Constructii

Power Electric

POWER ELECTRIC urmărește o creștere sustenabilă

01.11.2021

Compania a semnat recent un parteneriat pentru distribuția de stații de reîncărcare auto, contribuind astfel la încurajarea utilizării de mașini electrice. POWER ELECTRIC deține în prezent două sedii în România, la București și Timișoara. Cel mai nou sediu, cu un concept fresh , inovativ și cu soluții lumino-tehnice de ultimă generație, a fost inaugurat în anul 2020, la Timișoara, unde regăsim implementarea conceptului unic de prezentare a soluțiilor integrate de iluminat al POWER ELECTRIC, folosind un mix decorativ de aplicații practice, cu scopul de a oferi vizitatorilor experiența transformării ideilor și dorințelor în posibilități tangibile.

POWER ELECTRIC și-a dorit să își consolideze prezența în zona de vest a țării, prin intermediul achiziționării companiei RombalTim, iar tranzacția s-a realizat cu preluarea sediului din Timișoara și a portofoliului de clienți și furnizori.

POWER ELECTRIC și-a dorit să își consolideze prezența în zona de vest a țării, prin intermediul achiziționării companiei RombalTim

„Echipa POWER ELECTRIC a evoluat foarte frumos în ultimii ani, printre realizări numărându-se lansarea unui eShop, parteneriatul cu noi furnizori de renume și inaugurarea unui sediu în Timișoara care prezintă cele mai inovative concepte de iluminat. De asemenea, ne bucurăm de recunoașterea rezultatelor colaborării cu furnizorii noștri principali prin obținerea certificatului de partener oficial Signify”, ne-a declarat Dl. Florin Niculae, Director General POWER ELECTRIC.

O gamă variată de produse pentru iluminat

Societatea distribuie în acest moment o gamă variată de produse dedicate domeniului de iluminat, iar în ultimii ani a promovat și vândut produse noi din portofoliul furnizorilor (Phillips Hue, Ledinaire, Zumtobel Thorn, Gewiss), produse care sunt extrem de bine primite de către clienți din varii domenii precum retail, Horeca etc.

POWER ELECTRIC are ca domeniu principal de activitate industria luminotehnică, însă nu sunt excluse alte direcții de viitor, astfel încât compania a demarat un parteneriat și distribuție pentru stații de reîncărcare auto cu un furnizor de renume, Enel X, parte a grupului Enel.

În ultimii ani, Power Electric a promovat și vândut produse noi din portofoliul unor furnizori de renume precum Phillips Hue, Ledinaire, Zumtobel Thorn, Gewiss

„Compania noastră furnizează nu doar produse de la parteneri cu tradiție în piața de iluminat, ci se focusează mai ales pe furnizarea de soluții luminotehnice pentru diverși clienți și parteneri. De asemenea, am început colaborarea cu noi parteneri de renume, cu focus pe inovație, precum SLV și Enel. Partenerii principali ai Power Electric sunt Signify, Zumtobel, Thorn, Lira Lighting, Luce Plan, Artemide, Flos, SLV, Gewiss, Legrand, Mitas, Awex, TM Technolgie și Eaton”, detaliază Directorul General.

Cele mai importante proiecte POWER ELECTRIC

Proiectele luminotehnice realizate pentru stadioanele Francisc von Neuman din Arad și Ghencea din București reprezintă unele dintre cele mai de succes proiecte pe care echipa POWER ELECTRIC le-a realizat. Instalarea unei soluții luminotehnice nocturne și de control a fost gândită de specialiștii companiei în cele mai mici detalii, având în vedere atât lumina pentru jucători, cât și spectacolul de lumini oferit suporterilor înfocați sau celor care urmăresc meciurile la TV.

În momentul de față, compania are în derulare încă un proiect interesant din domeniul sportiv, și anume implementarea sistemului de iluminat nocturn, arhitectural, atât extern cât și interior, al stadionul Rapid.

Echipa POWER ELECTRIC a finalizat de-a lungul anilor numeroase proiecte, cu aplicabilități multiple și din diverse domenii de activitate, precum Skanska campus, The bridge, Macromex, Stejarii Country Club restaurant, Auchan Militari, P3 logistic parks și multe altele, care au contribuit la stabilirea poziției în piață și recunoașterea profesionalismului și dedicării echipei POWER ELECTRIC.

În momentul prezent, societatea își focusează atenția pe finalizarea unor proiecte îndrăznețe din zona clădiri de birouri – Șerban Vodă Plaza – unde s-a urmărit eficientizarea consumului de energie electrică prin implementarea unui sistem centralizat de control al iluminatului.

Societatea își focusează atenția pe finalizarea unor proiecte îndrăznețe din zona clădiri de birouri în care s-a pus accent pe eficientizarea consumului de energie electrică

Conceptul Smart City

În ceea ce privește conceptul de smart city, Dl. Niculae este de părere că acesta se află în stadiul inițial în România, însemnând în principal iluminat stradal, CCTV, semafoare. Estimarea este ca, în viitor, acest tip de produse să ia o amploare din ce în ce mai mare, punându-se accent nu doar pe produsele mai sus menționate, ci mai ales pe integrarea lor într-un sistem unic de tip smart city.

POWER ELECTRIC consideră acest aspect ca fiind de viitor, astfel încât compania deja are în derulare momentan câteva proiecte de tip smart city pentru iluminatul stradal.

Cele mai importante investiții ale POWER ELECTRIC

De-a lungul timpului, societatea a realizat investiții importante în multiplele colaborări cu furnizorii, însă investiția cea mai recentă a companiei este cea legată de achiziția și integrarea RombalTim și transformarea sa într-un sediu modern la Timișoara, locație care oferă acces la cele mai inovative soluții din acest domeniu de activitate.

Cea mai mare investiție a fost însă dedicată echipei POWER ELECTRIC, prin intermediul training-urilor furnizate, și a constat în grija și dedicarea manifestată față de oamenii din echipă.

POWER ELECTRIC investește în angajați, iar acest lucru se observă în rezultatele și devotamentul pe care echipa le-a obținut de-a lungul timpului.

Power Electric investește în angajați, iar acest lucru se observă în rezultatele și devotamentul pe care echipa le-a obținut de-a lungul timpului

În momentul de față, echipa este formată din 66 de oameni care își desfășoară activitatea în sediile principale din București și Timișoara. Societatea investește constant în susținerea angajaților din punct de vedere profesional, prin diverse training-uri și instruiri, precum și cursuri online de dezvoltare personală. Astfel, angajații rămân resursa cea mai importantă a Power Electric, iar o echipă mulțumită este cea care asigură rezultate excelente atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Măsuri pentru protecția mediului

Echipa POWER ELECTRIC se implică în mod direct în proiecte de sustenabilitate, colaborând cu toți partenerii în acest sens. Fiind o companie care consideră protecția mediului ca fiind deosebit de importantă, toți furnizorii și clienții devin parteneri de nădejde, care, la rândul lor, produc sau integrează produse sustenabile, din materiale eco-friendly, protejând mediul înconjurător și reducând consumul energetic.

În plus, tot din grijă pentru mediul înconjurător, Power Electric realizează intern ambalaje reciclabile pentru anumiți furnizori și a implementat deja noile etichete energetice, conform reglementărilor europene.

„Unul dintre cele mai recente proiecte de protecție a mediului îl constituie distribuția unor stații de reîncărcare auto, încurajând astfel consumatorii la folosirea mai frecventă a mașinilor electrice, fapt ce contribuie în mod direct la reducerea consumului de CO2”, explică Dl. Niculae.

Soluțiile de iluminat folosite în lupta împotriva COVID-19

Grija pentru comunitate a companiei a fost dovedită din plin și în timpul pandemiei, când s-a ținut cont de necesitatea crescută a consumatorilor pentru soluții de iluminat cu funcții sanitare, împotriva COVID-19. Acea perioadă a fost marcată de un boom al vânzărilor de lămpi cu radiații UV de spectru C care inactivează agenții patogeni. Aceste lămpi au fost distribuite în întreaga rețea de parteneri, precum și în cadrul eShop-ului, către consumatorii finali, în instituții variate care necesitau imperativ o astfel de soluție, precum spitale, școli și multe altele.

Societatea a anticipat întrucâtva această nevoie a pieței, printr-un proiect de acum câțiva ani, finanțat din fonduri norvegiene, prin care s-au achiziționat 2.000 de astfel de dispozitive pentru instituțiile publice sanitare din întreaga țară.

Grija pentru comunitate a companiei a fost dovedită din plin și în timpul pandemiei, când s-a ținut cont de necesarul de soluții de iluminat cu funcții sanitare, împotriva COVID-19

2020 a fost un an dificil pentru toate companiile, atât din România, cât și din lume. Totuși, datorită proiectelor de succes din 2018 și 2019, precum și a câtorva proiecte aflate în derulare, POWER ELECTRIC și-a putut testa prezența în piață și s-a dovedit că eforturile din trecut au fost apreciate de către clienți.

„Deși multe companii au avut dificultăți, noi am închis anul 2020 cu o creștere de 11% față de anul precedent. Pentru 2021 așteptăm ca evoluția POWER ELECTRIC să continue și să întreacă rezultatele obținute anul trecut, astfel încât eforturile noastre să fie îndreptate spre o creștere sustenabilă, așa cum am procedat în ultimii 27 de ani”, a declarat, în încheiere, Dl. Florin Niculae, Director General POWER ELECTRIC.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/power-electric-solutii-viabile-si-servicii-de-cea-mai-inalta-calitate/