Producatori

Polycontact

Polycontact, soluții inovatoare pentru industria automotive

01.03.2023

Cu o suprafață totală de producție de peste 8.000 de metri pătrați, compania își consolidează poziția de cel mai mare angajator al orașului Ocna Sibiului, cea mai valoroasă resursă fiind angajații – o echipă tânără, dinamică, deschisă, determinată și orientată spre rezultate. Polycontact Hermannstadt, furnizor hi-tech în industria auto, care dezvoltă şi produce întrerupătoare şi senzori pentru mari producători de automobile, a luat naștere în anul 2015, când compania mamă, Polycontact AG, companie elvețiană activă pe piața de tehnologie de mai bine de 60 de ani, a fondat o subsidiară în apropiere de Sibiu, la Ocna Sibiului.

La nivelul anului 2023, printre clienții companiei se regăsesc nume importante din industria auto, precum Daimler, Audi, VW, Porsche, BMW, Honda, Lamborghini, Fisker, Polestar sau Tesla. Gama largă de produse oferite cuprinde switch-uri, senzori fără contact şi soluții complexe de sistem, dezvoltând de curând și zona de electronică, optică și iluminat.

Printre clienții companiei regăsim nume importante din industria auto, precum Daimler, Audi, VW, Porsche, BMW, Honda, Lamborghini, Fisker, Polestar sau Tesla

8.500 de metri de spații de producție

Investițiile sunt cruciale pentru orice afacere care dorește să-și extindă operațiunile și să-și crească cota de piață, iar acest lucru este valabil mai ales pentru un producător ca Polycontact. Pe piața extrem de competitivă de astăzi, producătorii trebuie să pună accent pe inovarea și îmbunătățirea constantă a produselor. Acest lucru necesită o investiție semnificativă în cercetare și dezvoltare, precum și în noi tehnici și echipamente de producție.

În urma investiției inițiale din anul 2015 într-o unitate de producție de peste 3.500 mp în Ocna Sibiului, grupul elvețian a inaugurat anul trecut o hală de producție cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Într-o primă fază,  în noua unitate de producție vor fi fabricate produsele dezvoltate de societatea mamă, Polycontact AG, iar în cea de-a doua fază Polycontact Hermannstadt va acţiona independent pe piaţa locală, pe baza competenţelor sale.

Cu ocazia inaugurării noii fabrici în iulie 2022, Polycontact a organizat un eveniment important la care au fost invitați peste 400 de participanți – angajați, colaboratori, clienți – eveniment la care prezentările artistice și gustările de calitate au avut ca scop destinderea atmosferei în acest moment de sărbătoare. Mai mult, pe lângă ziua liberă asigurată angajaților din România, compania a asigurat transportul și cazarea și pentru cei aproximativ 70 de colegi din Elveția care au participat la inaugurare.

Intenţia companiei este de a îmbunătăţi capacitatea concurențială pe piaţa europeană prin locaţia competitivă de producție din România

„Intenţia companiei este de a îmbunătăţi capacitatea concurențială pe piaţa europeană prin locaţia competitivă de producție din România. Un număr generos de locuri de muncă, echipamente automate și semiautomate de ultimă generație, condiții de funcționare la standarde ultramoderne vor fi printre avantajele câștigate prin construcția noii fabrici”, ne-a declarat dl. Andrei Ciuclea, Chief Operațional Officer Polycontact.

Polycontact oferă clienților soluții inovatoare

Pe lângă produsele de detecție, Polycontact se concentrează pe tehnologii, aplicații, produse și procese de fabricație în domeniile Electronică și Iluminare și Testare, piața pe care compania se concentrează fiind, evident, industria auto. Importanța tot mai mare a electronicii și a opticii pentru confort și siguranță, precum și dezvoltarea tendinței de conducere autonomă constituie oportunități pentru dezvoltarea viitoare a companiei. Polycontact se diferențiază în piață prin proximitatea oferită clienților, soluții inovatoare, inginerie rapidă a aplicațiilor și o bază largă de cunoștințe de producție.

Polycontact se diferențiază în piață prin proximitatea clienților, soluții inovatoare, inginerie rapidă a aplicațiilor și cunoștințe de producție

„Recunoaștem provocările și cerințele clienților noștri prin contacte personale valoroase. Dezvoltăm concepte, eșantioane manuale, prototipuri și produse de serie în cel mai scurt timp posibil, optimizate pentru o producție extrem de eficientă (proiectare la cost). Avem cele mai moderne și eficiente unități de producție. Dezvoltăm și promovăm persoane care se angajează să convingă clienții interni și externi atât din punct de vedere tehnic, cât și comercial, și care îi susțin în procesul soluției”, afirmă dl. Reto Lardelli, Președintele Consiliului Administrativ Polycontact.

Polycontact Hermannstadt urmează să atingă limitele de capacitate în anul 2024, cu aproximativ 500 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de peste 40 de milioane de euro. Cu o suprafață totală de peste 8.000 de metri pătrați, compania elvețiană își consolidează mai departe poziția de cel mai mare angajator al orașului Ocna Sibiului.

Angajații, cea mai valoroasă resursă

Dacă în 2015 Polycontact avea doar 30 de angajați, pe parcursul celor 8 ani de activitate compania a evoluat constant, ajungând ca numărul acestora să depășească 290 în 2023 – o echipă tânără, dinamică, deschisă, determinată și orientată spre rezultate.

Un aspect foarte important de menționat, stabilitatea companiei este confirmată și resimțită de angajați atât prin procentul scăzut al fluctuației de personal, sub 1,5%, cât și prin procentul ridicat de peste 85% extras din analiza internă privind satisfacția la locul de muncă.

Stabilitatea companiei este confirmată și resimțită de angajați prin procentul scăzut al fluctuației de personal, sub 1,5%

„Angajații Polycontact sunt și vor rămâne resursa noastră cea mai importantă, de încredere, pe care conducerea companiei va continua să o pună în valoare prin diferite pachete atractive salariale și motivaționale. Pentru noi este foarte clar, angajații Poly sunt cei care susțin business-ul, sunt imaginea companiei noastre, fiecare dintre colegii noștri aduce valoare adăugată prin implicare și seriozitate, valori dobândite împreună printr-o cultură organizațională sănătoasă și stabilă, ce are la bază Respectul, Comunicarea, Implicarea și foarte important, onorate de ambele părți angajat-angajator, declară dl. Claudiu Presecan, CEO Polycontact.

Relațiile de muncă ale colectivului Polycontact se bazează pe comunicare, respect și implicare. Angajații societății beneficiază de un program prietenos de lucru, în două schimburi, bonusuri de performanță, zile de concediu acordate în funcție de vechimea în companie, transport asigurat sau decontat, servicii medicale incluse, cu programe de prevenție, tichete de masă, prime de Crăciun și de Paști sub formă de tichete cadou, tichete de vacanță, precum și zi liberă și un bonus de 200 de lei atunci când un angajat își serbează ziua de naștere.

Polycontact și sustenabilitatea

În ceea ce privește sustenabilitatea, Polycontact a demarat un alt nou proiect ce are în vedere programul de finanțare Electric Up, pentru un sistem fotovoltaic 27 kWp – 100 kWp, pentru producerea de energie electrică destinată consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național.

De asemenea, începând cu 2022, Polycontact beneficiază de o stație de încărcare de 22 kW în parcarea proprie, cu două puncte de încărcare, pentru vehicule electrice și hibride, destinată tuturor.

Polycontact beneficiază de o stație de încărcare de 22 KW în parcarea proprie, cu două puncte de încărcare, pentru vehicule electrice și hibride

Polycontact susține comunitatea

Pe partea de implicare socială, Polycontact este o companie care susține activ comunitatea din care face parte. De-a lungul activității, compania a demarat diverse programe de susținere a angajaților și a comunității din Sibiu sau Ocna Sibiului:

  • În anii 2019 și 2021 a fost inițiat Programul de susținere financiară a angajaților pentru achiziționarea unui apartament din complexul West Side, apartamente finanțate și construite de către membrii bordului director din Elveția, acordând suma de avans pentru salariați în schimbul continuării activitătii pe o perioadă de 5 ani, asigurând astfel continuitate și stabilitate activității, atât pentru angajator, cât și pentru angajat;

Polycontact este o companie care susține activ comunitatea din care face parte, implicându-se în numeroase proiecte sociale

  • Susținerea financiară pentru dezvoltarea infrastructurii necesare a canalizării autonome, din locația companiei până în localitatea Ocna Sibiului, o investiție de 80.000 euro;
  • Începând cu anul 2020, Polycontact contribuie anual la amenajarea/reamenajarea unui plaje, Plaja Polycontact, în complexul balnear Lacurile Ocna Sibiului;
  • Sponsorizarea terenului de fotbal din cadrul localității Ocna Sibiului;
  • Proiecte de susținere a copiilor care fac parte din SOS Satele Copiilor-Cisnădie;
  • Sponsorizări către biserici, cluburi sportive, primării și spitalul Sibiu.

Evoluția financiară a Polycontact Hermannstadt

Încă de la înființare, Polycontact a avut un parcurs ascendent din punctul de vedere al cifrei de afaceri, ceea ce s-a reflectat și în evoluția numărului de angajați. Chiar dacă criza globală a semiconductorilor a încetinit ritmul vânzărilor, în 2022 compania a reușit să depășească pragul de 20 de milioane de euro.

„Avem încredere în echipa noastră, în capabilitățile noastre și în potențialul nostru de a dezvolta parteneriate de lungă durată cu clienții noștri. Ne planificăm pe termen mediu și lung și ne străduim să obținem o creștere continuă, profitabilă, atât prin multiplicarea aplicațiilor existente, cât și prin dezvoltarea altora noi”, conchide domnul Reto Lardelli, Președintele Consiliului Administrativ Polycontact.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/pilkington-automotive-lider-in-domeniul-parbrizelor-auto-din-romania/