Logistica

Polach Logistics & Transport, 25 de ani de activitate pe piața de transport și logistică

01.04.2018

Anul trecut, compania a reușit o cifră de afaceri în creștere cu 22% față de anul 2016. Compania românească Polach Logistics & Transport, înființată în anul 1993 în Arad, este un nume cu greutate pe piața transporturilor din România, reușind de-a lungul timpului să se impună prin oferirea de soluții avansate pentru piața de transport de mărfuri din țara noastră.

Amintindu-și de achiziționarea primului camion în anul 2003, Diana Covaci, administratorul companiei, ne-a declarat că încă de când a preluat conducerea afacerii alături de fratele său, Andrei, familia a fost un punct important și piatra de temelie care a stat la baza înființării afacerii. Polach a fost gândită ca o afacere de familie ce poartă astăzi numele bunicului matern, patriarhul familiei, mândrindu-se cu o flotă de vehicule ultramoderne aflată într-o continuă evoluție.

„Istoria se scrie pas cu pas, iar pentru noi fiecare pas în față, fiecare nou contract, fiecare nouă etapă este foarte importantă pentru ceea ce astăzi, la ceas aniversar, numim cu mândrie a fi istoria Polach”, ne-a declarat Diana Covaci, Administratorul companiei.

Anul acesta Polach aniversează 25 de ani de activitate în care flexibilitatea, fiabilitatea și soluțiile viabile din punct de vedere economic au adus satisfacție clienților, compania devenind un nume respectat în domeniul transporturilor de mărfuri

Pentru a marca împlinirea celor 25 de ani de activitate, echipa de management a pregătit un eveniment de anvergură care să omagieze așa cum se cuvine această aniversare, un eveniment plin de surprize pentru întreaga echipă.

Flota de transport și servicii conexe

Înregistrând creșteri rapide de la an la an, Polach Logistics & Transport deține astăzi o flotă de 100 de camioane și peste 150 de remorci și semiremorci care ajută la acoperirea contractelor avute atât pe piața națională, cât și pe cea europeană. Flota se află într-o continuă reînnoire, în așa fel încât toate contractele firmei să fie deservite cu mașini noi, cu norme de poluare de ultimă generație, compania înregistrând cea mai spectaculoasă creștere și dezvoltare între anii 2009 – 2012, când criza economică mondială se afla în plină desfășurare. Pe parcursul acestor ani, Polach a reușit să-și dezvolte activitatea cu succes, acoperind în prezent sectoare de servicii conexe cum ar fi piața de imobiliare, comerțul cu produse energetice, service și mentenanță auto, distribuție piese auto, cultivarea de cereale, intermedierea cu produse agricole sau intermedirerea de transporturi.

„Mergând înapoi în timp, pot să vă spun că pentru firma POLACH cea mai spectaculoasă creștere și dezvoltare a avut loc în anii 2009-2012, ani marcați de criza economică mondială. Atunci fratele meu și cu mine am avut curajul să îndrăznim să ne dorim mai mult și să credem în puterea noastră de muncă. Au fost ani grei, dar plini de satisfacții”, a continuat Diana Covaci, Administrator Polach

Echipa de angajați Polach

Compania și-a început afacerile cu doar un angajat și a ajuns astăzi la 180, ceea ce reprezintă o responsabilitate foarte mare, dar și o motivație de autodepășire în ceea ce privește principalele obiective de dezvoltare. Echipa de angajați este centrată pe creștere profesională odată cu fiecare performanță și reușită a firmei.

„Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că rețeta unui business de succes este echipa din spatele lui. Echipa noastră s-a format asemeni unui mecanism de ceas elvețian, lucru de care suntem tare mândri”, a continuat Diana Covaci.

Pentru o cât mai bună desfășurare a operațiunilor de transport de mărfuri, dar și pentru un nivel optim de calitate în pregătirea profesională a angajaților, sunt organizate cursuri de perfecționare, instruire și update tehnologic, conducerea firmei fiind prezentă nu doar în activitatea profesională a echipei, ci și în cea personală și de recreere. Astfel, în scurt timp, administratorii vor înființa asociația non-profit Polach Enduro, pentru a susține participarea unui coleg la toate competițiile de enduro din țară și din străinătate. Pe viitor, un alt proiect urmărit ar fi acela de înființare a unei creșe în clădirea în care se află sediul companiei, pentru a veni în sprijinul tuturor colegelor care au copii prea mici pentru a fi duși la grădiniță.

Investiții efectuate și rezultate economice

În ceea ce privește cele mai recente invetiții efectuate, compania a pus recent bazele celui mai ambițios proiect pe care l-a gândit până în prezent. „Este vorba de achiziționarea unui teren în vecinătatea autostrăzii A1, unde vor fi ridicate un hotel, un  restaurant, stație de alimentare carburanți, service camioane, parcare camioane și o clădire de birouri. Vorbim de un proiect a cărui valoare se ridică la cifra de 4 milioane de euro”, afirmă administratorul companiei.

Pentru viitor, un alt obiectiv urmărit de companie este păstrarea calității serviciilor oferite, motiv pentru care se investește constant în reînnoirea flotei de transport, care este prioritară pentru desfășurarea cu success a activităților. În același scop, camioanele sunt echipate cu anvelope Continental, anvelope ce asigură o siguranță sporită, o mai lungă distanță parcursă și un consum redus de combustibil.

În privința datelor economice ale firmei, grupul Polach a înregistrat pentru anul 2017 o cifră de afaceri totală de 18.282.630 de euro, în creștere cu 22% față de anul 2016, și un profit de 400.000 de euro, dublu față de cel din anul precedent. Principalii factori care au contribuit la aceste rezultate pozitive au fost creșterea și înnoirea parcului auto, menținerea serviciilor oferite către clienți la nivelul cel mai înalt, mărirea portofoliului de clienți, creșterea nivelului profesional a echipei și implementarea celor mai noi tehnologii pe segmentul transporturilor. Pentru anul 2018, compania se așteaptă să realizeze o cifră de afaceri de 21.000.000 de euro, în creștere cu 15% față de anul 2017 și un profit de 600.000 de euro, mai mare cu 50% față de anul precedent.