creştere, având în vedere că doar 29% dintre utilizatorii de internet din România au făcut cumpărături online anul trecut, spre deosebire de media europeană de 67%, potrivit datelor Eurostat.

Prin urmare, românii apreciază din ce în ce mai mult avantajul de a putea face cumpărături oricând şi de oriunde, de a avea acces la o gamă mai largă de produse şi de a compara preţurile.

Plăţile online cu cardul 2020. Cele mai mari tranzacţii

Cele mai mari creşteri ale tranzacţiilor online pot fi observate în cazul aprovizionării şi amenajării locuinţei, unde valoarea plăţilor online a crescut de aproape 10 ori. În cazul magazinelor alimentare, restaurantelor, al magazinelor de îmbrăcăminte şi accesorii s-au înregistrat creşteri de aproape 3 ori mai mari. În plus, în cazul plăţilor de utilităţi, nivelul aproape s-au dublat.

Visa Inc. este lider mondial în domeniul plăţilor digitale. Reţeaua globală de procesare a plăţilor VisaNet are capacitatea de a procesa peste 65.000 de tranzacţii pe secundă.

Citeşte şi Sam Mills Business, preluată de Givesco A/S