Stiri: Companii

Preluare Starcin

OLX vrea să preia Kiwi Finance

25.11.2020

Preluare Kiwi Finance. Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care OLX Global BV intenționează să preia societatea Kiwi Finance SRL. Conform instituţiei, preluarea trebuie autorizată în vederea stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial.

Kiwi Finance SRL desfășoară activități auxiliare intermedierilor financiare, în principal, intermediere de credite.

OLX Global BV, parte din grupul OLX care aparține grupului Naspers, este prezent în România pe piața de anunțuri online prin intermediul platformelor „olx.ro”, „autovit.ro” și „storia.ro”.

Preluare Kiwi Finance. Decizia urmează să fie emisă de Consiliul Concurenţei

În acest context, Consiliul Concurenţei precizează că va emite o decizie privind această preluare.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, potrivit sursei citate.

Observaţiile şi punctele de vedere ale terţilor privind tranzacţia de preluare pot fi trimise în termen de 20 zile de la data anunţului făcut de Consiliul Concurenţei.

„Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la sediul Consiliului Concurenţei din Piaţa Presei Libere”, anunţă instituţia.

Citeşte şi ProfiArt a deschis un magazin de artă și hobby. Unde este unitatea situată?